Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

kettyca

26.08.2012. 05:05

Poštovani!
4.11.2011. sam imala spolni odnos i nakon toga sam tek 27.7.2012.sam opet stupila u spolne odnose koji budu barem 2-3 puta tjedno,mjesečnicu sam trebala dobiti 15.8. i nisam dobila nego sam 21.8.primjetila tamno smeđi iscjedak koji je trajao 2 dana.Treći dan je počela ići krv i to je trajalo samo 1 dan,ali bilo je jako malo krvi,idući dan nije bilo ništa,nego tek navečer mi je odjednom izašla veća količina krvi odjednom i to je to,poslje toga nema ništa.Zanima me da li je moguće da sam trudna?Svaki puta u spolnom odnosu smo koristili kondom i uvijek je bilo sve u redu,nije se ni jednom probušio niti ništa slično.Da li je moguće da je taj poremećaj zbog toga što 9 mjeseci nisam imala spolne odnose ? Ili možda zbog stresa? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2012. 12:45

Poštovana, mislim da se ne radi o trudnoći već o menstruaciji. Za svaki slučaj ipak napravite test na trudnoću.

Smoki

26.08.2012. 17:40

Poštovanje!
Posljednja menstruacija bila mi je 03.08. Inače su mi neredovite. Danas sam imala kratak odnos sa mužem u kojem je samo nekoliko puta penetrirao u mene bez ikakve zaštite. Penetracija nije bila blizu ejakulacije. Trebam li se zabrinuti?
Hvala.

26.08.2012. 19:35

Ne trebate.

nesretni leptir

28.08.2012. 20:15

Postovani, 20.7.2012, sam dobila zadnju menstruaciju poslije toga sam prestala piti pilule za kontracepciju i ovog mjeseca nisam dobila nikako menstruaciju, nesto vise od mjesec dana sam napravila pauzu od pilula bila sam van grada i nisam imala nikave spolne odnose, vratila sam se prije 3 dana i na svoju ruku sam ponovo pocela piti pilule, prvog dana prije spolnog odnosa, da li postoji mogucnost da mogu ostati trudna jer ne koristimo nikakvu dr zastitu? sta da radim? molim vas pomozite! sad

28.08.2012. 23:15

Poštovana, kako ste počeli piti pilule bez da ste dobili menstruaciju. One se započnu piti s prvim danom menstruacije, koju vi niste dobili.
Prekiniti s uzimanjem pilula i pričekajte menstruaciju. Niste trudna.

nesretni leptir

30.08.2012. 12:35

Postovani, pilule sam pocela piti na svoju ruku jer mi je menstruacija izostala ovaj mesec kao sto sam vec spomenula da sam napravila pauzu u uzimanju pilula, a nismo imali nikakve dr zastite, pa sam ja ponovo pocela s uzimanjem pilula. 25.8. sam u 14h uzela pilulu, navece oko 22:00h smo imali odnos decko je svrsio u mene i 26.8 takodjer i 28.8.2012. ja sam pila cijelo vrijeme pilule triqular. u velikom sam strahu da postoji sansa da sam ostala trudna, zadnja dva dana osjecam bolove u stomaku kao pred menstruaciju. U velikom sam strahu i panici sad

malena_20

30.08.2012. 13:55

imala sam spolni odnos sa dečkom prije 7 dana bez zaštite i nisam sigurna jesam li bila u plodnim danima jer mi ciklus nije ustaljen.koristili smo metodu prekinutog snošaja ali nisam sigurna jeli nešto sperme otišlo u mene.prije 3 dana sam dobila menstruaciju,ali kako da znam da se ne radi o lažnoj menstruaciji?postoji li mogućnost trudnoće??

plavusa22

30.08.2012. 14:10

Imam 22 god,zadnja mjesecnicu sam imala 18.7 bila je bolna cak sam morala ici u hitnu i primit inekciju i kasnila mi je 7 dana. 15.8 imala sam prvi put spolni odnos,koristen kondom ,nije pukao niti je momak svrio u mene.dali je moguce da se zbog spolnog odnosa ciklus produzi i koliko dana,i dali je moguca trudnoca.vec par dana imam sve PMS simptome,ali nikad mjesecnica doci.hvala unaprijed

30.08.2012. 15:55

Poštovana nesretni leptir, da li ste trudna ne znam. Svakako znam samo da ste uzimali hormonsku kontracepciju neadekvatno.
Ne mogu vam pomoći savjetom.

Poštovana malena, ako je došla na vrijeme, ako izgleda kao menstruacija, ako je intenzitet isti kao uobičajno onda se dakako radi o menstruaciji.

Poštovana plavuša, ne radi se o trudnoći. Kod započimanja sa spolnim odnosima zna se javiti da menstruacije kasne. Novo je to stanje za organizam. Imate predznake nadolazeće menstruacije, stoga ne brinite.

plavusa22

30.08.2012. 18:45

Poštovai Dejan Šakoronja, dr. med. Hvala Vam puno na odg.Koliko je moguce dana da kasni mjesecnica nakon prvog spolnog odnosa?

malena_20

30.08.2012. 19:25

molim vas da mi i na ovo odgovorite u velikom sam strahu.menstruacija mi inače traje 6 dana i nije jako obilna.ova nakon odnosa je prva dva dana bila normalna ali treći dan slabijeg intenziteta.trebam li biti zabrinuta,molim vas pomozite,nisam spremna na trudnoću!

30.08.2012. 22:05

Poštovana plavuša nema pravila koliko može kasniti.

30.08.2012. 22:05

Malena, ne radi se o trudnoći.

malena_20

30.08.2012. 22:15

doktore hvala puno happy

plavusa22

31.08.2012. 12:50

Hvala puno,doktore...došla je i sve je ok. blunk

studentica21

02.09.2012. 05:25

molim vas pomagajte!imala sam prošli tjedan spolni odnos bez zaštite.prije toga menstruacija mi je završila 13.8.3 dana nakon odnosa dobila menstruaciju ali trajala je nešto kraće nego inače,prva dva dana je bila normalna ali sljedeća dva nešto jako malo.inače mi menstruacija nije jako obilna ali nije ni ovako kratka.osim toga osjećam neku bol u donjem dijelu stomaka i osjećam se napuhnuto,ostalih simptoma nema.bojim se da se radi o trudnoći i prati me veliki strah,postoji li mogućnost da se radi u trudnoći???

02.09.2012. 13:10

Poštovana, premalo podataka imam. Dakle prvi dan zadnje menstruacije, kad ste točno imali odnos, da li je došlo do ejakulacije?