Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

kEnT

02.09.2012. 20:55

POŠTOVANI !
Djevojka je imala mjesečnicu 4.8. traje joj stalno 4 dana. Imali smo spolni odnos 21. ili 22.8. uglavnom imali smo odnos 2 puta. Prvi put je bilo oko17 h sa kondomom, a drugi put je bilo oko 2 h u noći ali bez zaštite i da samo napomenem da sam penis oprao 2-3 puta i sapunom sam ga isto oprao.
Dok smo imali odnos djevojka je svršila ali ja nisam. Poslije toga sam pogledao u njenu vaginu i tamo gdje penis ulazi kod te rupe bilo je sa strane nešto čiste bijele boje veličine nekih pola centimetra i ja sam to sklonio međutim to se razvlačilo i ništa više nije bilo znači samo to. Sad mene interesira zašto ona nema nikakve bolove u stomaku prije menstruacije i dali je moguća trudnoća?? Da napomenem rekla mi je da joj je muka već 2 dana al kaže da je samo malo jela, nit su joj grudi nabrekle nit joj se vrtoglava kaže da uopće nije gladna.
MOLIM Vas da mi što prije odgovorite. I još jednom da kažem da ja nisam ejakulirao..
HVALA !!

selmiiiiiiiiiic

Postovani,
zanima me da li sperma moze proci koz gacice ? Nisam s deckom imala jos uvijek spolni odnos, medjutim on je svrsio pored mene, poslije smo obrisali i sve, pa me zanima dal postoji mogucnost za trudnocu jer poslije me je dirao rukom preko gacica, i medjusobno smo se "trljali" genitalnim organima pa se brinem da je tako moglo prici sta sperme :/ ..
Unaprijed hvala.

studentica21

dakle odnos sam imala 24.8.išli smo na prekinuti snošaj ali uvijek postoji mogućnost da je nešto sperme ipak otišlo

dakle odnos sam imala 24.8.išli smo na prekinuti snošaj ali ipak se bojim da je se nešto spreme izlučilo.nakon toga sam 28.8 dobila menstruaciju koja je trajala kraće nego inače završila mi je nakon 4 dana i to mi je samo prva dva dana krvarilo a ostala dva samo nešto jako malo i to me zabrinjava.prije toga mi je zadnji dan menstruacije bio 13.8.negdje sam pročitala da to može biti lažna menstruacija i osim toga osjećam bol u desnom jajniku. :S

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.09.2012. 02:30

Poštovani kent, drugi odnos koji ste imali, bez obzira na pranje spolovila je bio rizičan. U mokraćnoj cijevi ostane dosta sperme, neki put dovoljno da dođe do trudnoće.
Dakle niste baš pazili. Ono što spominjete je iscjedak iz ridnice.
Svakako ako joj kasni menstruacija nek napravi test.

Poštovana semic, ne. Vidim niste se baš educirali.

Dakako da se nije radilo o menstruaciji. Za trudnoću bih rekao ipak ne. S obzirom na neuredno krvarenje i bolove u desnom donjem trbuhu savjetujem pregled i uzv.

BERA92

03.09.2012. 11:10

Postovani, imam 21 godinu i u vezi sam sa djevojkom koje je moje godiste. Zajedno smo 6 mjeseci i imamo odnose. Njoj trenutno kasni 3 dana, ovo je 4 s obzirom da vam pisem ujutru. Zadnji menstrualni ciklus je imala 30 jula do 6 avgusta. U odnosima redovno koristimo zastitu plus sto nikad ne zavrsavamo odnos da ejakuliram u nju.vodimo se metodom prekinutog snosaja za svaku prevenciju. Posto sam citao da stres moze biti uzrocnik kasnjenja, ona mozda i jeste pod stresom zbog ispita na fakultetu ali nista pretjerano. Od kad je samnom u vezi desavalo joj se vec dva puta da kasni menstruacija po 4 dana. Veoma smo zabrinuti pa se nadamo vasem odgovoru i savjetima.Veliki pozdrav za sve vas, i hvala vam na ovako dobrom forumu gdje se moze saznati dosta informacija?

