Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
28.01.2012. 19:50
Poštovana, ne vjerujem u trudnoću kod Vas.
|
pitanje91
|
29.01.2012. 04:20
poštovani , moja djevojka i ja smo imali spolni odnos i koristili kontracepciju (kondom) nije bilo problema , nakon završetka sam maramicom obrisao spolni organ i nakon nekih 45min opet smo imali spolni odnos i kondom je spao , čim smo prijmjetili stali smo s odnosom i nisam ejakulirao , mene zanima kolika je vjerovatnost da zatrudni ?
hvala unaprijed !
|
|
29.01.2012. 15:40
Poštovani, mogućnost je mala, ali ipak bih savjetovao postkoitalnu kontracepciju.
|
pitanje91
|
29.01.2012. 22:45
hvala ,jel bi možda mogli precizirati koje da kupimo ?
|
|
30.01.2012. 09:05
Poštovani, ne možete to kupiti bez recepta. Za recept sedjevojka svakako mora javiti ginekologu.
|
lara_3
|
06.02.2012. 15:35
Postovani,
nikada nisam imala spolni odnos, mada smo se decko i ja rucno zadovoljavali..
pretproslu mjesecnicu sam imala 29.11, a proslu 27.12, i tada sam popila jednu kontraceptivnu pilulu kako bi brze dobila..
cetvrti dan mjesecnince, decko me dirao splovilom izmedju gluteusa, mada nije dolazilo do izravnog kontakta spolnih organa..
mjesecnicu od tada nisam jos dobila, vec nekoliko dana imam povremene bolove u trbuhu i ledjima, akne su prisutne, a od jutros osjecam mucninu i povraca mi se..
Da li je moguca trudnoca*?
unaprijed zahvalna na odgovoru
|
|
06.02.2012. 22:20
Poštovana, tko Vam je savjetovao da uzimanjem jedne kontraceptivne pilule ubrzavate dolazak menstruacije?
S obzirom da niste imali odnose, trudnoća nikako nije moguća.
|
lara_3
|
06.02.2012. 23:55
Lokalna lijecnica..
Koji bi mogao onda biti razlog kasnjenja mjesecnice?
|
|
07.02.2012. 11:20
Poštovana, savjetujem da se javite na ginekološki pregled da se ustvrdi koji je razlog izostanka. Kašnjenje može biti uzrokovano neadekvatnim uzimanjem kontraceptiva.
|
sabinaa
|
12.02.2012. 21:25
Pozdrav doktore,
Moja je djevojka poslije 10 dana izostanka ciklusa otisla ginekologu da vidi u cemu je problem. Doktorica joj je uradila ultrazvuk maternice i rekla da je sve uredu.Nakon toga joj je pregledala jajnike i rekla da na desnom jajniku ima kolabiranu cistu. Mi smo bili sretni sto nije trudnoca i doktorica je rekla da ce ciklus doci za 2-3 dana. Ali od tad je proslo 8 dana i jos uvijek nije bila dobila. Pa smo mi opet otisli kod ginekologa. Opet je radjen isti pregled i uradili smo test na trudnocu u ordinaciji i bio je negativan. Zatim je doktorica dala neke tabelete da se piju (pet dana po dvije tablete) i da onda ocekujemo ciklus.Zadnja je tableta popijena sinoc oko 9 sati ali cikulsa jos nema. Da li mi mozete objasniti u cemu je ovdje problem. Da li je moguce da je doktorica nesto pogrijesila? I da li ove ciste mogu dovesti do ovolkog izostanka ciklusa od 30 dana i je li to opsano.
Hvala
|
|
13.02.2012. 11:10
Poštovana, slažem se u potpunosti sa vašom doktoricom. Terapiju koju pijete su preparati gestagena kojima će se izazvati prijelomno krvarenje. Pričekajte još nekoliko dana za dođe do menstruacije.
|
luce007
|
13.02.2012. 14:05
Postovani doktore, u uzasnoj sam panici ,imala sam jedan spolni odnos s deckom prosli mjesec 31.1 ,a prvi dan zadnje menstruacije mi je bio 17.1 ,koristili smo kondom i decko nije svrsio u mene dapace izvadio je koju minutu prije svrsavanja s kondomom se isto nije nista cudno dogodilo ni pucanje ni nista slicno.Ja sam tek kasnije kad sam racunala vidila da sam bila u plodnim danima,pa me sada strah dali je moguce da sam zatrudnila i uz kondom i uz prekinuti snosaj? prije par dana osjetila sam uzasnu bol u donjem djelu trbuh( ali i inace mi se to znalo dogodit jer sam ovo ljeto imala cistu velicine 4.5 cm...)..molim vas odgovorite sto prije jer ja od nervoze nemogu ni ucit ni spavat ni nista...unaprijeh hvala.
|
|
13.02.2012. 17:30
Poštovana, mislim da niste trudna. Mislim da ste kod odnosa koristili adekvatnu zaštitu a i s time da nije došlo do ejakulacije, mislim da se ne trebate brinuti.
|
zbunjena7
|
13.02.2012. 21:10
Poštovani,
zanima me da li je moguća trudnoća u mojoj situaciji.. imala sam odnos s deckom i koristimo zastitu (kondom) , no ponekad se desi da ga stavi bez zastite ali vrlo kratko, na par sekundi , Posljednju menstruaciju imala sam 04.01. , obicno dobim nakon 25-28 dana ali jos uvijek nisam dobila, osjecam bol u jajnicima kao da trebam dobit , no obicno me i grudi bole ali sada bol nije prisutna .
|
Prelijeppa
|
13.02.2012. 21:30
Poštovani doktore! U dilemi sam!
Naime imala sam spolni odnos drugog dana mjesečnice. Dečko je ejakuirao u mene. Postoji li mogučnost trudnoće? I sad imam neke bijel guste iscjedke. Ciklusi mi traju 33 dana. Sad mi je već 18/ 19 dan ciklusa.
HVALA!
|
luce007
|
13.02.2012. 21:30
doktore hvala Vam puno..
|
|
14.02.2012. 10:40
Poštovana, zbunjena, zaštita na taj način nije potpuna. Savjetujem korisštenje kondoma tijekom cijelog odnosa. Na taj način teoretski postoji šansa za trudnoćom. Premda imate simptome nadolazeće menstruacije, ovaj mjesec najvjerovatnije niste trudna.
|
|
14.02.2012. 10:40
Poštovana, prelijepa nećete ostati trudna odnosom u te dane.
|
zbunjena7
|
14.02.2012. 12:20
Poštovani,
zaboravila sam napomenut da sam u posljednjih mjesec dana bila pod velikim stresom zbog faksa, imala sam kolokvije i ispite,malo sam spavala, takoder sam bila i prehlađena dva tjedna.. jel moguce da je i to uzrok kasnjenja moje menstruacije ?
|
|
14.02.2012. 22:30
Poštovana, to svakako može biti uzrok kašnjenju menstruacije. Važno je da isključite trudnoću. Svakako način na koji imate odnos nije pouzdan .
|