Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dajra

02.01.2012. 15:35

Hvala mnogo na odgovoru.

Samo mi molim Vas jos kazite da li ste mislili na bolove u stomaku da su uzrokovani cistom, ili bolovi u grudima?
Grudi su mi jos uvijek jako bolne, da li je moguce da je to sve zbog ciste, ako ne koji bi mogao bi mogao biti uzrok tome?
Kod ginekologa idem tek sljedece sedmice, a jako se brinem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.01.2012. 21:45

Poštovana, svakako mislim na cistu na jajniku.

petra111

05.01.2012. 20:35

Poštovani opet ja!

Dobila sam menstruaciju 28.12.2011. i trajala mi je 3 dana i jos par dana nakon toga neke kapi. Prva dva dana obilno krvarenje i krv je onako svježa bila a treći dan već manje. No ja sada na današnji dan 5.1. sumnjam na trudnoću. Udebljala sam se a slabo jedem, žgaravicu imam, nervozna sam, glavobolju imam. Da li je moguća trudnoća?

05.01.2012. 21:50

Poštovana, ako Vam je menstruacija došla na vrijeme, bila jednakog intenziteta kao i ranije ne mislim da je moguća trudnoća.

msailor

07.01.2012. 14:45

Poštovani! 16.12. sam bila na ginekološkom pregledu gdje mi je utvrđena upala lijevog jajnika te ciste na oba. Terapija mi je bila Klavocin i nakon završetka terapije osjetila sam snažne grčeve u jajniku i veliku bol, također sam se gotovo onesvijestila. Trenutačno mi menstruacija kasni 14 dana i veoma sam zabrinuta. Na zadnjem ultrazvuku nije bilo tragova trudnoće pa me zanima da li je moguće da je kašnjenje mensutracije povezano s upalom ili cistama? Menstruacija mi inaće nije redovita a odnose svaki put imam s kondomom. Hvala unaprijed.

v.gag

07.01.2012. 17:00

Poštovani,
od nedavno sam Vaša pacjentica i na pregledu prošli mjesec rekli ste mi da je samnom sve u redu i da je trudnoća moguća bilo kada, pa evo, mengu sam trebala dobiti 4.1. ali evo nisam, i test urađen tog datuma mi je pokazao pozitivno... malo sam surfala i prema izračunu trebala bi biti trudna 4 tjedna i koji dan, od simptoma ništa osim povremenih bolova u trbuhu.... da ponovim test? ili da dođem kod vas idući tjedan ili pričekam idući mjesec???

puno hvala, lp!!

07.01.2012. 22:15

Poštovana, msailor
Menstruacija Vam vjerovatno kasni zbog upale jajnika i cista na njima. Svakako savjetujem kontrolni pregled nakon završene terapije antibioticima.

Poštovana v.gag ako Vam je test pozitivan, a menstruacija kasni, svakako da se radi trudnoći. Svakako se vidimo idući tjedan na pregledu.

Jelly92

Poštovani!!

Mene zanima mogu li ostati trudna ako naravno imam spolni odnos ali sa zastitom??
Svaki puta provijerimo dali je kondom puknuo ali hvala Bogu do sad nije,ipak je prerano za trudnocu!!
Zanima me dali sam trudna,trebala sam dobiti mjesecnicu prije 3 dana ali nisam,imam bolove u trbuhu i
sve kao da cu dobiti al nikako da procurim,malo se bojim!
Prije par dana sam vadila nalaze krvi i urina sve mi je u redu,moze li se preko urina vidit dali sam trudna??
Unaprijed Vam hvala!!
Lijep pozdrav!

