Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.08.2012. 09:00

Da.

malimis

17.08.2012. 11:05

već sam Vam ranije poslala upit, zadnju menstruaciju sam imala 16.07 koja je trajala dva dana i bila je tamno smeđe boje, međutim 04.08 sam primjetla smeđi iscjedak koji je bio prisutan dva dana, rekli ste mi da napravim test ako ne dobijem 13.08, i jutros sam ga napravila al se pokazao negativnim, dali je moguće da je test krivo pokazao s obzirom da su mi ciklusi redoviti 26-28 dana i nikad od kad imam menstruaciju nije mi došla poslje 28 dana,
postoji li mogućnost da sam ipak trudna
zahvaljujem

17.08.2012. 15:10

Poštovana, ako je test negativan ne radi se o trudnoći. Ako i ova menstruacija bude oskudnija, kraćeg trajanja, savjetujem uzv pregled.

Fakultetlija

17.08.2012. 20:55

Poštovani,
Moja djevojka i ja smo imali spolni odnos bez zaštite, nisam ejakulirao tj. nisam bio ni blizu toga. Njoj je to bilo prvi put, a to smo napravili 6 dan od njene zadnje menstruacije. Zanima nas kolike su šanse da dođe do trudnoće. Hvala

17.08.2012. 21:00

Poštovani, ako nije došlo do ejakulacije, onda se ne morate brinuti.

Fakultetlija

18.08.2012. 01:05

Poštovani,
imam još jedno dodatno pitanje,
što s onom predsjemenovom tekućinom? Pošto sam pročitao negdje da i ta predsjemenova tekućina isto može izazvati trudnoću bez obzira na ejakulaciju, pa ako biste mi vi mogli reć nešto više o tome. Hvala

18.08.2012. 11:10

Mislite na predejakulat. Rekli ste da niste bili ni blizu ejakulacije, dakle onda nije moguće niti uz predejakulat.

MikaNela

18.08.2012. 22:00

Malo sam nesigurna i nestrpljiva,a i zbunjena pa bih molila da mi odgovorite na pitanje.
Imam 27 godina, redovne su mi mjesečnice , trajanje ciklusa je 28 dana, i krvarim uvijek 7 dana otkad sam ju dobila.
Zadnja m. je počela 3.8. , a moj dragi je 12.08. svršio u meni. Dali postoji mogućnost da sam ostala trudna i kada najranije mogu napraviti test.
Dva dana kasnije sam na gaćicama primjetila blago roskasti iscjedak, i otada me prati bijeli gusti iscjedak svakodnevno. Par kapi, ali prije ga nisam imala.
Osjećam se kao mala buhtlica, puno i debelo,nemogu to objasnit. Jeli moguće da su mi to prvi znakovi trudnoće????
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Lijep pozdrav!

19.08.2012. 00:10

Poštovana test na trudnoću u vrijeme očekivane menstruacije ili koji dan nakon toga. Dakle oko 1.9

malena555

19.08.2012. 22:55

poštovani, vezano uz moje pitanje od neki dan, menstruacija mi je prestala, znači ovaj mjesec je bila jako oskudna, inače mi traje po nekoliko dana, a sad je trajala 3 dana i bila je nekako čudna. ja sam napravila test i pokazao mi je jednu jako vidljivu crticu ali pojavila se i druga no jako slabo vidljiva. nisam imala nikakve simptome, niti su mi grudi natečene, a inače su uvijek znale biti bolne pred menstruacijju, sada ništa, samo su nekako mekše, nemam nikakih simptoma trudnoće, ne povraćam,tu i tamo me zna boljet glava i budem umorna ali ne pripisujem to baš simptomima trudnoće, jednino se osjećam dosta napuhano i nekako u zadnje vrijeme jako slabo jedem. zanima me što bi ste mi savjetovali, da li da odem kod ginekologa pa da se točno uvjerim o čemu se radi, da li sam možda prerano radila test ili sam ga krivo napravila? baš sam u nekakvom strahu, najviše zbog toga što ako i jesam trudna ovo krvarenje koje sam imala mi nije jasno, da li je istina da žena može imati normalno menstruaciju i biti trudna, čitala sam negdje da može imati čak i prva tri mjeseca normalno pa tek onda da sazna da je uopće trudna? da li je to istina ili su samo babske priče happy

marijaiv1924

19.08.2012. 22:55

Poštovani, zanima me da li mi možete odrediti spolne dane i ovulaciju ako mi je zadnja menstruacija bila 28.7. a zadnjih 6 mjeseci ciklus mi je traje od 28 - 32 dana. Inače zadnji odnos sam imala 6.8. , te me zanima ukoliko je nekim slučajem dečko svršio u mene, da li postoji mogućnost sad već od trudnoće? s tim da sam uočila proširene vene na dojkama ne znam da li to može biti i zbog nadolazeće menstruacije, te sam imala blago povišenu temperaturu za pola stupnja, također nadodajem da sam pod velikim stresom i postoji li mogućnost umišljanja simptoma?
Unaprijed hvala

MikaNela

19.08.2012. 23:05

Poštovani,
hvala na odgovoru .

