Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
20.04.2012. 18:55
Poštovana, ako ste sto posto sigurni da nije došlo do ejakulacije ona se ne trebate brinuti, u protivnom savjetujem postkoitalnu kontracepciju.
|
kometa
|
23.05.2012. 23:50
Postovani. Prije 3 mjeseca tacnije 28.02 sam imala sa momkom odnos,al nije svrsio u mene i to je bio zadnji odnos .. sutradan sam odmah dobila menstruaciju(ocekivala sam je jer mi je kasnila 5 dana),al trajala je krace, kasnije sam dobila u aprilu tacno na vrijeme i bila je obimna (inace su mi obimne), sad u maju nesto mi je kasnila oko 4 dana, al je istigla i trajala je oko 6 dana ,,imam uzasne bolove vec mjesec dana u stomaku i mucninu.i peckanje, ucestalo mokrenje. Da li postoji mogucnost da sam trudna? jer cula sam kojekakve price da mozes imati, a biti trudna. hvala
|
|
24.05.2012. 10:15
Niste trudna, ali se javite liječniku jer imate mokraćnu infekciju.
|
lokotica
|
24.05.2012. 15:05
poštovani,spavala sam s dečkom dan pije nego što sam trebala dobiti menstruaciju,s time da u zadnjih 9 mjeseci nisam imala odnose. sada mi kasni već 5 dana. u zadnje vrijeme ciklusi su mi redoviti. već 4 dana sam pod velikim stresom jer mi kasni pa me zanima dali bi stres mogao biti uzrok kašnjenju ili postoji mogućnost da sam trudna?
unaprijed hvala!
|
benston
|
24.05.2012. 19:25
Poštovani! Supruga je dobila menstruaciju 7.ovog mjeseca.Četvrti ili peti dan ciklusa smo imali odnos.Na ginekološkom pregledu je bila 18.05. i sve je u redu,ima žuto tijelo na jajniku i bila je ovulacija.Međutim,ono što je čudno,menstruaciju je ponovno dobila 23.05. i evo traju već drugi dan.Kako ona kaže,nikad nije imala tako kratak period između ciklusa,a i menstruaciju opisuje kao "čudnu".Naime,u odnosu na normalnu menstruaciju,jako malo krvari.Saznali smo da postoji implementacijsko krvarenje pa nas zanima da li bi tu mogao biti slučaj?Da li raditi test ili je sve to skupa rezultat stresa? Hvala!
|
malacrnka91
|
24.05.2012. 19:25
Poštovani, zadnji spolni odnos mi je bio 11.03. sa kondomom i dečko nije svršio u meni.menstruaciju sam poslije toga dobila 13.03. normalno je trajala 4 dana, sljedeću sam dobila 10.04, i također je trajala 4 dana, i zadnju sam sad imala 09.05. i isto je trajala 4 dana. No, u zadnjih tjedan dana osjećam mućninu, trbuh me stalno boli (oko pupka pa prema niže), vrti mi se, grudi me bole, i sad me toliko strah da nisam možda trudna da si tu pomisao ne mogu više izbaciti iz glave. Da li je ikako moguće da jesam?
Hvala unaprijed na odgovoru!
|
|
25.05.2012. 00:05
Poštovana lokotica, ne radi se o trudnoći-
|
|
Poštovani, benston najvjerovatnije se radi o periovulacijskom krvarenju sredinom ciklusa koje je oskudno i traje par dana.
|
|
Poštovana malacrnka, ne radi se o trudnoći, ne budite paranoidni.
|
benston
|
25.05.2012. 12:35
Poštovani! Biste li nam mogli pojasniti što je periovulacijsko krvarenje?Mi kao laici zaključujemo da je to vezano za i oko ovulacije pa nas buni činjenica da je 18.05. na pregledu utvrđeno da je ovulaciju već imala,a prokrvarila je 23.05.Zaboravili smo napomenuti da su joj do unazad nekoliko mjeseci ciklusi bili redoviti (26 dana),a onda su počeli varirati od 22 do 28 dana. Hvala i oprostite na smetnji.
|
|
25.05.2012. 23:30
Poštovana peri znaki oko, tj. u ovom slučaju oko ovulacije, dan-dva prije i dan-dva kasnije. Radi se o probojnom krvarenju.
