Autor
|
Poruka
|
Lunalea
|
02.08.2012. 22:55
Hvala vam na odgovoru
|
juju
|
03.08.2012. 13:10
Postovani, imam jednu dilemu. Zadnju menstruaciju sam imala 18.06. Onda sam imala odnose 6.7 i 10.7, sa zastitom, mada smo pokusali malo bez zastite, skorz kratko. 5.7 mi se je pojavio smedji iscjedak, svega par kapi i trajao je 2 dana, desetak dana poslije mi se je opet pojavio iscjedak i trajao opet par dana,inace su mi menstruacije koliko toliko redovne, kasne mi 2 ili 3 dana nikad vise, ali evo ja vec 16 dana meni kasni, to mi se nikad nije desilo. Radila sam test prije 2 dana i bio je negativan.Jajnici me bole, grudi su mi natecene , pojavile mi se akne na licu, ali ja nikako da dobijem..Mozete mi objasniti u cemu je stvar ?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
03.08.2012. 20:05
Poštovana ne radi se o trudnoći. S obzirom na izostanak, kliničke smetnje pretpostavljam da se radi ovaj mjesec o anovulacijskom ciklusu ili kakvoj cisti na jajniku ili policističnim jajnicima. Savjetujem iza menstruacije pregled i UZV.
|
Vertigo
|
14.08.2012. 10:40
Postovani,
Partner i ja nismo imali odnos jer sam ja jos uvijek nevina, ali je svojim spolovilom dodirivao moju vaginu i bio je samo pokusaj penetracije tako da je i himen ostao netaknut, a ejakulirao je tek kasnije...to se desilo 02.05.Nakon toga moja menstruacija je kasnila nekih 10-ak dana i bila je mozda malo oskudnija nego inace, ostale dvije menstruacije poslije nje su bile uredne i na vrijeme. Imam panican strah od trudnoce i uradila sam 2 testa na trudnocu(ultra gravignost i gravignost mini) i oba su bila negativna iako mozda ni ne postoji opravdan razlog za testom , ali sam citala da zene mogu imati menstruaciju i u trudnoci. Sad imam naduven stomak i grudi koje su bolne, da li je to znak nadolazece menstruacije ili znak trudnoce iako su se znakovi javili dosta ranije nego inace. Od cudnih simptoma imam samo konstantan bol u ledjima i nevjerovatan strah...
|
djevojka123
|
14.08.2012. 11:35
Poštovani,
Partner i ja smo imali odnose 11.8, a prestala mi je M 8.8, svrsio je u mene dal je moguća trudnoća? I dal je istinito ono kad partner svsi u mene i odmah odem u wc obavit nuždu da sva sperma izadje i da nije moguća trudnoća?
Unaprijed hvala puno.
|
Vertigo
|
14.08.2012. 13:20
I da li je moguce da dva testa pokazu lazno negativan rezultat u 2. ili 3. mjesecu trudnoce
Mnogo vam hvala na vasem odgovoru
|
malena555
|
14.08.2012. 20:55
poštovani, pijem Cilest tablete već više od godinu dana, spolni odnos sam imala 09.07. no nisam popila tabletu dan prije toga, taj dan i dan poslije toga, niti smo pazili tijekom spolnog odnosa, dobila sam menstruaciju 13.07. no trajala je dosta kratko. Nakon toga više nisam uopće pila cileste jer sam odlučila uzeti pauzu. Ponovno sam imala spolni odnos 25.07 i također nismo pazili. Još uvijek nisam dobila menstruaciju, i moje pitanje je postoji li kakva mogućnost da sam ostala trudna odmah nakon što sam prestala piti cileste? nemam mučnine, samo se osjećam nekako čudno i umorno i dosta napuhnuto, stalno me tjera na wc i nešto me probada u trbuhu kao da trebam dobiti menstruaciju ali to probadanje traje već nekoliko dana, i nije tako jako kao što je znalo inače biti pred menstruaciju. nisam još radila test, zanima me da li postoji kakva mogućnost da sam ostala trudna odmah nakon cilesta?
|
|
14.08.2012. 21:00
Poštovana, vertigo o kakvoj trudnoći govorite. Još uvijek niste spolno aktivna. Zar niste u školi imali satove biologije?
|
|
14.08.2012. 21:00
Poštovana djevojka, mogućnost trudnoće svakako postoji. To što ste vi išli na wc i tuširati se nema nikakve veze. Svi spermiji na taj način se ne mogu isprati.
Savjetujem svakako bolji način kontracepcije ako ne želite uskoro ostati trudna.
|
mirsad94
|
14.08.2012. 21:05
Postovanje,
Djevoka i ja imali smo odos jucer,to je prvi dan nakon prestanka njene menstruacije,Taj odnos nije trajao svega 15-20 sec.i usao sam u nju samo nekoliko centimetara.Nije bilo svrsavanaj uopste stim da nisam prije toka ejekulirao 5-7 dana nikako.Moje pitanje glasi da li je moguce da je trudna u ovoj situaciji od sluzi na mom spolovilu.
Velika Hvala
|
|
14.08.2012. 23:00
Ne. Dan iz menstruacije još spada u neplodne dane.
|
djevojka123
|
15.08.2012. 00:00
Ja sam dobila 3.8 prestalo mi je 8.8,odnos sam imala 11.8 zar se ti dani nesmatraju neplodnim?
|
|
15.08.2012. 10:40
9. dan ciklusa spada u plodne dane.
|
Vertigo
|
15.08.2012. 10:40
Hvala vam na odgovoru, vjerujem da sam postavila smijesno pitanje, lijep pozdrav
|
djevojka123
|
15.08.2012. 15:05
Hvala Vam na odg Dr.
S postovanjem!
|
malena555
|
15.08.2012. 15:05
poštovani možete li molim Vas i meni odgovoriti na postavljeno pitanje? hvala
|
|
15.08.2012. 20:15
Poštovana malena, svakako da je trudnoća moguća. Savjetujem test na trudnoću.
|
malena555
|
15.08.2012. 21:40
maloprije sam primjetila da sam prokrvarila, nešto kao krvavi iscjedak i imam jake grčeve, jel postoji kakva mogućnost da je to ona "lažna" menstruacija i da li je uopće moguće imati menstruaciju u trudnoći, čitala sam da neke žene imaju menstruaciju tri mjeseca i tek onda saznaju da su trudne. Da li da napravim test nakon što mi krvarenje prođe ili ga mogu napraviti i sutra unatoč krvarenju, malo sam zabrinuta jer mi menstruacija nikada ne kasni, a sada mi je kasnila i imala sam neki osjećaj kao da sam trudna, tako da sam zbog ovog krvarenja malo zabrinuta, a zadnji puta kada mi je doktorica radila ultrazvuk rekla je da ukoliko se ne budem čuvala da postoji velika šansa da ostanem trudna... hvala Vam puno na odgovoru.
|
|
15.08.2012. 22:20
Poštovana, moguće da se radi o krvarenju u ranoj trudnoći ali i početku menstruacije. Vidjet ćete sutra.
|
malena555
|
15.08.2012. 22:30
znači mogu napraviti test sutra iako krvarim, trebao bi pokazati točan rezultat?
|