Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

dori990

08.06.2012. 19:15

Imam jedno pitanje.... Menstruaciju sam imala 9.5 i trajala je 5 dana. 14.05. sam imala nezaštićeni odnos pri kojem partner nije ejakulirao u mene. Inace, menstruacijski ciklus mi je uredan, uglavnom traje 28-31 dan.Sada imam sve simptome da cu dobiti menstruaciju, a svejedno se bojim da sam mozda trudna jer inace nisam bas prakticirala odnos bez kondoma...Da li je proslo dovoljno vremena da napravim test na trudnoću ili da izvadim krv ili da jos pricekam? Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.06.2012. 00:15

Poštovana, niste trudna. Uskoro će vam doći menstruacija. Savjetujem da pričekati. Savjetujem bolji način zaštite, jer je svaki bolji od trenutnog kojeg koristite.

tamara3

10.06.2012. 15:15

Postovani,
zadnju mjesecnicu sam imala 19.5, a 7.6 sam bila malo intimnija s deckom.. nismo imali odnose, oralno me zadovoljavao, a zatim dirao me spolnim organom po straznjici i svrsio mi je na ledja i malo na straznjicu i onda je to obrisao. da li je moguca trudnoca na taj nacin?

10.06.2012. 17:50

Nije moguća trudnoća na taj način.

mala_od_skandala

14.06.2012. 01:45

poštovani doktore, zadnju mengu sam imala 27.5. po izracunu sam slijedecu trebala dobiti 24.6. ... ali problem je što sam danas 14.6. dobila krvarenje i to je krv bila nekako rijetka, poput vode i grceve sam uz to dobila... imala sam odnos s deckom u plodnim danima, 4 puta u istom danu, od tog je 3 puta sa kondomom, 4 put smo se samo igrali pa je usao u mene nekoliko puta bez kondoma ali je prije toga urinirao i oprao spolni organ, te naravno nije ejakulirao u mene. ali zbog cega ovo krvarenje? jel moguca trudnoca? hvala

malilee

14.06.2012. 10:35

Pozdrav! Poštovani,
imam jedno pitanje...Naime,rodila sam 09.02.,na prvom gin.pregledu nakon trudnoće bila sam 01.06.Zadnju menstruaciju sam dobila 30.04.(dakle, kasni mi cca 2 tjedna)Ginekolog mi je napravio pregled,papa-test(nisu još gotovi nalazi) i ultrazvučni pregled.Zanima me, da li je, ako je nastupila trudnoća, ginekolog mogao to ne vidjeti?!

14.06.2012. 20:40

Poštovana mala, ne radi se o trudnoći. Iscjedak je vjerovatno povezan uz ovulaciju. Ne brinite.

14.06.2012. 20:40

Svakako da je mogao ne vidjeti jer u vrijeme kad ste bili na UZV pregledu vam je bilo vrijeme oečkivane menstruacije i ne može se ustvrditi trudnoća.
Da bi se UZV vidjela trudnoća u maternici ista mora izostati najmanje tjedan dana. Savjetujem test na trudnoću ili ponovni UZV.

nedanasnesutra

15.06.2012. 04:00

Poštovani!

Muči me moguća trudnoća, iako sumnjam u to, trebam odgovor stručnjaka da me umiri.
Naime, u utorak sam bila kod prijateljice na proslavi. Na njoj sam i upoznala jednog tipa i
malo smo se zanijeli. Kada je on izašao iz WC-a došao je do mene i strasti su proradile.
Gurnuo je prst u moju vaginu, no na tome je ostalo. Mene sada muči to dali je moguće da
je on imao sperme na rukama (ne znam sto je radio na WC, no možda ga nije bilo 2 minute,
a sumnjam da se isao samozadovoljavati) i da je to prenio u mene? Prije ulaska u koju vaginu
moram napomenuti da smo se ljubili i da je moguće sa se sprema za to vrijeme osusila, iako znam
da je životni vijek spermija na zraku gotovo nikakav svejedno se brinem. Kolike su šanse da sam zaista
trudna? Takoder sam djevica, a on mi je probio himen. Menstruaciju bi trebala dobiti idući tjedan, no ona će
po običaju jako kasniti tako da mi ona nije objektivni pokazatelj.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