20.08.2012. 10:30

Poštovana marijalv, pogledajte naše prijašnje postove u svezi s plodnih dana.
Moj odgovor je da, imali ste odnos tijekom plodnih danai ako je bilo ejakulacije trudnoća je moguća. Pričekajte da vidite da li će vam menstruacija izostati.

20.08.2012. 10:50

Poštovana svakako otiđite na ginekološki uzv i napravite beta hcg iz krvi, premda mislim da se ne radi o trudnoći. Krvariti možete u prvom trimestru trudnoće, ali to nisu menstruacije nego krvarenja u ranoj trudnoći.

wzuz

23.08.2012. 22:10

poštovani, imala sam odnos s partnerom na zadnji dan moje menstruacije. imali smo kondom, al je on skliznuo kad je dečko svršio i ostao je u meni(brzo smo primijetili i odmah sam ga izvadila). sljedecu menstruaciju sam dobila 19. 7. dva dana ranije nego sto sam ju trebala dobiti(trajala je kao i inace 4 dana), a ovaj mjesec mi je izostala. je li moguce da sam trudna? molim vas za pomoć.

24.08.2012. 08:30

Ne znam da li ste trudni? Da li ste ovaj mjesec imali rizičan odnos?
Ako nakon zadnje menstruacije niste imali odnos, onda se zasigurno ne radi obtrudnoći.

stoja i mrki

24.08.2012. 23:20

imam jedno pitanje i stvarno me jako zanima.. već dvije godine idem kod ginekologa da bih ostala trudna. no, nažalost..to se nije dogodilo. prije mjesec dana dobila sa čaj koji se zove marulja što pomaže u plodnosti. pijem čaj već mjesec dana i menstruaciju sam dobila 25 dan a trajala je 5 dana a inace mi je svaki mjesec redovna,28 dan. od kada pijem čaj mjesec dana.. osjećam mućninu,vrtoglavicu,užasno mi se jede slatko,tjesenina i riba, postala sam jako emotivna,osjećam probadanje i bolove u donjem dijelu trbuha kao da trebam dobiti i uzasno mi smetaju cigarete iako sam bila pusač dugo godina. molim vas,recite mi, da li postoji ikakva šansa da budem trudna iako sam imala menstruaciju?? puno će mi značiti vas odgovor. hvala

25.08.2012. 11:10

Poštovana, ne radi se o trudnoću. Savjetujem da čim prije krenete sa obradom steriliteta.

bubamarica23

25.08.2012. 12:00

Poštovani, lijepi pozdrav!

Situacija je ovaka. 12 dana ciklusa imala sam spolni odnos da dečkom i puknio je kondom. Puknio je sa strane,ne pri vrhu. Sve se prosulo po posteljini,sve je iscurilo, tako da mislim da nije nista ni ostalo u meni, jer nisam nista osjetila, ali opet... 30 sati nakon odnosa dobila sam recept za triquilar tablete i popila sam odmah 4, a nakon 12 sati jos 4. Taj dan su me jako bolili jajnici, ovulacija je bila u tijeku, a inace imam bolne ovulacije. Zanima me u kojem periodu je inace najbolnije ovulacija, da li na pocetku ili u sredini, zatim koliko su dobre ove tablete koje sam ja uzela i koja je sansa za trudnocu? Jako se bojim i ne mogu docekati da napravim test. Inace, uvijek koristimo kondom i prekinut snošaj, ali ovaj puta je ispalo tako pa se ne mogu nikao smiriti, jako sam panična i ne prestajem razmisljati o tome.
Molim Vas da mi odgovorite na pitanja, bit cu Vam jako zahvalna.

25.08.2012. 15:05

Poštovana, ne brinite. Uzeli ste postkoitalnu zaštitu te ne bi trebalo doći do trudnoće. U današnje vrijeme ovaj način postkoitalne kontracepcije postao je opsolentan. Danas se primjenjuju postkoitalno drugi preparati zbog malo nuspojava i veće učinkovitosti.