Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

ghetaldus

06.03.2012. 22:25

Doktore jel moguca trudnoca u mom slucaju:
imali smo odnos bez zastite 3 dana nakon njenog zavrsetka menzisa 23.12
od tada je dobila 2 menstruacije.dosle su racunato vrijeme s tim da je prva trajala 5 a ne 7 dana kao inace,a druga je normalno trajala, obje su bile normalne,boje i obujma.I sad cura je za vrijemee prvog menzisa napravila test koji je bio negativan(ali je bio cijelodnevni)i pokazao je minus i nakon mj dana je opet napravila prvo jutarnji al popodne-nije citala papir koji je takoder pokazao minus.U zadnje vrijeme ima jake promjene raspolozenja,umora,depresije,jedno vrijeme je cak pila puno vode al je prestala i ima ceste glavobolje al kaze da ima tak uvijek,a i ima bijeli iscjedaki..Sad me zanima jer potrebno raditi i 3. test posto su 2 bila negativna i dobila 2 menstruacije
Zahvaljujem

ghetaldus

06.03.2012. 23:20

i da naglasim prekinuti snosaj je bio bez ejakulacije .

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.03.2012. 16:10

Poštovani ,ako je imala dvije redovite menstruacije, kako ste napisali, te su dva testa negativna, svakako nije trudna. Ne brinite.

Lalala24

09.03.2012. 23:40

Poštovani! Vise od godinu dana pratim svoj menstrualni ciklus. Mjerila sam jedno vrijeme bazalnu temperaturu, a trenutno kao metodu kontracepcije koristim metodu plodni/ neplodni dani uz pracenje cervikalne sluzi ( bilingsova metoda). no ocito ovo posljednje, ipak nije toliko pouzdano sto su mi i govorili jer sam ovaj mjesec plodnu sluz docekala ranije nego obicno i prema tome pretpostavila da cu ranije ovulirati te u tom razdoblju izbjegavala nezasticene odnose. nekoliko dana nakon tog perioda imala sam nezasticene odnose ( prekinuti snosaj , s tim da je mom decku jednom prilikom malo "pobjeglo" prije nego sto je ejakulirao izvan mene), misleci da su plodni dani zavrseni no neugodno sam se iznenadila. Naime, taj dan nekoliko sati nakon seksualnog odnosa, primjetila sam plodnu sluz u kombinaciji s kremastim iscjetkom sto bi znacilo da moja ovulacija treba uslijediti ili je vec u tijeku sto se poklapalo s mojim prijasnjim ovulacijama utvrdjenim na stranici jako korisnog site-a "fertility frienda". dakle, vlastitom nesmotrenoscu dovela sam samu sebe, u stanje moguceg zatrudnjivanja. posljednju menstruaciju imala sam 16.02. ciklusi mi inace traju 34-35 dana. nezasticeni odnosi dogodili su se 3. 4.. i ovaj gdje je decku pobjeglo 7.03 Imam li razloga za brigu? ne mogu dokuciti koja od plodne sluzi je bila prava, a koja lazna?? moze li se plodna sluz pojaviti u vise navrata tijekom menstrualnog ciklusa? pretpostavljam da ce te mi reci da postoji mogucnost trudnoce i da obavezno napravim test na trudnocu ? hvala vam na odgovoru.

10.03.2012. 21:40

Poštovana, neću vam reći da napravite test na trudnoću, nego da uzmete postkoitalnu kontracepciju, te da ubuduće ako ne želite trudnoću koristite sigurnije načine zaštite od navedenih metoda.

