Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
07.07.2012. 02:20
Poštovani medo, ne mislim da se radi o trudnoći.
|
|
Poštovana joana ne može.
|
|
Poštovana, učinkovitost kontracepcije nikako nije smanjena. Oskudnije menstruacije su jedno od glavnih obilježja pozitivnih, uzimanja pilula. Ranitidin ne utječe na učinkovitost i djelotvornost pilula.
|
someone_like_me
|
09.07.2012. 03:05
Poštovani,
popila sam prvu kutiju yasmina, pauzirala 7 dana unutar kojih sam dobila menstruaciju i sve nanormalnije...danas sam pocela s novom kutijom, a jucer sam imala odnos bez kondoma...jesam bila zasticena? tj jesam li zasticena i unutar tih 7 dana kad ne pijem s obzirom da mi je to bila prva kutija?
hvala!
|
|
09.07.2012. 12:05
Poštovana, zaštićena ste i tada.
|
#Zbunjena
|
12.07.2012. 23:30
Poštovani! Imam 13 godina i još nikada nisam imala menstruaciju. Prošli mjesec (točnije 21.6.2012) pojavilo mi se nešto smeđe na gaćicama. Počela sam koristiti uložak. Trajalo je oko četiri dana a prije toga imala sam jak svrbež koji je poslije nestao. Sada (točnije 12.7.2012) mi se opet nešto smeđe pojavilo na gaćicama ali pojačano. Opet koristim uložak. Ne znam što je to. Nikad nisam išla ginekologu i sigurna sam da nije nikakva spolno prenosiva bolest. Molim odgovor. Hvala
|
|
13.07.2012. 11:30
Poštovana, spolno sazrijevate. Ne brinite. Uskoro će uslijediti prava menstruacija.
|
ana24
|
17.07.2012. 21:45
Postovani,
Pijem Diane 35 zbog policisticne jajnike. Imam jos 2 tablete do kraja blistera. U periodu kada je pauza od 7 dana idem na putovanje pa htela bih da odgodim menstruacije. Dali bi imalo problema ako nastavim sa novim blisterom bez pauze?
Pijem ih u 13.30 i hocu da promjenim termin da ih pijem u 21.00. Dali bi se tada smanjila ucninkovitost kontracepcije?
|
|
17.07.2012. 22:40
Možete nastaviti piti bez pauze. Pomaknite termin uzimanja. Neće utjecati na djelotvornost.
|
Suncica14
|
21.07.2012. 10:15
Imam jedno pitanje,ovako prije otprilike 3 mjeseca sam prestala piti trinovum tablete,mjesecnica mi je dosla 27.5 i bila je normalna trajala je 5 dana,S deckom imam zasticene spolne odnose uvijek koristimo kondom.Moj problem je sto jos cekam mjesecnicu,imala sam smedi iscjedak u trajanju od 3 dana u vrijeme kada je ona trebala nastupit to je bilo prije skoro dva tjedna,sada mi se javlja zuckasto prozirni iscjedak ..Zanima me dali je to bila mesntruacija taj tamnije smedi iscjedak ili postoji mogucnost trudnoce.Hvala
|
|
21.07.2012. 16:55
Prema iznesenom vjerovatno se radilo o menstruaciji.
|
miko78
|
01.08.2012. 15:50
Poštovani,
Imao sam odnos s odnos s djevojkom, prije mjesec i pol dana. Nismo se poznavali, sreli smo na moru. Prije par dana mi je javila da je truda i pitala me za datum kad smo se mi sreli. Doktor joj je izračunao da je moguce da je trudnoća navodno pocela 3 dana prije toga i zakljucno s tom noci kad je bila sa mnom.
Ono sto zelim spomenuti jeste, da joj menstrualni ciklus poceo upravo tu noc za vrijeme naseg odnosa. Nismo koristili zastitu.
Da li je moguce da je ostala trudna tu noc ili se to desilo tih par dana prije ciklusa s nekim drugim. Hvala.
|
|
01.08.2012. 16:50
Poštovani, ako ste imali odnos tijekom njene menstruacije i ako je to zaista bila menstruacija onda tada nije došlo do trudnoće.
|
miko78
|
01.08.2012. 18:15
Poštovani,
Mislim da joj je menstrualni ciklus poceo sredinom ili pred kraj naseg odnosa, nije trajao sve vrijeme.
Također me zanima kako je moguce da je dobila menstruaciju tu noc, a da je vec bila trudna u proteklom periodu, da li je to normalno?
Da li zena moze zatrudniti u tom periodu, dan pred menstruaciju. Zar plodni dani nisu nekad prije tog ciklusa?
Hvala jos jednom.
Lijep pozdrav
|
anamar91
|
01.08.2012. 18:15
Postovani ,
pijem yasmin pilule vec 8 meseci , zadnja mesecnica je bila 25 jula , i nakon nje sam pocela novu kutiju naravno . Medjutim u toku tog prethodnog pakiranja pila sam antibiotik eritromicin i dobijala par injekcija pencilina , pa znam da je taj ceo ciklus takoreci nezasticen,ili gresim? Da li je to smanjilo delovanja kontrace.? Moje pravo pitanje je da li ce sve biti u redu , jer smo odnos imali dan pre pocetka mesecnice,dakle 24 jula , koja je vec pocinjala polako,tako da sam takoreci dobila 24 jula. Primenili smo i prekinut snosaj. Da li je to dovoljna dodatna zastita ukoliko je dejstvo pilule bilo smanjeno celog tog ciklusa??
Izvinite sa opsirnim pitanjem , ali ja sam uplasena. Molim vas odgovorite
S postovanjem,
|
|
01.08.2012. 23:50
Poštovani, ne znamo da li je to bila menstruacija ili krvarenje u ranoj trudnoći. Nažalost možemo samo teoretizirati bez sigurnih parametara. Miko78
|
|
01.08.2012. 23:50
Poštovana anamari, bili ste zaštićeni i tada. Navedeni lijekovi nisu smanjili učinak kontraceptivnih pilula.
|
anamar91
|
02.08.2012. 10:40
Hvala vam puno...
|
Lunalea
|
02.08.2012. 14:45
Poštovani,molila bih da mi pomognete. Mjesečnica mi je kasnila 2 dana,bila je 30.07. Taj dan je bila veoma obilna,da bi sredinom drugog dana praktički prestala,a vec je jucer nije uopce bilo. Uobičajeno mi traju 4 dana. Osječam bol u donjem djelu trbuha. Da li da napravim test na trudnocu ili je to nepotrebno?
|
|
02.08.2012. 21:45
Poštovana, nepotrebo je raditi test na trudnoću. Niste trudna.
|