Autor
|
Poruka
|
curka1995
|
06.10.2012. 19:40
Poštovani, zadnji spolni odnos sa zaštitom sam imala 6.8.2012. god i sve je prošlo u najboljem redu, poslje toga smo se ja i dečko znali zadovoljavati ali bez sex-a. mjesečnica mi je došla na vrijeme i bila je normalna, ali nakon nje su mi krenuli čudni simptomi, morala sma stalno mokriti i trbuh mi je bio napuhnut, otišla sam obiteljskom liječniku i rekao je da je upala mokraćnih puteva (jer sam inače sklona tomu), dao mi je tablete Nolicin. nakon njih mi je to prošlo, ali se pojavio svrbež dolje i otišla sam ginekologu, ginekologinja mi je napravila papu (rezultati će doći tek u petak) i na nalazu piše da imam upalu rodnice i vulve, dala mi je vaginalete i kremu za mazanje, i prošlo mi je, ali još uvijek moram ići češće mokriti. Druga mjesečnica mi je opet došla na vrijeme, i pritom napominjem da od 6.8. nisam imala spolne odnose, međutim meni je trbuh sada kao malo napuhnut, nemam mučnine ali nekad kao da imam knedlu u grlu i malo mi se vrti u glavu (mama kaže da je to zbog toga što se trebam dobiti menstruaciju), trebam dobiti za tjedan dana i imam bolove kao i inače (bolne grudi, bol u području trbuha, itd..) ali još uvijek moram ići često mokriti. pa me zanima vaše mišljenje, što bi to zapravo moglo biti? u početku sam si umišljala da je trudnoća, jer sam svašta čitala po forumima, i sada ne mogu dočekati rezultate pape, pa vas molim za brzi odgovor, hvala unaprijed.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
06.10.2012. 22:00
Poštovana dme, ne radi se o nikakvoj menstruaciji već o krvarenju u ranoj trudnoći.
Savjetujem da se čim prije javite na pregled i uzv.
|
|
06.10.2012. 22:00
Poštovana, ne radi se o trudnoći.
Bili ste na pregledu, zar vas kolegica nije pregledala?
Mislim da se radi o pms-u.
|
dme
|
07.10.2012. 13:00
Hvala na odgovoru
Nocas sam dobila jako krvarenje i uradjena mi je kiretaza, plod je otisao, nazalost!
|
lydia20
|
07.10.2012. 13:55
Poštovani, zadnju menstruaciju sam imala 8.9., a odnos 16.9. uz metodu prekinutog snošaja. Još nisam dobila , znam da je to tek jedan dan kašnjenja ali u zadnjih godinu dana mi je dolazila uvijek na 28 dana. Imam bolne grudi kao i uvijek u vrijeme pms-a, ali strah me je li moguće da sam ipak trudna?. I prije smo imali odnose za vrijeme plodnih dana, čak i na dan ovulacije, i to bez zaštite samo uz metodu prekinutog snošaja i nije nikad ništa bilo. Međutim ovaj put me strah jer još nisam dobila.
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
curka1995
|
07.10.2012. 13:55
Da pregledala me, pitala je kakve su mi menstruacije, (to mi nije bilo prvi put da sam bila kod ginekologa), kada sam joj rekla rekla kakve su i da dolaze na vrijeme rekla je da je to uredu. malo mi je dirala po trbuhu, ali nije pravila nikakav UZV, dali je ona odmah mogla znati što mi je, mislim kako je odmah znala da imam upalu rodnice? med. sestra koja mi je pregledala nalaz rekla je da će mi javiti ako šta bude sumnjivo s s papa testom. malo mi se još ovih dana vrti u glavi, trebam dobiti za 7 dana, je li to uredu? i imam još jedno pitanje papa test sam pravila 14.9. dali bi mi oni već javili dosad da nešto nije uredu?
|
|
07.10.2012. 15:20
Poštovana lidija, mislim da se ne radi o trudnoći.
Možete i napraviti test, premda mislim da će biti negativan.
|
|
07.10.2012. 15:20
Poštovana, mislim da vam je nalaz uredan.papa test se čeka od 15-tak dana pa do mjesec i pol, ovisno o citološkom laboratoriju koji očitava nalaze.
|
curka1995
|
07.10.2012. 17:40
Hvala Vam doktore, ali malo sam znatiželjna pa imam još jedno pitanje, čemu onda ta napuhnutost koja me pati već skoro 2 mjeseca, i zašto imam vrtoglavice zadnjih nekoliko dana i malo mučnina? da li se petingom može zatrudnjeti?
|
|
07.10.2012. 18:35
Poštovana, petingom ne možete zatrudnjeti.
Nadutost nema veze sa trudnoćim u vašem kontekstu.
