Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
08.10.2012. 23:30
Poštovani odgovorio sam vam.
|
curka1995
|
08.10.2012. 23:30
A čitala sam ovdje na vašoj stranici da kao nekad nalaz može očitavati abnormalne stanice, a da to može značiti: nedavni spolni odnos, ispiranje rodnice, gljivice ili druge, infekcije, npr. herpes, trudnoća ili pobačaj, neki lijekovi, hormonalne promjene,..
Možete li mi to malo pojasniti, zbunjena sam.
|
curka1995
|
08.10.2012. 23:40
Ako papa test ne pokazuje trudnoću, što znači onda ovo: čitala sam ovdje na vašoj stranici da kao rezultati papa testa mogu biti abnormalni, što znači (odnosno bar tamo tako piše): da to može biti zbog posljednjeg odnosa, neke upale, uzimanja tableta za upale, trudnoće ili pobačaja? možete li mi to malo pojasniti, sad sam zbunjena..
|
|
09.10.2012. 14:15
Poštovana, papa test je test probira prvenstveno za stanice vrata maternice.
Ovo sve ostalo što se na njemu može vidjeti je točno ali nepouzdano.
Mogu se vidjeti i stanice karakteristične za trudnoću ali puno kasnije kad trudnoća bude veća.
Ne zamarajte se time.
|
rebeka666
|
10.10.2012. 00:05
Postovani doktore!29.9.2012 sam imala spolne odnose utvrdena mi je trudnoca ...na uzv se vidi gestacijska vrecica mjehuric..imali smo pevi put bez zastite ...dalu je moguce da je svrsio a da on to ne osjeti a da ja ostanem trudna tj da mu izleti.....i dali je moguce da od navedenog datuma trudnoca nastane tj u 6 dana pa se vidi gestacijska vrecica hvala...
|
|
10.10.2012. 15:25
Poštovana, kad vam je bila zadnja menstruacija? Na koji način vam je utvrđena trudnoća?
Jer ako ste samo 29.9.2012 imali odnose tada se trudnoća još ne može ni vidjeti niti vam kasni menstruacija.
|
rebeka666
|
10.10.2012. 16:00
05.09.2012. zadnja a 5.10.2012 raden uzv nista se nije vidjelo,bhcg je bio 816.5... ponovno je jucer 09.10.2012 raden uzv i na lijevom jajniku zuto tijelo,intrauterino pravilan GM,za sada se ŽV I EO ne vide...jedva mala vrecica
|
rebeka666
|
10.10.2012. 16:10
Postovani,bila je 05.09 a bhcg je 5 .10 bio 816.5, ŽV I EO se ne vidi na lijevom jajniku zuto tijelo,intrauterino pravilan GM
|
|
10.10.2012. 23:30
Poštovana, radi se o normalnoj intrauterinoj trudnoći od negdje 5 tjedana.
Dakle prema zadnjoj menstruaciji od 5.9. odgovara.
Kako je do trudnoće došlo znate samo vi i vaš partner.
Zasigurno je došlo do ejakulacije u rodnici, a dal je to on osjetio il nije sad je manje važno.
|
Saliha
|
15.10.2012. 00:35
Zdravo doktore..Imam 19god menstruaciju sam imala 19.09 spavala sam sa deckom koristili smo kondom al je pukao tokom sexa i svrsio je u mene i otisla sam ginekologu i dao mi je tablete Vikela kroz 72h a ja sam popila kroz 34h imam bolove u stomaku i malo u grudima dali je moguce da ostanem trudna
|
Kater
|
15.10.2012. 10:20
Poštovani, zadnju menstruaciju imala sam 18.9., a jedini odnos 12 dan ciklusa. Odnos je na samom početku bio bez zaštite(vrlo kratko),a nakon toga s kondomom, medutim moj suprug u tom odnosu nije uopce ejakulirao, niti je bio blizu.Ciklusi su mi zadnja 3 mjeseca,nakon prestanka uzimanja horm.kontracepcije bili 23,24 dana uz vrlo očite znakove pms-a. Test na trudno
|
Kater
|
15.10.2012. 13:05
Ponavljam pitanje jer se prethodno ne pokazuje u cijelosti. Prestala sam uzimati horm. kontracepciju u 6.mj. i nakon toga sam imala tri menstruacije. Ciklusi su mi bili 23-24 dana. Ciklusi prije kontraceptivnih pilula i Nuvaringa i prije trudnoće(rodila sam 2009.) su mi bili dugi, promjenjivog trajanja (30-36 dana). Zadnju menstruaciju sam dobila 18.9. i imala sam jedan spolni odnos 12 dan ciklusa. Odnos je u početku bio bez zaštite (vrlo kratko) a kasnije s kondomom. Moj suprug u tom odnos nije uopće ejakulirao i kaže da nije bio niti blizu. Zadnju ejakulaciju je imao dan ili dva ranije, te je u svakom slučaju mnogo puta mokrio do tog odnosa. Zabrinula sam se kada sam shvatila da nemam ni jeda uobičajeni simprom pms-a što mi se izuzetno rijetko događa, osim nešto povećanih grudi koje ovaj put nisu bolne.
Napravila sam test urinom 26.dc odmah ujutro i bio je negativan. Isti dan poslijepodne napravljen mi je vaginalni uzv i pregled (ja sam paničar) prema kojem je liječnik zaključio kako se trenutno ne vidi trudnoća, pogotovo uz to što je i test negativan (Clearblue plus), te da mi je stijenka endometrija 10 mm, a na jednom jajniku mala cista. Prema njemu trebala bi dobiti menstruaciju kroz koji dan iako trudnoća nije isključena.
Ne znam što da mislim, debljina endometrija mi se (prema skromnom znanju) čini tankom za ovaj stadij ciklusa ili trudnoću, pa Vas molim ako bi mi mogli dati svoje mišljenje.
|
|
15.10.2012. 18:20
Poštovana saliha, šansa za trudnoćom je mala. Ne brinite.
|
|
15.10.2012. 18:20
Poštovana, test ste napravili prerano.
Pričekajte još koji dan pa ponovite test. Prema nalazu uzva ne vjerujem da ste trudni.
|
lydia20
|
15.10.2012. 18:50
Poštovani, opet se javljam. Nakon tri dana kašnjenja sam ipak dobila menstruaciju, normalno je trajala. Međutim zbog straha da nije bila lažna menstruacija, danas sam napravila test i bio je negativan. Međutim, napravila sam ga popodne. Mogu li se zato pouzdati u rezultat? Znam da sam paranoična, ali želim biti sigurna da nije došlo do trudnoće.
Unaprijed hvala.
|
|
15.10.2012. 22:25
Poštovana, nikako se ne radi o trudnoći. Nema veze kad ste ga napravili.
|
lydia20
|
16.10.2012. 10:20
Hvala puno
|
|
16.10.2012. 11:20
Molim.
|
mirsad94
|
29.10.2012. 20:10
Postovanje
ja i djevojka smo imali odnos prije modza 2 mjeseca i 15 dana, koji je bio ne zasticen i trajao je svega 30 sekundi, nakon toga onda je dobila 2 redovne normalne mestruacije koje su dosle na tacan dan i trajelu su i bile obilne kao i prije,medjutim naleto sam na par clanaka gdje stoji da moze biti trudna ako ima redodovnu obilnsu mestruaciju, pa vas pitam da li je to moguce da je zena trudna i nakon redovne mestruacije?
ps radili smotest modaz 15 dana nakon odnosa i bio je nagativan
|
|
29.10.2012. 23:25
Poštovani, nikako se ne radi o trudnoći. Čitate krive članke.
|