jaaa2

poštovani doktore problem je sljedeći. cura i ja nemamo spolne odnose,zadnje smo imali prije godinu dana i jako drzimo do toga da ih nemamo prije braka ali naravno kao i svi parovi volimo jedan drugog zadovoljavat, a problem je taj što se bojimo trudnoče u slučaju da joj prenesem manje količine sperme u rodnicu ili ona sebi..a bojimo se iz tog razloga jer je internet prepun informacija da je takav način trudnoče svakako moguć,
.doveli smo se do situacije da se bojimo taknuti jedan drugog,ja se bojim ako moj ejakulat slučajno ostane pod tušem nakon mastrubacije i ona si ga slučajno prenese prilikom tuširanja ili ako nakon mastrubacije odem na wc pa ostane mokrače na dasci ili preko wc papira.
ispiričavam se zbog suludih ideja ali više nemožemo funkcionirat. Konačno pitanje može li se zatrudnit na takav način ako su djevojci baš plodni dani znači ako tada dode do prodiranja prsta na kojem se nađe sperma
molim vas za vaše stručno mišljenje i pomoč jer ovo je stvarno otišlo pre daleko
zahvaljujem unaprijed ..

08.01.2012. 15:40

Poštovana, Jelly, ako imate predznake nadolazeće menstruacije, mislim da niste trudna. Iz urina se može vidjeti trudnoća u vrijem kad trebate dobiti menstruaciju, ako napravite test na trudnoću iz tog urina. Nikako drugačije.

08.01.2012. 15:40

Poštovana, na taj način neće doći do trudnoće. Ne brinite. Mogućnost za trudnoćom tu spada samo u teoriju.

jaaa2

13.01.2012. 21:00

doktore zahvaljujem. Vaš odgovor je pomogaobig-smile

DanXa

16.01.2012. 22:25

Poštovani doktore, imam par pitanja.
Menstruaciju sam dobila 30.12. a spolni odnos imala sam 6.1. Partner je tada penetrirao u mene, ali je nakon par sekundi izvadio spolovilo te smo stavili kondom. Inače sam paničar a možda je još rano za ovakve sumnje, ali tri dana nakon odnosa javila se glavobolja i bolovi u leđima. Odmah sam posumnjala na trudnoću ali još je rano raditi test. Inače mi menstruacije znaju kasniti skoro svaki mjesec po 5-6 dana. Hvala.

DanXa

16.01.2012. 22:25

Ako sam imala odnos 1.6. kad mogu napraviti test a da bude pouzdan?

17.01.2012. 16:45

6.1. Ste I Ali odnos.Tj datum jos uvijek spada u neplodne dane. Test na trudnocu najranije napravite 1.2.

petra111

18.01.2012. 11:25

Poštovani nisam Vam stigla prije pisati!

Prije tjedan i pol točnije 6.1. sam napravila test na trudnoću, ali sam ga radila uvečer (Clear Blue digital koji se reklamira ovdje na stranici) i držali smo 20ak sekundi u urinu test i ispao je negativan. Ali sam se udebljala. Dobila sam 2,5 kg negdje, jako sam živčana, a u međuvremenu sam i pila i pušila i uzrujavala se. Jesam preuranila sa testom jer sam ga radila nakon "čudne" menstruacije. Da vam ponovim, prva dva dana jako krvarila, svježa krv a onda poslije 3 dana slabo. Kada mogu uraditi test da budem sigurna?

DanXa

18.01.2012. 20:35

Hvala na odgovoru. Prema vašem stručnom mišljenju i dosadašnjem iskustvu, kolike su šanse da žena zatrudni na opisani način?

Maya1204

18.01.2012. 20:35

Poštovani. Zanima me vaše stručno mišljenje, budući da na internetu svašta čitam i informacije su različite i nepouzdane. Da li je moguće osjetiti simptome trudnoće prije implantacije (ako sam dobro informirana 10ak dana)? Također, da li je test za trudnoću pozitivan 14 dana od začeća ili isključivo prvi dan menstruacije (ukoliko kasni) - odnosno da li je moguće da do začeća dođe prije sredine ciklusa te da i test bude ranije pozitivan? Molim vas da mi razjasnite sve ove silne nejasnoće.

18.01.2012. 21:00

Poštovana, danxa šanse za trudnoću su nikakve ako Vam je ciklus redovit bez većih godišnjih odstupanja.

Nazad
1 ... 9 10 11 12 13 14 ... 295
Naprijed