Savjetujem uzv pregled.
|
curka1995
|
08.10.2012. 01:20
Hvala doktore, najljepše zahvaljujem i pohvaljujem ovaj forum.
|
rebeka666
|
08.10.2012. 01:25
Postovani doktore...u zadnja dva mj imam poremecaj menstruacije 8.8.2012 i trajala 2 dana ....17.8.2012. imala sam blagu vodenasto crvenu sukrvicu napravim test jedan poz. drugi negativan.....odem kod doktora napravi mi uzv i ona nevidi nista.....i oper mi dode menga 05.9..2012., i posto su mi ciklusi uobicajno 28 dana trebala sam dobiti 3.10.2012... no navecer taj dan se pojavila sukrvica i nista...04.10. uradila dva testa pozitivna... pricekam jos jedan dan i opet sukrvica i opet nista...otisla sam kod svog doktora pregledala me i uzv radila nevidi nista u maternici...bhcg 826.6.... dal je to van matwricna.....da nspomenem 2009 sam imala laparaskopsku isto vanmatericna odstranjen mi desni jajovod i jajnik...simtomi su mi glavobollja vrtoglavice bolovi u zdjelici mucnine povracanje bol u leda bol u ramenima grcevi u trbuhu malo mi vruce malo hladno u ocima kao da mi se zavrti kad pritisnem ispod rebra malo jace bol dode do jajnika imam malo i bolove nalik predmentrualnim ali mslki jaci....u utorak idem ponovno na pregled...dali se radi o necem ozbiljno....hvala
|
|
08.10.2012. 10:50
Poštovana, ako imate bolove i sukrvicu, svakako savjetujem da se čim prije javite na pregled na ginekologiju.
Sa vrijednostima beta hcg- a iznad 1000 trudnoća se mora vidjeti u maternici.
Ako se na uzv ne vidi trudnoća u maternici vjerovatno se radi o vanmaterničnoj trudnoći.
|
curka1995
|
08.10.2012. 17:25
Imam još jedno pitanje vezano za papa test, dali oni na tom testu, odnosno rezultatu testa vide dali je ženska trudna ili?
|
|
08.10.2012. 22:55
Ne vidi se.
|
maria433
|
Poštovana,
svoje 5. po redu pakiranje pilula (Lindynette 20) sam prilično "zabrljala". Naime, preskočila sam pilulu za 5. dan, a zatim 20. pilulu uzela 13 sati kasnije od uobičajenog, te isti dan uzela i 21. pilulu. Nakon toga sam napravila pauzu od 7 dana. Jučer sam uzela prvu tabletu iz 6. pakiranja. Zanima me jesam li od sad zaštićena.
Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru.
S poštovanjem,
Lucija
|
ilmicaaaam
|
Postovani doktore, htjela sam vas samo nesto pitati. Naime da li je mogu trudnoca na ovaj nacin, ovako bila sam s deckom, ja sam bila obucena, ali on nije, i nakon toga mi je svrsio po rukama. Obrisala sam dobro ruke suhom maramicom, i dodirivali smo se poslije preko odjece, i poslije 20-tak sam isla u wc, pa me interesuje da li sam tako mogla rukama prenijti sta sperme u rodnicu, jer sam ruke obrisala samo suhom maramicom. da li postoji bilo kakva sansa za trudnocom na ovaj nacin ? lp
|
danijel00
|
Doktore opet ja. Mozda se sjecate mog pitanja mozda i ne. Uglavnom uspio sam saznati kad je zadnja menstruacija kod djevojke zavrsila. A to je bilo 27.09 poslje toga mi smo imali spolni odnos s 29.09 na 30.09 u noci. Znaci menstruaciju ne ocekuje sigurno jos kojih 2 do 3 tjedna. Medjutim ona prica da ima smeđi iscjedak ??? sad jel je to ona zaostala krv ili se trebam brinuti? jel kao sto sam rekao nije bilo ejakulacije tog dana. Ni prije sexa, za vrijeme i poslje sexa. Niti su bili plodni dani kolko sam vidio po svemu. Po prvi puta se nalazim u ovoj situaciji nadam se da mi necete zamjeriti nista. Hvala jos jednom. I znam da ako me toliko strah trebao bi napraviti, odnosno njoj rec da napravi test, ali kao sto sam rekao nezelim jos i nju zabrinuti s tim. Nadam se da me shvacate.
|
|
08.10.2012. 23:30
Poštovana Marija, savjetujem da koristite dodatnu zaštitu tijekom prvih sedam tableta.
|
|
08.10.2012. 23:30
Poštovana ilmicam, uz ovaj način ne postoji nikakva šansa za trudnoćim. Ne brinite.
|