Sephora

10.03.2012. 21:45

Poštovani,

imam redovite i pravilne cikluse, a zadnja mjesečnica mi je završila prije 4 dana. Imala sam spolne odnose u proteklom mjesecu, ali se nisam brinula oko toga hoću li ju dobiti jer su odnosi bili za vrijeme neplodnih dana s kondomom, a dečko nije ni svršio u meni. Međutim, u istom sam tom periodu imala problema s mokraćnim putevima, bolilo me za vrijeme mokrenja pa sam napravila nalaz urina i leukociti su se pokazali povišenima. Znam da je to znak ili trudnoće ili upale mokraćnih puteva, no pripisala sam to upali i pila čaj. Brine me što sam jučer ponovo radila nalaz urina, a leukociti su mi i dalje povišeni (dakle, već mjesec dana) pa mi je doktorica tek sad dala tablete. Osim toga, grudi me i dalje bole (iako nisam u periodu ovulacije), imam žuti iscjedak i već dva dana osjećam grčeve u donjem dijelu trbuha (napominjem da nisu bolni, samo kao neko zatezanje).
S obzirom da smo pazili, a dobila sam i mjesečnicu, realno mislim da su mi ovo simptomi upale. Željela bih samo mišljeje stručnjaka.

Hvala

11.03.2012. 12:25

Poštovana, dobili ste normalno menstruaciju, dakle ne radi se o trudnoći. S obzirom na smetnje sa mokrenjem, nalazom bakterija i leukocita u sedimentu, savjetujem da napravite urinokulturu i antibiogram urina, prije antibiotske terapije.

hela30

12.03.2012. 15:55

Poštovanje.... Unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru... suprug i ja smo imali odnose početkom mjeseca,znači možda 01.03 ,svršio je u mene. Za seadm dana sam trebala dobit menzis (07.03) . Danas je evo 12-ti,menzis još nisam dobila. Inače mi nikad ne kasni ,dobijem 28-29 dan.... Dali je moguče da sam trudna? Hvala i pozdrav...

12.03.2012. 22:25

Poštovana, mislim da niste trudna. Ujutro napravite test na trudnoću.

hela30

13.03.2012. 08:15

Hvala Vam na odgovoru...test je negativan. Puno vam hvala..

vita3642

02.04.2012. 01:20

imam jedno pitanje i molim vas brz odgovor. ja i moj decko smo samozadovoljavali jedno drugo.. prvo sam ja njega i preko gaca. i sada me zanima.. kad se je on zakopcavao ili sto vec da li je mogao na neki nacin imati spermu na rukama... ? i onda je on mene preko gaca ali nista direktno u dodiru... moze li se ta sperma nekako prenesti preko prstiju proci materijal ? uglavnom. sada bi trebala dobiti menstruaciju i boli me trbuh jako, sjecalo me u donjem dijelu trbuha... krene pa stane... onako kod jajnika.i cijeli donji dio me boli jako... i imam par kapljica krvi. ali nista jos uvijek nije pravo krenulo, i dan i pol me vec boli... i osjecam nadutost i napetost dolje.., malo me i grudi bole, da li je to znak da bi uskoro mogla dobiti menstruaciju? i moze li se onakvim nacinom zatrudjeti ikako? i koliko dugo mogu imati takve bolove prije dolaska menstruacije? inace imam problema sa cistama na jajnicima... ali to je navodno proslo.tako je rekla doktorica.. ..

02.04.2012. 09:45

Poštovana, na taj način nećete ostati trudna.

keti10

02.04.2012. 17:05

poštovani.zadnju menstruaciju sam imala 1.3. a prije toga 30.1. i bila je normalna ko i inače tipa 3-4 dana pojačana i onda prikraju smeđi iscjedak još 2 dana. ovaj mjesec sam dobila smeđkasti iscjedak još u čet 29.3. kao znak nadolazeće menstruacije ali 30.3. petak po danu mi je i dalje išao smeđi iscjedak u većim količinama kao tipa menstruacija samo ne baš skroz krvava i po noći sam baš skroz prokrvarila i probudila se ujutro sa pojačanom menstruacijom kroz cijeli i bila je dosta pojačana trajala je cijeli dan i nedjelju veći dio dana i onda mi se samo smanjila prikraju dana i evo danas mi ide samo smeđi iscjedak ko da je prikraju. imala sam normalne bolove u donjem djelu trbuha kao uvijek kad bi trebala dobit. i u peridou prije ove sad menge sam imala odnose sa dečkom koje imam na isti način već skoro više od godinu dana a to je prekinuti snošaj i on svrši vani. dali je moguće da sam ja trudna ako mi je ova zadnja menga bila malo čudna??

