Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.06.2012. 15:30

Poštovana, ne radi se o trudnoći. Savjetujem da koristite bolji način kontracepcije od metode plodnih i neplodnih dana, jer je ta metoda najmanje sigurna.

*yas***

21.06.2012. 21:30

Postovani, obzirom da imam neredovitn ciklus (16.1,16.2, 18.3, 22.4 ,2.6) a bolove u stomaku osjetim svaki put kad imam ovulaciju, da li je moguce da sam ostala u drugom stanju ako sam kao sto sam napisala, posljednju menstr imala 2.6., odnos sa ejakul unutra 16.6., a bolove ovulacije sam osjetila tek 20.6. Izvinite zbog silnih brojki, al nekako mislim da vam je jednostavnije odgovoriti sa viskom nego sa manjkom podataka. Unaprijed hvala.

22.06.2012. 12:55

Poštovana svakako da postoji mogućnost trudnoće. Odnos je bio tijekom plodnih dana.

mala ann

01.07.2012. 17:55

Poštovani,
meni stvari kasne vec 10-tak dana i to me muči. Dečko i ja imamo uglavnom svaki dan spolni odnos (nekad i po par puta u danu) i svaki put svrsi u mene ( u zadnjih 6 mj.). Dok tako nismo imali odnose, one nisu kasnild. U zadnje vrijeme imam lošu prehranu, dali to možda moze utjecati na kašnjenje?
Unaprijed zahvaljujem

01.07.2012. 19:25

Poštovana, prvo i osnovno napravite test na trudnoću. Mislim da bi se moglo prije svega raditi o trudnoći.

02.07.2012. 17:05

dobar dan! imam pitanje. počela sam piti lindynette 20 na prvi dan menstruacije (23.6.) i imala odnose s dečkom 2 puta. pijem ih svaki dan točno u minutu i danas ću popiti 10. pilulu, ali sve mi je ovo novo pa sam zabrinuta. dečko nije svršio u mene. koliko su šanse za trudnoću?? i jedan dan su mi tablete ostale u autu u kojem je bilo vruće i kako ih svuda nosim sa sobom u novčaniku zanima me jel sunce i vrućina smanjuju njihovo djelovanje. puuno hvala !

03.07.2012. 11:10

Poštovana, neće doći do trudnoće ako redovito i na vrijeme uzimate pilule.
Nastavite dalje uzimati prema propisanoj shemi. Sunce neće utjecati na njihovu djelotvornost.

mjesecina

03.07.2012. 13:00

postovani
imam jedan problem
vec 3mj pokusavam ostati trudna i bas nas nesto nejde sad(
imala sa menstruaciju 4.6
ciklus od 26~28dana
sad mi menstracija kasni 3dana....
ali problem je sto sam primjetila prvi dan sluzav iscjedak s malo sluzave krvi koja je nestala ostao iscjedak..da bi jedan dan bilo bez ikakvog iscjedka...
to sam pridodala malo zescem sexsu...
proslo...
da bi sada dobila smede~cokoladni iscjedak u tragovima na wc papiru...
zasto????
s tim da sam napuhnuta, imam vjetrove,podrigavanja,bol u krizima,probadanja u podrucju jajnika...
test nisam radila Jos. ..boim se da je opet negativan...
helppp

03.07.2012. 20:00

Poštovana, svakako napravite test na trudnoću, da rješite dvojbe. Sve stvari koje ste nabrojali često se vide u ranoj trudnoći.
Dakle sutra ujutro test na trudnoću.

Teaa89

03.07.2012. 20:00

Moj problem je sljedeći... zadnja menstruacija je bila 24.5 a moji ciklusi se kreću od 26-35 dana. Dečko i ja prakticiramo seks bez zaštite, 03.06. je ejakulirao u mene.
Već 10-ak dana imam bolove u predijelu jajnika, donjem dijelu leđa te su česte vrtoglavice i osjećaj umora. Čitajući simptome trudnoće ne razlikuju se baš od pms-a, no toga prije nije bilo a bol u donjem dijelu trbuha javlja se na sam dan ili dan prije menstruacije. Danas ujutro sam napravila test na trudnoću koji je bio negativan. Postoji li mogućnost da je test bio lažan odnosno trebam li ga ponoviti ili je razlog kašnjenja nešto drugo? Hvala

