Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
01.06.2012. 15:30
Poštovana uobičajne su smetnje poput vaših tijekom početka uzimanja.Nastavite dalje sa uzimanjem.
|
statua79
|
01.06.2012. 21:15
Doktore mislim da se ovo nije odnosilo na mene jer govorim u muskom rodu a i nisam pricao ni o kakvim smetnjama a niko izmedju mog pitanja nije nista rekao tako da ste verovatno nesto pomesali! Moj poslednji post na koji niste odgovorili je sledeci :
" Sto se tice racunanja to je u redu, nego me konkretno zanima u tim neplodnim danima (neposredno pre i posle ciklusa ) da li ima sanse i kolike su da devojka zatrudni ukoliko imamo odnos bez zastite a ja ne svrsim u nju ( a opet tu je uvek prisutna presemena tecnost ) !? Unapred hvala! "
|
|
02.06.2012. 11:45
Poštovani statua, svakako da je šansa za trudnoćom mala, gotovo nikakva ako imate odnose u neplodne dane ciklusa,a sa time da još ne dođe do ejakulacije šansa za trudnoćom je nikakva.
|
statua79
|
02.06.2012. 18:15
Hvala doktore!
|
ana24
|
02.06.2012. 18:15
Zdravo,
imam dve pitanja, ono drugo je malo duze
Zanima me ako momak penertira u djevojku, dva ili tri puta bez kondoma nakon ponovljen odnos a prethodno je oprao svoj polov organ, postoji li šansa za trudnoca?
Pijem Diana 35 zbog ciste jajnika, akne, i nerodovne menstruacije. Zatim sam napravila mjesec dana, skoro dva pauza i opet sam zapocela ponovo. U vrjeme kada sam pila posledni blister pred pauze imal sam imala spolni odnos, zaštićenoj, ali momak je penetrirao u meni bez kondoma samo 2 puta, (a prethodno je svrsio u kondom i oprao svoj polov organ) i onda smo nastavili s kondomom. Zatim sam imala krvarenje od 5 dana koje slijedi nakon što sam popila blister. Nakon ta menstruacija nisam imala 2 mjeseca, i mislim da je posljedica prestanka tablete, jer i prije je znala kasnit nekoliko mjeseci. Zbog mojih sumnji na neželjene trudnoće napravila sam test , ali sam negdje oko 7 sati po podne, i je ispao negativni. Iste noći sam dobila pa sam počela opet sa Diane 35. Sada opet sam dobila, menstruacija prva 3 dana je bila obilna, a sada peti dan je prekinula i imam mali iscedak kao belo pranje. Ovih dana osjecam mučnina , s vremena na vrijeme kao da imam vrtoglavice, jajnici osekjam kao natečen i imam grceve(da napomenem i da sam i u stresnom periodu) . Pitam se, dali je trudnoća moguća, usprkos kontracepciji? i pokraj 2 mensruacije? ili možda ti simptomi su samo navikavanje na kontracepcija?
Izvinjavam se zbog velikog posta, i jezika iz dr drzave sam.
|
|
02.06.2012. 19:30
Poštovana Ana, prvi odgovor je; šansa za trudnoćom postoji i ako je partner nakon ejakulacije oprao spolovilo. Što se tiče drugog podpitanja; ne radi se nikako o trudnoći. Smetnje koje navodite rezultat su ponovnog početka uzimanja pilula. S obzirom da imate produžene cikluse trebate se javiti na pregled jer sumnjam da imate policistične jajnike.
|
ana24
|
02.06.2012. 21:30
Hvala vam na odgovoru, bila sam zbunjena
Ja i jeste imam policisticne jajnike, to je i jedna od pricine zbog kojih uzimam Diane 35.
Samo se brinem dali mogu da se opustim tokom seksualnog odnosa, ako je to sa prekinutim snosaj u periodu uzimanja Diane, bez strah od nezeljene trudnoce. Citala sam mnogo po forumima, medzutim znaci mi odgovor specijalista
|
|
02.06.2012. 21:50
Poštovana, svakako možete imati odnose bez straha od trudnoće ako redovito korisrite Diane. Ne brinite.
|
jos5555
|
04.06.2012. 17:50
Postovani!
zanim a me nesto. Imala sam spolni odnos s deckom, koristili smo zastitu. kasnije je partner urinirao i oprao spolovilo, i zatim je usao par puta u mene. zanima postoji li sansa za trudnocu?
Hvala!
|
|
04.06.2012. 23:00
Poštovana, svakako da postoji.
|
biserka24
|
05.06.2012. 21:05
Postovani,
Dali postoji mogucnost za trudnoca, ako se uzimaju Diane 35 (prvi blister). Odnos je bio zasticen, medzutim pri povtoran odnos, partner ja penetrirao u meni 3,4 puta a potom je stavio kondom ( prethodno nakon ejakulacije oprao spolovilo). Od kad sam zavrsila blister, dobila sam krvarenje, trajalo je 5 dana. Kad bih radila test dali da cekam da prodzu 14 dana ili vise?
|
|
05.06.2012. 22:00
Poštovana,ne treba vam test,ne radi se nikako o trudnoći. Zaštićena ste uzimanjem pilula.
|
marija_1991
|
06.06.2012. 09:00
Poštovani..