03.04.2012. 00:05

Poštovana, niste trudna, ne brinite. Savjetujem Vam bolji način kontracepcije od ovog kojeg koristite.

Petra252

04.04.2012. 19:15

dobar dan,
dečko i ja pokušavamo imati djete no dobila sam menstruaciju ali sad osječam neku slaost u želucu i bole me grudi.mogu li biti trudna i imati menstruaciju?

Petra252

04.04.2012. 19:15

dobaar dan.dečko i ja pokušavamo imati bebu no dobila sam menstruaciju i 4 dana kasnije imala sam krvavi iscjedak onako ružičaste boje i osječam mučninu u želucu dali je moguča trudnoća?

04.04.2012. 21:25

Poštovana, Tina nikako niste zatrudnjeli na taj način. Savjetujem da se javite na pregled da se ustvrde ostali mogući uzroci izostanka menstruacije.

Zabrinut1118

09.04.2012. 12:10

Poštovani,
ne znam ima li ovdje mjesta za paniku ali istinski sam zabrinut. Dakle dali je moguce da mi je djevojka ostala trudna u ovoj situaciji? Ja imam 18 a ona 15 godina. Prvi puta smo radili samo trljanje spolnim organima ali smo bili oboje goli,(tih dana je trebala i dobiti menstruaciju što znaci da dani nisu bili plodni) ali ona je još bila djevica, nakon toga smo probali sex s kondomon no nakon prvog stavljanja ju je jako boljelo te smo prekinili, došlo je do snošaja ali u kondom dok je ona bila sastrane negdje i nije bilo krvi, tek sljedece jutro kada se probudila bilo je krvi, no kao što sam i naveo tih dana je i trebala dobiti menstruaciju, ali ovaj puta joj je trajala samo 3-4 dana a inace 5-6 dana. Zanima me dali je moguce da je tada ona prestala biti djevica. Nadalje sljedeci puta smo ponvno radili trljanje spolnim organima ponovno goli i bez kondoma,(ovo je bilo oko plodnih dana) ali nijednom nije došlo do snošaja na taj nacin. Nakon toga smo ponovno probali sex ali ovaj puta bez kondoma, no sve je bilo isto probao sam jednom jako ju je zabolilo i prestali smo no ovaj puta nismo odmah prestali sa svime vec smo kasnije ponovno radili trljanje i prstenjacnje itd ali nije bilo snošaja, do snošaja je došlo tek kasnije ali nije bilo blizu vagine. Sada joj mjesecnica kasni oko tjedan, tjedan i pol dana možda i malo više, malo više jede, i umorna je vecinu vremena, i par puta ju je bolio stomak ali ništa neobicajno. Jako smo oboje zabrinuti i molim vas da mi odgovorite na sva moja pitanja, dakle, je li moguce da je onda prestala biti djevica? i dali je moguce da je trudna? Molim vas da odgovorite u što kacem roku, unaprijed Hvala.

09.04.2012. 13:05

Poštovani, na osnovu iznesenog mislim da vaša djevojka nije trudna, isto tako mislim da nije došlo do defloracije, jer pravog snošaja nije bilo.

ameli

20.04.2012. 10:15

Poštovani,

Menstruacija mi se završila 10.04., nezaštićen odnos sam imala 16.04. ali jako kratko i sinoć se desilo isto , dečko nije svršio ni u jednom ni u drugom slučaju za vrijeme odnosa tek poslije jer smo nastavili oralno e sad po mom proračunu su bili plodni dani da li se trebam zabrinuti?

Hvala unaprijed!