Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.02.2012. 22:10
Poštovana, simptome koje ste mi opisali uz bolove, temperaturu i žuti obilan iscjedak sugeriraju mi da se radi u upali u ginekološkom sustavu, najvjerovatnije jajnika. Savjetujem da se javite na ginekološki pregled da vam se da adekvatna antibiotska terapija.
|
mimozica
|
25.02.2012. 19:55
Poštovani doktore!
Menstruacije su mi uredne iako neke manje, neke jače obilne, i nikada nisam imala nezaštičen odnos (dapače, koristim hormonsku kontracepciju+prezervativ). Moje pitanje je da li je u tom slučaju moguće trudnoće? Pitam iz razloga što mi je trbuh jako natečen i stalno osjećam peckanje i lagani svrbež oko pupka.
Ispričavam se ako je pitanje glupo, i unaprijed hvala na odgovoru
|
|
25.02.2012. 20:55
Postovana' trudnoca nikako nine moguca.Uzrok vasim smetnjama nije trudnoca.
|
Feniks92
|
28.02.2012. 11:15
Poštovani,
U prethodnom postu moj slučaj je bio taj: Sa dečkom smo prestali koristit perzervative, do sad nije ejakulirao u mene ali ovaj put jest dva puta (19.2) u jednoj noći, za prvi put je siguran za drugi put nije. Meni su mjesečnice neredovite, imala sam 14.10.2011,slijedeća je bila 24.11.2011,pa 26.12.2011 i zadnja 27.1.2012, i traju po 5 dana. Nisam ni sigurna kada mi treba doći, predpostavljam da 26.2. Prema navedenim datumima vidite da su ciklusi različiti. Kolika je šansa da se dogodi trudnoća?
I JA SAM NAPRAVILA TEST 31 DAN I BIO JE NEGATIVAN (( ( pretpostavljam da mi 30 dan trebala doći mjesečnica) , S TIM DA SMO NA DAN KAD SAM TREBALA KAO DOBITI MJESEČNICU PONOVNO IMALI NE ZAŠTIĆEN ODNOS S EJAKULACIJOM , DALI DA PRIČEKAM KRAJ TJEDNA PA DA PONOVIM TEST ILI NE TREBAM, NEGO SAMO PRIČEKAT DA DOĐE MJESEČNICA.
Hvala
|
|
28.02.2012. 22:35
Poštovana, savjetujem da ponovite test na trudnoću za vikend, recimo nedjelju.
|
Feniks92
|
29.02.2012. 22:50
Hvala, s time moram jos napomenuti da nemam nikakve simptome,nit za jedno ni drugo,osim povecane zelje za hranom i malo probadanje u donjem dijelu trbuha kao da cu dobiti. Mislim da ako bih bila trudna ne bi li test vec trebao pokazati pozitivno? Ispricavam se na pitanjima ako su besmislena. Osluskujem svoje tijelo ali nema nekih naznaka.
|
|
01.03.2012. 18:00
Poštovana, ciklus vam je neredovit tako da vas negativan test na trudnoću može zavesti na krivi trag. Stoga savjetujem da test ponovite.
|
|
02.03.2012. 14:55
poštovanje!
pijem cilest pilule gotovo 4 godine.međutim 18.pilulu za redom zaboravila sam popit,popila sam ju tek sljedeći dan,oko 20 h ,a pilulu za taj dan u ponoć( kad ih i inaće pijem). imala sam odnos 2 dana kasnije,pa se pitam jesam li bila zaštićena.znam da ih dugo pijem i da je to teško moguće.pitam jer sam u ponedjeljak popila zadnju i već u utorak prokrvarila,inaće menstruaciju dobivam u petak.
hvala
|
|
02.03.2012. 21:05
Menstruacija je došla ranije jer ste poremetila shemu uzimanja. Niste trudna.
|
|
03.03.2012. 11:45
Hvala. Medjutim, muci me jer je u pocetku menstruacija vise nalikovala na tockasto krvarenje, a tek jucer i danas je jace. Medjutim nije onako obilno kao i nace i nemam jake bolove. Imala sam odnos samo taj dan, 2 dana nakon propustene( tj. Naknadno popijene pilule). Imala sam odnos sa kondomom, ali nekoliko sati kadsnije imala sam ponovo. Medjutim partner se nije otusirao, pa ne znam je li sta moglo ostat prilikom ponovonog stavljanja konodma. Nekako mi ludo zvuci da bi spermiji mogli prezivjet nekoliko sati na zraku, i da se na taj nacin mogu prenjet( kondomom), ali sva sam u panici.
Ako bi probala test, dal bi mi pokazao tocan rezultat. Ili mi to uopce ne treba. Oprostite sta sam dosadna.
|
|
03.03.2012. 12:45
Poštovana, radi se o menstruaciji. Ne treba Vam test.
|
elly_slon
|
05.03.2012. 01:00
Zanima me da li je moguca trudnoca ako je decko pri vadjenju penisa ejakuirao van mene.Nakon toga oralno sam ga zadovoljavala i zatim smo se jos jednom sexali.Nismo koristili zastitu.Unaprijed hvala.
|
tonka1991
|
05.03.2012. 10:30
Postovani!! ja vec 4 mjeseca pokusavam zatrudnijeti ali bez uspjeha,dali imam razlog za brigu zato jer su mi menstruacije neredovite a zadnja mi je trajala samo 2 dana uz jake bolove,koje takoder osjecam kod svakog spolnog odnosa???? do sada nisam imala nikakvih problema s jajnicima ni maternicom!!!
|
|
05.03.2012. 15:30
Poštovana, elly u predejakulatu neki put ima dovoljno spermija do dođe do trudnoće, a i drugi odnos nakon toga također je riskantan na trudnoću. Savjetujem postkoitalnu zaštitu.
|
|
05.03.2012. 15:40
Poštovana, svakako ako Vam ciklusi nisu redoviti savjetujem da se javite na ginekološki pregled i ultrazvuk.
|
tonka1991
|
05.03.2012. 15:40
oprostite,možete li mi odgovoriti na pitanje!!! unaprijed hvala!
|
|
05.03.2012. 20:40
Odgovorio sam vam.
|
Della
|
06.03.2012. 00:50
Poštovani,
mene zanima koliki je rizik od trudnoće prilikom seksa bez kondoma u neplodnim danima, a da nije svršio u mene, te koliki bi rizik bio u istom slučaju ali u plodnim danima?
Hvala unaprijed, srdačan pozdrav!
|
Feniks92
|
06.03.2012. 11:00
Postovani,evo 40-i dan i jos uvijek nisam dobila mjesecnicu,radila sam danas test i negativan opet,kolika je mogucnost da test pokaze 2 puta krivo. Prosli tjedan imala sam 3 dana mucnine,od jucer bolne grudi,i malko probadanje u donjem djelu trbuha. Ne smijem piti tablete jer imam raynaudov sindrom. I jos me zanima kako da izracunam moguce plodne dane. Narucit cu se na pregled svojoj ginekologici,no zanima me i Vase misljenje.
Hvala
|
|
06.03.2012. 21:30
Poštovana, ako je test na trudnoću negativan svakako se ne radi o trudnoći. Senzacije koje navodite vjetovatno su znak nadolazeće menstruacije.
Za računaje plodnih dana pogledajte naše postove od ranije na tu temu.
Premda ako vam ciklus puno oscilira na godišnjoj razini, metoda plodnih dana svakako nije primjenjiva kod Vas.
Ne znam koje lijekove uzimate za Raynauldov sindrom i da li je njegovo korištenje u koliziji sa uzimanjem kontraceptiva.
|