Imala sam odnos sa dečkom 2 dana prije plodnih dana, odnos smo prakticirali 2 puta za redom bez zaštite ali nije ejakulirao u mene, nakon toga za svaki slučaj popila sam 3 logest konracepcijske tablete.. dobila sam menstruaciju na vrijeme 1 dan prije ili kasnije ali je ta menstruacija trajala 4 dana i bila je tamno smeđe do crne boje bez tragova krvi (inače mi je ciklus 28 dana) idući mjesec počela sam koristiti kontracepcijske tablete koje do sada nisam koristila Lyndinette20 nakon popijene kutije menstruaciju sam dobila 23 dan ali je ona opet smeđe-crna i umjerene je također.. za svaki slučaj zbog sumnje u lažnu menstruaciju napravila sam test koji se pokazao kao negativan ( ali sam ga radila 3 dan "menstruacije" pa me zanima dali postoji briga za trudnocom zbog takve mjesecnice, i smatram da test nije dovoljno pouzdan?
Zanima me vaše mišljenje također cu posjetiti svoga ginekologa!
Unaprjed Vam zahvaljujem na odgovori
Lijep pozdrav!
|
|
06.06.2012. 10:05
Poštovana nikako se ne radi o trudnoći. Oskudnija menstruacija i drugačija izgleda rezultat je uzimanja pilula. Ne trebate se brinuti.
|
nina_sv
|
06.06.2012. 10:40
Postovani,
inace mi je menstruacija jako neredovita. Imala sam spolni odnos sa deckom na drugi dan ciklusa i svrsio je u mene, i takodjer cetvrti dan i takodjer je svrsio u mene. Kolika je mogucnost trudnoce?
Lijep pozdrav.
|
dms
|
06.06.2012. 16:15
Prije svega želim pozdraviti sve osobito doktora. Prije dvije godine sam rodila, menstruacija mi je nakon poroda točna u dan što prije trudnoće nije bio slučaj, često su mi kasnile menge po tjedan dana. Polovicom četvrtog mjeseca sam imala jaku upalu mjehura, pila sam antibiotike i nakon što su mi pomogli počelo me dolje svrbit pa sam kupila canesten vaginalete i bilo mi je bolje. Dobila sam mengu 31.04. baš na vrijeme, ali mi je bila jako slaba, trajala je četiri dana ali puno slabije nego inače. Nakon što je menga prošla i dalje sam imala problema sa mjehurom, tj. nije me ništa ni bolilo ni peklo nego sam samo morala često mokriti, nekad i po tri puta u pola sata. Otišla sam doktoru i napravila nalaze urinokulture i krvi i nalazi su bili uredu. E onda sam posumnjala da sam trudna pa sam kupila test i bio je negativan. Da napomenem ne koristimo mm i ja nikakvu zaštitu ali se pazimo. Nakon tjedan dana opet sam išla često mokrit pa sam ponovno napravila test da budem sigurna i bio je isto negativan. Sada normalno mokrim ali je problem što mi druga menga kasni koja je isto trebala doći 30.05. ili možda ranije jer ciklus mi traje od 28-30 dana. Radila sam još jedan test prije sedam dana i bio je negativan, stvarno više nemam namjeru kupovat testove ali mi nije jasno zašto mi sad toliko kasni. Da napomenem pod velikim sam stresom u zadnje vrijeme i prije dvije večeri sam imala strašnu bol u stomaku koja nije popuštala pola sata, nisam mogla ni hodati ni ležati. Bol je bila slična kao da trebam dobit samo što je bila puno jača i duže trajala nego je to uobičajeno. Tek jučer osjetim bol u grudima kao i kad trebam dobit mengu a stomak više ne boli. Da li je oguće da su mi sva tri testa krivo pokazala i da je ipak trudnoća u pitanju? Ginekologu sam se naručila ali tek slijedeći tjedan sam na redu. Unaprijed hvala na odgovoru!!!
|
|
07.06.2012. 00:05
Poštovana nina šansa je nikakva ako su vam ciklusi na godišnjoj razini bez većih odstupanja.
|
|
07.06.2012. 00:10
Poštovana, ako ste 30.5. trebali dobiti menstruaciju a dakle u vrijeme očekivane menstruacije ste napravili test na trudnoću koji je bio negativan, onda niste trudna.
Sami ste naveli moguće razloge kašnjenja menstruacije. Ne brinite, doći će.
|
Bongo
|
07.06.2012. 15:40
Pozdrav,
Imala sam spolni odnos s dečkom prije tjedan i pol uz upotrebu kondoma.
Sada bi trebala dobiti menstruaciju, no kasni mi 3 dana (uz to, ciklus mi je dosta nepravilan, nekada 24 dana, nekada 27, u prosjeku oko 26, a sada već nije došla 28 dana).
Također mi se dolje jučer javio svrbež i lagano peckanje koje sam namazala canestenom i sada se malo smirio...Možda je to razlog kašnjenja ili? Valjda nisam trudna?
|
|
07.06.2012. 22:05
Poštovana,ako nije došlo do ejakulacije, svakako se ne radi o trudnoći.
|