03.09.2012. 16:55

Poštovani, ako ste sigurni u to da nije došlo do ejakulacije onda je moj odgovor za ne trebate brinuti oko mogućnosti trudnoće.
Dakle mislim da koristite dobar način zaštite te nastavite i tako se štititi i dalje. Pozdrav.

statua79

04.09.2012. 16:15

Postovanje doktore, imam par pitanja
S devojkom sam vec dugo i u principu praktikujemo odnos sa zastitom, medjutim nekad je ne koristimo a to bude samo prva 2-3 dana nakon zavrsetka ciklusa ili 2-3 dana pred ciklus kad su bas neplodni dani i pri tome ne dodje do ejakulacije u nju vec van nje! Zanima me:
1) kolike su sanse ovakvim odnosom tih 2-3 dana pred i 2-3 dana nakon zavrsetka ciklusa da ona zatrudni?
2) da li se sanse povecavaju ukoliko to uradimo par puta za vece a da posle svakog puta uriniram i operem polni organ?
unapred hvala na oba odgovora!

04.09.2012. 22:20

Poštovani navedeni dani spadaju u neplodne ako oscilacije ciklusa nisu prevelike na godišnjoj razini.
Dakle metoda je sigurna ako je ciklus redovit i stabilan, te nema veze sa brojem odnosa u tim danima.

studentica21

04.09.2012. 23:35

poštovani imam još jedno pitanje.znam da ovo nije bilo od mene pametno ali pošto sam isključila mogućnost trudnoće a i plodnih dana jer sam imala novi spolni odnos ubrzo nakon onog čudnog krvarenja.dečko nije svršio u mene ali bolovi u desnoj strani trbuha ne prestaju i ponekad me boli i sa leđne strane i primjetila samna gaćicama malu smeđu mrljicu i nešto žućkasto oko toga kao neka sluz.ja se nadam da se radi o upali jajnika ili o nekoj prehladi ali sam svejedno u strahu.naručila sam se za pregled kod ginekologa ali želim prije toga znati jeli moguće da je samo upala?? molim vas da mi odgovorite.puno hvala!

petrarka

05.09.2012. 09:05

Postovani ,
Jucer navecer imala sam nezasticeni spolni odnos u kojem je doslo do ejakulacije u mene. Danas ujutro (05.09.2012.) sam dobila menstruaciju.
Inece su mi ciklusi redoviti 28-31 dan svaki mjesec (zadnja men. : 06.08.2012).
Da li mislite da trebam popiti pilulu za dan poslije ili ne, tj. da li postoji mogucnost trudnoce ?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Lp

statua79

05.09.2012. 13:15

Koliko redovitost moze da utice na to? Do sad su joj bile bas redovne, jedino je po zavrsetku pretposlednje sledecu imala nakon 14 dana a kad ce naredna biti videcemo pa me zanima koliko ta redovitos moze da utice na te neplodne dane?

05.09.2012. 15:45

Poštovana studentica svakako je moguće da se radi o upali jajnika ili citi na jajniku. Svakako savjetujem pregled.

Poštovana petrarka, što će vam pilula, pa dobili ste menstruaciju.

Poštovani statua, za vas nije metoda plodnih dana. Na godišnjoj razini ima ciklus od 14 pa do 30 dana. Dakle oscilaciju su velike te metoda nikako nije pouzdana.

petrarka

05.09.2012. 16:00

Doktore zahvaljujem na odgovoru.
S tim da sam zaboravila napomenuti da mi je vec jucer znaci 04.09. na dan rizicnog odnosa bilo slabo krvarenje, a danas 05.09. sam bas "procurila".
Znaci sanse za trudnocu ne postoje po vasem misljenju ?
Jos jednom zahvaljujem.
Srdacan pozdrav.

05.09.2012. 20:05

Kao što sam rekao.

ivanaa92

07.09.2012. 14:40

Poštovani, prije mjesec dana sam imala zašticeni odnos i nakon toga smo provjerili kondom i sve je bilo uredu. 11.08. sam dobila redovno menstruaciju koja traje 5-7 dana..peti dan u noci je stala na par sati (zasto je stala?) i nakon toga ujutro je normalno nastavila...sada sam ja odma napravila paniku da nisam trudna...radila sam test 24.08 i bio je negativan..trebala bi dobiti za tjedan dana,ali je problem sto ja vec mjesec dana sebi umisljam da sam trudna i stalno sam napuhana i sve me boli a moram napomenuti da sam bila pod sresom prije toga i plakala cesto..pa mozda je to razlog...sad me zanima da li postoji mogucnost trudnoce ili bezveze panicarim...hvala big-smile

07.09.2012. 18:40

Niste trudna ako ste imali odnose sa zaštitom.
Menstruacija može stati npr. Jedan primjer: tuširanje u hladnoj vodi.
Doći će vam na vrijeme