Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Prelijeppa

14.02.2012. 22:30

Hvala Vam!

zbunjena7

15.02.2012. 10:40

Hvala Vam puno i oprostite što sam Vas zgnjavila ali jednostavno mi nije jasno zašto mi tako dugo kasni menstruacija , 15 dana nije malo .

katarinak13

15.02.2012. 10:40

Poštovani,
već 2 mjeseca pijem jazz. Prošlog mjeseca mjesečnicu sam dobila 7.1. no ovaj mjesec nisam nikako. Do početka uzimanja pilula mjesečnicu sam uredno dobivala svaki 29.-30. dan, nikada nije kasnila. Partner i ja smo imali odnose no prakticirali smo prekinuti snošaj bez obzira na korištenje pilule. Da li je moguća trudnoća ili je samo došlo do nekog poremećaja. Znam da ovakvih pitanja ima hrpu, no ja se nikako ne nalazim u ostalim odgovorima. Nastavila sam piti novu karticu pilula. Trebam li se brinuti. Unaprijed Vam hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.02.2012. 14:50

Poštovana zbunjena, otići ćete na ginekološki pregled i UZV te će se time ustvrditi koji je uzrok. Stres, postojanje ciste, policistični jajnici, dijete, naglo debljanje, dakle stotine je mogućih uzroka. Ovako napamet bez pregleda možemo samo teoretizirati.

15.02.2012. 14:50

Poštovana Katarina, koristite naime kontraceptiv koji je jako blag, tako da neki put menstruacija bude skroz oskudna, ili čak i izostane. Niste trudna, zaštićena ste. Nastavite uzimati pilule dalje prema shemi uzimanja i nemojte se brinuti.

katarinak13

15.02.2012. 23:15

zahvaljujem se puno, riješili ste me velike dileme. pretpostavljam da Vam je već previše ponavljati slične odgovore, ali nama stvarno puno znače. Hvala još jednom.

vesnas.

16.02.2012. 09:30

Poštovani,
zamolila bi Vas za pomoć prije nego što se bacim na testove za trudnoću...ovako: zadnja menstruacija mi je bila 4.1. trajala je 4 dana, (prva 2 dana obilna ostala 2 osrednja),
iduću menstruaciju dobila sam 12.2. prvi dan osrednje i malo bolna, drugi dan jako malo i od tad ništa, a prije svega toga mi je tu i tamo se pojavio smeđi iscjedak...nekih posebnih simptoma nemam...osjećam se ok osim što sam malo osjetljivija nego inače..zadnji nezaštićeni spolni odnos (prekinuti snošaj) imala sam 28.1... da ne zaboravim menstruacije mi znaju biti neredovite(tjedan, max 2 kašnjenja). moguća trudnoća?
Unaprijed puno hvala!

17.02.2012. 00:40

Poštovana, dan i pol krvarenja mi ne sliči na menstruaciju. Savjetujem da svakako napravite test na trudnoću,

sretnica

17.02.2012. 21:05

Poštovani,

predzadnju menstruaciju imala sam 01.01., zadnju 18.01.(bila je manje obilna nego inače i trajala je 5 dana, a uglavnom traje 7 dana i dužina ciklusa je 24-25 dana). Nezaštićene odnose imala sam svakodnevno u periodu od 23.01. do 28.01. Jutros je počelo neko krvarenje. Postoji li šansa da sam trudna, budući da sam i u prethodne dvije trudnoće na početku imala krvarenje (dg.: prijeteći pobačaj)? Da li i u vrijeme krvarenja mogu uraditi test na trudnoću?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

emina-edin

18.02.2012. 03:55

postovani doktore vec 6 mjeseci ja i muz radimo na bebi ali uzalud nista neuspjeva prosli mjesec sam dobila men 15.01 i normalno imali smo odnos u plodnim danima iskreno ovaj mjesec nisam se nadala men nit sam imala pred menstualne bolove ama nista samo sto su me grudi boljele tj bradavice upaljene razocarana sam jer menstruacija je dosla 16.02 a inace uvijek dodje prije na 5-6 dana .....sta da radim,... unaprijed hvala

18.02.2012. 13:55

Poštovana, sretnica, savjetujem da pričekte koji dan da vidite hoće li se ta sukrvica pretvoriti u pravu menstruaciju ili će stati.
Ako stane svakako napravite test na trudnoću.

