Autor
|
Poruka
|
karlo22
|
10.09.2012. 16:05
ovako...imao sam s curom odnos 3 dana prije nego što je trebala dobit menestruaciju...koristili smo kondom i prekinuti snošaj...sve je bilo u redu....njoj kasni 7 dana od dana kada je trebala dobit menestruaciju...zanima me kolika je mogućnost da je ostala trudna s tim da je ona bila dosta živčanja tjekom prošlog mjeseca...boli je stomak kao kad treba dobit...molim vas odgovor što prije....hvala
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
10.09.2012. 21:30
Poštovani, mislim da se ne radi o trudnoći ako je sve kako ste naveli te ako niste prije tog odbosa imali još koji rizičan odnos.
|
luceko
|
10.09.2012. 23:55
Poštovani,zadnju menstruaciju imala sam 8.8.2012. i bila je uobicajena.ciklusi u zadnjih godinu dana variraju od 28-33 dana.
31.8.imala sam odnos i decku je pukao prezervativ.nismo to primjetili na vrijeme tako da je ejakulirao u mene.nisam popila pilulu za dan poslije jer me tako savjetovao lijecnik buduci da mi nisu bili plodni dani.menstruaciju sam trebala dobiti 5.9.Nakon tri dana kasnjenja napravila sam test(onaj jeftiniji)i bio je negativan.isti taj dan dogodila nam se ista nezgoda tijekom odnosa,ponovno nisam nista popila dan poslje jer ocekujem menstruaciju.Istovremeno zadnjih desetak dana osjecam cudan pritisak u donjem dijelu trbuha,ponekad i grceve.tesko mi je opisati taj osjecaj jer inace nemam bolne menstruacije niti ikakve simptome pms-a.zadnjih dva dana osjecam povremene mucnine tijekom dana i navecer,osobito nakon obroka.povracala sam nekoliko puta i nakon toga se obicno dobro osjecam.inace nemam problema sa zeludcem niti bih tu mucninu opisala kao bol u zeludcu.tjesim se da je sve posljedica stresa oko ispita i ucenja,ali neki cudan osjecaj mi kaze da se mozda ne trebam pouzdati u tocnost tog prvog testa buduci da nisam jos dobila menstruaciju.primjetila sam i neobican vodenasti iscjedak(pomislim da sam dobila i shvatim da iz mene curi nesto kao vodica).molila bih vas da mi kazete svoje misljenje i da li trebam otici kod lijecnika,bojim se da nemam neku cistu ili nesto?inace sam hipohondricna i cim osjetim neke promjene u tijelu nastojim to rijesiti.Hvala vam unaprijed na Vasem odgovoru,lijep pozdrav!
|
luceko
|
11.09.2012. 09:40
Poštovani,jutros sam ponovno napravila test i bio je negativan.Prvi test je bio u petak 7.9.,6 dana nakon prvog rizičnog odnosa i drugi sada.trebam li se pouzdati u rezultate i je li moguće da je prerano da test pokaze ispravne rezultate?
|
stokica
|
11.09.2012. 09:40
pozdrav!
moja djevojka je imala epilepsiju i pila je tablete tegretol cr, tada smo imali spolni odnos s kondomom koji je na žalost na kraju pukao ja sam ga hitno promjenio, stavio drugi i nastavio dalje. Ona je dan poslje sexa imala menstruaciju, pa poslje te prve nakon 20 dana imala drugua što inače njoj nije uobičajeno, pa jojš jednom nakon 19dana, a sada joj 3. menstruacija kasni 10 dana. pomozite mi
|
|
11.09.2012. 16:20
Poštovana, luceko, svakako da se ne radi o trudnoći. Svakako se možda radi o cisti, anovulaciji, stresu i ostalim možebitnim uzrocima.
Svakako savjetujem pregled i UZV.
|
|
11.09.2012. 16:20
Neka napravi test, ali mislim da se ne radi o trudnoći (stokica)
|
luceko
|
12.09.2012. 14:10
Poštovani,hvala Vam lijepo na Vasem odgovoru.Bila sam jucer kod svojeg lijecnika na ultrazvuku i rekao je da su jajnici skroz u redu.Pregledao je maternicu i nije nasao nikakvih jasnih znakova trudnoce,samo jedno malo nejasno zadebljanje od 13 mm.Kod njega sam ponovila test i bio je negativan.Zadnji rizican odnos bio je 8.9.Rekao mi je da je moguce da je prerano jos ali da on misli da se radi o nekakvom hormonalnom disbalansu buduci da inace imam uredne menstruacije.Propisao mi je utrogestan 2x1 kroz 5 dana i rekao da bih nakon toga trebala dobiti menstruaciju te da ukoliko ju ne dobijem ponovno dodem na ultrazvuk.Buduci da je bio u zurbi nisam ga stigla pitati sve sto me zanima.isto tako rekao mi je da lijek mogu primjenjivati oralno ili vaginalno,kako god zelim.odlucila sam se na oralnu primjenu i nakon dvije doze umor je jači nego prije,a mučnine koje sam imala od vikenda su jos prisutne.zanima me da li ih mogu poceti sad primjenivati vaginalno jer su tako nuspojave navodno manje?molim Vas i da mi kazete kroz koliko dana bih trebala ocekivati menstruaciju s obzirom na terapiju i sto znaci ako ju ne dobijem?Ispricavam se sto gnajvim i hvala Vam jos jednom,lijep pozdrav!