15.06.2012. 12:00

Poštovana, na taj način nećete ostati trudna. Ne brinite.

malilee

15.06.2012. 12:00

Hvala lijepo na odgovoru, jutros sam napravila test-negativan je...

petrarka

15.06.2012. 14:50

Poštovanje,
menstruaciju sam dobila 07.06.2012, 2. dan menstruacije (08.06 ) imala sam nezaštićeni spolni odnos tokom kojeg je dečko ejakulirao u mene.
Ciklusi su mi redovoti.....27.- 30. dana svaki mjesec. U ponedjeljak 11.06 (oko83 h nakon odnosa) popila sam Ellaone tabletu.
Molim Vas da mi kazete po vasem misljenju da li postoji mogućnost trudnoće????
Unaprijed zahvaljujem

15.06.2012. 19:10

Poštovana petrarka ne postoji.

niikaa

16.06.2012. 14:00

postovani
molila bih vas za pomoc.imala sam odnos sa deckom 7 dana prije menstruacije.izracunala sam da cu to neplodni dani ali nemam niti jednog simproma da bih mogla dopiti men. kao obicno sto imam:napetost u grudima...decko nije ejakulirao u mene...pomozite mi da li sam trudna....pozdrav

majamaja1412

16.06.2012. 16:35

postovani

zadnju menstruaciju sam imala 3.5. koja je trajala 3 dana posle toga sam ponovo dobila 10.5 i menstruacija mi je trajala 15 dana. nakon toga sam ponovo dobila 31.5 i opet je trajala 3 dana... ali opetsada primjecujem neki smedju iscjedak. ciklus mi pretezno traje 32 dana.... bojim se da nisam trudna jer sam imala nezasticeni odnos 25.5. nakon cega sam nakon 10 sati popila jednu tabletu vikela za dan posle... da li je moguće da sam trudna i zbog cega mi se moze menstruacija ovako poremetiti, jer imam 21 godinu i prije nisam radjala niti sam ostajala trudna...
unapred hvala

16.06.2012. 20:50

Poštovana nika, ne radi se o trudnoći. Odnosi tijekom neplodnih dana i odnos bez ejakulacije. Pričekajte menstruaciju kroz par dana.

16.06.2012. 20:50

Poštovana Maja, svakako savjetujem ginekološki pregled i UZV da se ustvrdi stanje ginekoloških organa.
Radi se o disfunkcijskom krvarenju uzrokovano hormonskim dizbalansom. Svakako krenite prvo sa pregledom i ultrazvukom.

tamislava

19.06.2012. 14:35

Poštovi,
Pijem Yasmin već 6mj i u pravilu bih dobila menstruaciju nakon 2-3 danam, no ovaj sam put dobila 10h nakon zadnje popijene, desila mi se jedna propuštena tableta no popila sam dvije prema uputama... krvarenje je isprva bilo smečkasto, nakon toga gotvo normalno kao svaka menstruacija uz male bolove, no i sad mi se ne smanjuje i ne prestaje... imam li razloga za brigu ... da nastavim piti normalno 7 dan yasmin ...?
Unaprijed hvala

19.06.2012. 18:25

Poštovana, nemate razloga za brigu. Dalje nastavite uzimati prema propisanoj shemi.
Krvarenje je rezultat propuštene pilule.

ivy.ivy

20.06.2012. 14:20

Poštovani, zadnja menstruacija je bila 25.5. (traje 7 dana, a nisam sigurna koji mi je to dan bio). Ciklusi su redovni i traju 28 dana. Odnos s dečkom sam imala 15.6. i ejakulirao je u mene. Ako su plodni dani 14. dan i 3 dana prije i poslije 14.da li je moguće da sam ostala trudna? Neki dan čitam da ciklus ima tri faze i da posljedna luteinska, koja se događa poslije ovulacije je jako značajna za žene jer tada mogu ostati trudne. Pod velikim sam stresom i molim vas za pomoć. Mjesečnica bi trebala nastupiti. A ja si umišljam simptome trudnoće. Tamnija mokraća, gubitak apetita. Rješite me nedoumica. Unaprijed zahvalna.