18.02.2012. 13:55

Poštovana, savjetujem da se javite svom ginekologu na pregled i UZV. On će usmjeriti daljnje pretrage, ako će biti nužne u pravom smjeru.
Svakako bi bilo najbolje da se javite na pregled nakon iduće menstruacije.

monchy

18.02.2012. 16:30

Poštovani doktore!
Naime, 4., 5., 6.-og dana zadnje mjesečnice imadoh nezaštićene spolne odnose sa dugogodišnjim momkom i to po nekoliko puta na dan. Pošto, smo bili na romantičnom vikendu, ta 3 dana smo si dali "oduška" i ukupno je došlo do cca 12 snošaja. Zanima me da li je isključena mogućnost trudnoće, unatoč tome što sam "došla u kontakt" s povećom količinom spermija u kratkom vremenskom roku?! Ciklusi su mi redoviti, u prosjeku traju 30-34 dana. Zahvaljujem na odgovoru!

18.02.2012. 20:50

Poštovana, u navedene dane neće doći do trudnoće.

emina-edin

18.02.2012. 20:50

ok uredu hvala vam na odgovoruu....... molim vas jeli vi mozete meni da izracunate plodne dane....

19.02.2012. 06:40

Poštovana, na bazi godine uzmite mjesec sa najkračim ciklusom kao i onaj sa jadužim.
Recimo da ste menstruacije dobilavi godišnje u intervalu od npr.27 do 33 dana.
Prvi plodni dana računajte da od najkraćeg ciklusa dakle od 28 oduzmete 18. Dakle od 9. dana ciklusa bi bio prvi plodni dana.
Zadnji plodni dan računajte tako da od 33 oduzmete 10. Dakle u tom slučaju zadnji plodni dan bi bio 23.
Dakle u tom slučaju su plodni dani od 9. do 23.dana ciklusa.
Ili formulom NKC-18, za prvi plodni dan, a zadnji plodni dan NDC-10. (NKC ;najkraći ciklus, NDC ; najduži ciklus na godišnjoj razini)

Feniks92

20.02.2012. 16:45

Poštovani,

Imam jedno pitanje, naime sa dečkom smo prestali koristit perzervative, do sad nije ejakulirao u mene ali ovaj put jest dva puta (19.2) u jednoj noći, za prvi put je siguran za drugi put nije. Meni su mjesečnice neredovite, imala sam 14.10.2011,slijedeća je bila 24.11.2011,pa 26.12.2011 i zadnja 27.1.2012, i traju po 5 dana. Nisam ni sigurna kada mi treba doći, predpostavljam da 26.2. Prema navedenim datumima vidite da su ciklusi različiti. Kolika je šansa da se dogodi trudnoća?

Hvala i lijep pozdrav

20.02.2012. 22:25

Poštovana, svakako postoji šansa za trudnoćom. Zbog neredovitih ciklusa i odstupanja više od 10-tak dana mjesečno, previše je plodnih dana da bi se mogli ravnati prema tome. Ako izostane menstruacija napravite za početak test na trudnoću.

Feniks92

21.02.2012. 11:35

Hvala Vam!

monchy

22.02.2012. 21:15

Doktore,
predzadnju mjesečnicu sam dobila 11.01. i za vrijeme njenog trajanja, dakle, 14. i 15.01. sam imala 3 nezaštićena spolna odnosa sa momkom. u međuvremenu nismo imali odnose, sve do zadnje mjesečnice koja je došla 08.02., a nezaštićene odnose smo ponovno prakticirali 11.,12.,13., znači za vrijeme njenog trajanja, ali jako oskudnoga. tada je došlo do snošaja i do nekoliko puta na dan. otprilike nakon 2 dana nakon njenog prestanka počela sam osjećati probadanja u donjem lijevom području trbuha, nešto manje u desnom području. istodobno mi se počeo i javljati iscjedak koji je bio sirast bjelkasto-žučkaste boje, zatim nakon par dana sluzav. bolovi iz dana u dan su postajali intenzivniji i sve bolniji uz pojavu nadutosti, temperaturu do 37, 4 i blage mučnine. dakle, simptomi mi traju od tog 7. dana ciklusa, pa sve do danas, 15. dana ciklusa.moram naglasit da nikada nisam imala dotične simptome odmah iza mjesečnice, a najviše me brine ta temp. i mučnine. zanima me da li postoji šansa da sam možda zatrudnjela tokom predzadnje mjesečnice u 1 mj., unatoč tome što sam je nedavno ponovno dobila, iako malo oskudnije? ili ipak u 2 mj.? ili je riječ o preuranjenoj ovulaciji? ako simptomi i dalje budu prisutni, da li da za par dana napravim test za trudnoću?