03.07.2012. 23:00

Poštovana, ne trebate ponavljati test na trudnoću. Ali s obzirom na duži izostanak menstruacije savjetujem pregled i UZV da se ustvrdi jedan od ostalih uzroka izostanka menstruacije.

srijeda123

04.07.2012. 17:10

Postovani, zadnju menstruaciju imala 15.6., ciklus mi je redovit 28 dana, tocan skoro u sat. 4.7., 19. dana ciklusa, decko i ja imali smo nezasticen odnos, ali svega 10 sekundi pa smo prekinuli..imam li razloga za brinu?

04.07.2012. 22:20

Nemate.

Ivan_1991

Poštovani, imam pitanje. Ja i djevojka samo imali odnos dan nakon njene menstruacije 2 puta, prvi put s prezervativom i svrsavanjem vani a drugi put ( nakon 2 sata) takodjer s prezervativom ali je pukao prilikom ulaska u nju ( pukao je sa strane) odmah smo prekinuli odnos. Sutra dan mi je javila da joj se menstruacija kao "vratila" i tako curilo jos 2 dana. Zanima me postoji li mogucnost trudnoce?

elma92

Poštovani, dobar dan!
Zamoljela bih Vas za jednu pomoc. happy
Ginekologica mi je prepisala da pijem pilule Diane zbog policistickih jajnika i zbog aknih. Tek sam popila jednu tablu (znaci 21 pilulu), zadnja pilula mi je bila 24.6.2012, gdje nakon toga slijedi sedam dana pauze...ja sam tek dobila peti dan, znaci 29.6.2012. i menstruacija mi je trajala do 03.7.2012. ( znaci punih 5 dana) s tim da sam ja popila osmi dan pilulu, kako i treba nakon sedam dana pauze...nadam se da nisam pogrijesila, jer mi je ipak jos uvijek trajala menstruacija,a bio je osmi dan za pocetak druge table?? S tim da sam imala spolni odnos 03.07 i decko je svrsio u mene. Da li je moguce da sam ostala trudna, s obzirom na pilule?
Unaprijed Vam hvala!

05.07.2012. 10:25

Poštovani Ivane ne postoji.

05.07.2012. 10:25

Poštovana elma dobro ste postupili. Ne postoji šansa.

Medo18

06.07.2012. 10:40

Postovani...
Molio bih vasu pomoc po sljedecem pitanju
Cura i ja smo imali spolni odnos 23.5 ali je kondom skliznuo i nismo to zapravo odmah shvatili. Nisam svrsio jer smo ipak zapazili na vrijeme.
Nakon toga je imala normalnu menstruaciju 28.5
Ali sljedeca menstruacija koja je trebala doci otprilike oko 1.7 kasni vec 5 dana.
Kaze da ima simptome pmsa sa izuzetkom menstruacije i da je bila malo pod stresom par dana prije pocetka menstruacije (ove koja kasni)
Da li je moguce da je trudna?
Unaprijed hvala...

joanne11

06.07.2012. 10:40

Poštovani,
Dečko i ja praktikujemo seks bez zaštite, da li je moguce da ostanem trudna prvi dan menstrualnog ciklusa,kad se desila ejak. unutra? Ciklus mi je uvek redovan,28-30dana. Hvala unapred!

ana24

06.07.2012. 17:50

Dobar dan
Pila sam Diane 35 6 mjeseci, zatim sam napravila pauza od mjesec i pol a zatim sam pocela da ih opet pijem, pijem ih zbog policisticne jajnike. Sad pijem vec 3 kutiju. Vec odavno imam neke male probleme sa zeludnikom, imam bolove od vrjeme na vrjeme. E sad ocu misljenje dali postoji mogucnost da je ucinkovitost smanjena na kontracepcije zbog toga? Dok sam pila 2 kutiju imala sam vise puta odnose, decko nije svrsavao u meni, od tad sam imala mjesecninu bila je nesto slabija. Ali imam neko gadjenje poslednih dana i zgolemen apetit, jajnike su mi natecene, pa dali da sumnjam na trudnoce?

Imam jos jedno pitanje dali RANITIDIN 150mg smanjuje ucinkovitost kontracepcije?
Hvala vam