Ako je na UZV dokazana ovulacija a do krvarenja došlo 6 dana nakon ovulacije svako se ne radi o periovulacijskom krvarenju.
|
mala_od_skandala
|
28.05.2012. 12:05
postovani, prije nekih 3 tjedna sam dva puta imala odnos i nakon ta oba puta me kasnije boljelo u donjem prijedjelu trbuha... sto bi to trebalo znaciti? brinem se.
kasnije smo posumnjali na trudnocu pa sam uradila test dan prije nego sto sam trebala dobit mengu i pokazao je + sto znaci pozitivno, da sam trudna...ali tokom noci sam dobila mengu uz jaako jako jake bolove u donjem dijelo stomaka, nesto kao jaki grcevi od kojih mi je bilo muka i povracala sam. da li je moguce da je test bio neispravan pa dao lazan pozitivan rezultat posto sam dobila mengu i zasto mi je menga tako jako bolna? hvala.
|
|
28.05.2012. 22:05
Poštovana, zasigurno se nije radilo o trudnoći. Dobili ste normalno na vrijeme menstruaciju, koje neki put bide obilnija. Ne brinite.
Savjetujem vam kontracepciju .
|
mica1991
|
30.05.2012. 21:15
Polni odnos sam imala 15.4 zatim sam dobila menstruaciju koja je bila slaba, isla sam kod ginekologa na redovan pregled 17.5 i sve je bilo uredu. Sada mi kasni 5 dana, nemam nikakve neuobicajne simptome, polli odnos nisam imala od 15.4. Je li moguce da sam trudna, a da ginekolog na pregledu nije mogao ustanoviti? Hvala.
|
|
30.05.2012. 21:55
Poštovana,s obzirom na ste imali menstruaciju u 4.mjesecu i da nakon toga niste imali odnose, te ste bili na pregledu, nikako se ne radi o trudnoći.
|
hrky94
|
31.05.2012. 17:55
Pozdrav doktore, imam jedno pitanje, jer me je uzasno strah, kao i moju curu....Menstruaciju je dobila 13.05, a gotova je bila 19.05, mi smo imali spolni odnos 20.05 u ranojutarnjim satima, nismo koristili kondom, i kad sam trebo svršit izvadio sam ga van, ali bio sam pijan i ne sjecam se dali sam ispustio prvi mlaz u vaginu, prije nego sto sam izvadio ... Jucer ( 30.05) nakon sto je izvrsila malu nuzdu i nakon sto se pobrisala ostalo joj je krvi na papiru....Dali je moguce da je ona trudna ??? molim vas odgovorite mi sto prije ...Hvala!
|
statua79
|
31.05.2012. 19:10
Postovanje doktore! Imam jedno pitanje! Da li postoji period kada zena moze da ima odnos sa muskarcem ( bez koriscenja zastite ), a da ne postoji sansa da zatrudni? Cuo sam da je prvih par dana nakon zavrsetka ciklusa i par dana pred pocetak ciklusa taj period pa me zanima da li je to istina i da li postoji neki takav dan? Unapred hvala
|
|
31.05.2012. 19:45
Hrky, da li je trudna to zaista još ne znamo, jer za tako nešto joj mora izostati menstruacija.
Prvo joj treba izostati menstruacija, dakle.
|
|
31.05.2012. 19:50
Poštovana statua, svakako da postoje ti dani a zovu se neplodni dani. Dobro ste informirani, ali Vas molim da pogledate moje prijašnje postove gdje sam pisao kako se isti računaju.
|
statua79
|
01.06.2012. 01:30
Sto se tice racunanja to je u redu, nego me konkretno zanima u tim neplodnim danima (neposredno pre i posle ciklusa ) da li ima sanse i kolike su da devojka zatrudni ukoliko imamo odnos bez zastite a ja ne svrsim u nju ( a opet tu je uvek prisutna presemena tecnost ) !? Unapred hvala!
|