|
|
12.09.2012. 21:25
Poštovana, možete lijek primjeniti vaginalno. Poslušajte njego savjet.
|
girlss
|
13.09.2012. 12:25
Postovani, decko i ja smo imali spolni odnós sa prezervativom, sve je bilo u redu, no nakon skidanja kondomadirnula sam spolovilo i nakom toga sam se zaboravila i dirnula vaginu. Da li je u tom slucaju moguca trudnoca
neplodni su mi dani.
Hvala!
|
|
13.09.2012. 19:15
Nije moguća trudnoća.
|
gutennacht
|
13.09.2012. 21:55
Imam 40. godina. Zadnji odnose imala sam u periodu od 02-05. 08. Koristili smo metodu prekinutog odnosa.
12.08. sam dobila menstruaciju. Prvi dan slabo, drugi dan dosta obilno, ostale dane slabije. Menstruacija je trajala nekih 6 dana, ja bih ju nazvala malo jača jer znam imati i slabije. Trebam napomenuti da sam 4-5 dana prije menstruacije imala malo krvarenje, samo prilikom mokrenja. Nakon toga je nastupila menstruacija. To mi se dešava u zadnje vrijeme, bila prije ljeta na ginekološkom pregledu i bilo je sve u redu.
Iduća menstruacija je trebala doći 08.09., ali do sada nije. Od zadnje menstruacije nisam imala odnos.
Danas mi je 33. dan, malo sam zabrinuta jer do sada sam uvijek imala cikluse 29-32 dana. Imam sve simptome već tjedan dana, ali ona ne dolazi...
Da li postoji mogućnost trudnoće ako sam imala takvu menstruaciju. Čitam po netu da je za vrijeme trudnoće moguća menstruacija što mi jednostavno nije jasno....
Da li postoji mogućnost da sam u periodu predmenopauze s obzirom na moje godine i da zbog toga dolazi do poremećaja?
Hvala na odgovoru.
|
|
14.09.2012. 10:25
Poštovana, ne radi se o trudnoći. Niste u nikakvoj predmenopauzi. S obzirom na predznake nastupit će svaki dan. Ne brinite.
|
crniileptiir
|
14.09.2012. 23:05
Poštovani! Kad sam imala zadnju menstruaciju decko je svrsio u mene,inace imamo nezasticene spolne odnose, al ne svrsi u mene. Imala sam mučnine, cesta mokrenja, grceve u trbuhu, neki mirisi su mi toliko smetali ,ali drugu menstruaciju sam dobila ali kasnila je 3 dana...I sada je u tijeku i uzasno me boli lijevi jajnik i donji dio tbuha i mucno mi je.nismo kupovali test za trudnocu niti sam isla ginekologu. Naime, imala sam vodenu cistu prije 2 godine.Da li je moguce da opet imam cistu ili da ipak kupim test za trudnocu?(procitala sam da tijekom menstruacije moze boljeti jajnik i moze se pojaviti mucnina ako imas cistu i ona pukne) Unaprijed hvala!
|
|
15.09.2012. 10:45
Niste trudni ne umišljajte si. Ne treba vam test.
|
MILANPRO
|
15.09.2012. 18:55
Dobar dan doktore, video sam na ovom forumu dosta pitanja slicnih skoro istih mom, ali na jednom od njih doktorka tvrdi da to nije moguce a na drugom doktorka tvrdi da jeste, molio bih samo doktorka da mi odgovori, a pitanje glasi:
Dali devojka koja do sada nikada nije imala bilo kakav spolni odnos, nevina je, moze da zatrudni ako joj se unese malo sperme u vaginu, dali ta vrlo mala kolicina moze da probije himen, LP. Vi ste napisali da bez penetraciju trudnoce nema, ali sta cu mladost-ludost.
-Milan.
|
MILANPRO
|
15.09.2012. 20:40
Doktore lose sam se izarazio kada sam rekao do sada, nije imala ni sada odnos, ni penetraciju.
|
|
15.09.2012. 21:10
Poštovani ako se unese sperma u rodnicu svakako da može doći do trudnoće.
|
MILANPRO
|
16.09.2012. 13:05
Hvala doktore, a ako se radi o spermi koja je bila na prstu zatim obrisana, i gurnuta jer moguce tako? da sperma koja je bila na prst pa zatim obrisana..
|
|
16.09.2012. 15:50
Poštovani ako je sperma bila na prstu a onda obrisana, onda je više nema.
Dakle tada ne postoji šansa.
|