Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
10.12.2011. 12:50
Poštovana, Kiki
Mislim da je to bilo još uvijek menstrualno krvarenje. Ne brinite.
|
|
Poštovana Tina
Ne trebate brinuti. Na taj način nikako ne možete ostati trudna.
|
|
Poštovana IIda
Nikako niste trudna, ako su Vam 2 testa negativna. S te strane se ne trebate brinuti.
Ali menstruacija vam predugo kasni. Zbog toga savjetujem pregled ginekologa , da se ustvrdi koji je uzrok, jer trudnoća nije.
|
mimozica
|
12.12.2011. 22:25
Poštovani doktore!
Osjećam pritisak oko pupka i u donjem djelu trbuha, te mi je taj dio poprilično natečen, također često moram mokriti i osjećam laganu mučninu (više kao da je nastao neki zastoj u grlu, i inače imam povećanu štitnjaču), bolove u križima, te osjetljivost na mirise.
Zadnja menstruacija bila je uredna i redovita.
Trenutno trošim Evra naljepke (sad sam na drugom naljepku drugog ciklusa naljepaka, i povećanu natečenost abdomena osjećam osobito nakon stavljanja drugog naljepka, a u prvom ciklusu nošenja čak sam imala i blago krvarenje-možda spotting, od 8. dana ciklusa do menstruacije).
Prije Evre trošila sam Logest nekoliko godina uzastopno, no radi loših lab. nalaza i konstantnog dobivanja na težini, u dogovoru sa ginekologom promijenila sam kontraceptiv.
Inače, imam i policistične jajnike.
Uz hormonsku kontracepciju,pri odnosu obavezno koristim i kondom.
Molim Vaše mišljenje, radi li se ovdje o trudnoći ili je nešto drugo u pitanju? Koliko je sigurno kombiniranje ove 2 metode u zaštiti od trudnoće?
|
kiki2011
|
13.12.2011. 10:45
Poštovani doktore hvala na brzim odgovorima, no kad sam već tu imam još jedno pitanje o kojem sam čitala po internetu pa bih htjela čuti Vaš odgovor. Jeli istina da se može ostati trudna tijekom menstruacije i ako se može kakav to slučaj mora biti? Stvar ciklusa ili?
Hvala!
|
|
13.12.2011. 17:55
Poštovana,mimozica double dutch (dvostruka zaštita) je više nego dovoljna zaštita od trudnoće.
Nadutost u trbuhu i nelagoda je posljedica korištenja nevedenih kontraceptiva. Savjetujem da iste dalje koristite, jer će se stvar kroz dva-tri ciklusa normalizirati.
|
|
13.12.2011. 17:55
Poštovana, ako su Vam ciklusi pravilni sa odstupanjima manjim od pet dana u godini dana, tijekom menstruacije ne možete ostati trudna.
Ono zašto se događa trudnoća "tijekom menstruacije" je to da se pod menstruacijom podrazumijeva svako neredno, disfunkcijsko krvarenje.
Dakle kriva interpretacija "menstruacije" dovodi do zabluda i do neželjene trudnoće i začeča tijekom takvog neurednog krvarenja.
|
anoniman89
|
13.12.2011. 23:00
Poštovani mojoj djevojci je menga završila 2.12, 9.12 sam ejakulirao vani bez ikakvog kontakta sa njom, iduće jutro 10.12 sam nakratko na pol minute ušao u nju bez zaštite .
Kolike su šanse za trudnoćom sa ovim mojim glupim i neodgovornim potezom .
|
|
14.12.2011. 10:45
Poštovana, šansa postoji, premda je vrlo mala.
|
petra111
|
14.12.2011. 14:20
Poštovani doktore,
tijekom seksualnog odnosa dečko i ja smo koristili kondom. No prije nego šta ga je stavio smo se zadovoljavali ručno tj. ja njega. Mene je sada strah da tijekom stavljanja (ja sam ga stavila) kondoma nisam prenijela njegov predejakulat na kondom s vanjske strane tj na onu stranu koja dolazi u dodir sa mojom vaginom. Postoji li mogućnost trudnoće ako smo slučajno prenijeli na kondom predejakulat, a meni su sada plodni dani?
|
|
15.12.2011. 00:15
Poštovana , na taj način nećete zatrudnjeti.
|
saryb
|
15.12.2011. 00:15
Postovani dokotre,
Imala sam jedan rizican odnos 3.12. Menstruacija mi kasni vec 4. dan, inace imam redovan ciklus od 28 dana, a zadnja menstruacija mi je bila 13.11. Radila sam 12.12 test na trudnocu ali u popodnevnim satima i bio je negativan, takodjer sam uradila i 13.12 ali sam uradila na jutarnji urin i opet je bio negativan. Zbog straha od trudnoce uradila sam danas beta HcG i rezultat mi je 1.0 mlU/L i rekli su mi u laboratoriju da je negativan, medjutim zbunjena sam jer na nalazu su referentne vrijednosti izrazene u mlU/ml, tako da sad ne znam sto je tacno.
Da li imam i dalje razlog za brigu? Je li potrebno ponoviti neke pretrage?
Unaprijed Vam mnogo hvala.
|
|
15.12.2011. 18:10
Poštovana, niste trudna. Pričekajte menstruaciju koje će doći za pra dana.
|
saryb
|
15.12.2011. 22:25
Hvala Vam na brzom odgovoru.
|
lega
|
18.12.2011. 20:15
Poštovani,
Djevojka mi je prestala piti kontracepcijske pilule. Jučer smo imali odnos, gdje sam ja duboko ejakulirao u njoj. Danas joj je prvi plodni dan.
Koliki je postotak iz Vašeg iskustva za njenu trudnoću ?
Pozdrav.
|
|
18.12.2011. 22:00
Poštovani, šansa za trudnoću je svakako velika ako je odnos uslijedio za plodnih dana.
Ukoliko istu ne želite, savjetujem postkoitalnu kontracepciju.
|
lega
|
18.12.2011. 22:15
Hvala na informaciji doktore, zbilja pohvale forumu
p.s. Uzela je 3 tablete yasmin 15 sati poslije snošaja, te još 3 će za 12 sati. da li da nastavi onda piti ovaj mjesec do kraja ?
|
petra111
|
19.12.2011. 09:10
Hvala na odgovoru doktore, ali ne razumijem kako nije moguće. Zar predejakulat koji curi mojem dečku iz penisa tijekom seksualne igre ne sadrži spermije? I ako se to prenese na kondom rukama i dođe u dodir sa vaginom nemoguće zatrudnit?
|
|
19.12.2011. 21:10
Poštovana lega,
Ne trebate dalje nastaviti piti kontraceptive ovaj mjesec. Popili ste postkoitalnu dozu i to je to.
|
|
19.12.2011. 21:10
Poštovana, šanse su samo teoretske. Mislim da ne znate što je predejakulat.
Isti nastaje neposredno pred ejakulaciju a ne u vrijem kad ste vi naveli.
|