Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

kettyca

30.10.2012. 10:15

Poštovani !
Zadnju mjesečnicu sam dobila 10.10. i trajala je do 16.10.,nakon toga sam spavala sa dečkom 20.10.i puknuo je kondom ali je dečko na vrijeme (prije svršavanja) izvadio i svršio vani,sada smo zabrinuti i zanima nas da li je moguća trudnoća iako je on svršio vani.Da li je dovoljna količina sperme ona koja izađe sa sluzi kojom se on navlaži?
Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.10.2012. 13:25

Poštovana, ako ste sigurni u ovu priču onda se ne morate brinuti.
Nije došlo do ejakulacije u rodnici.

mala_od_skandala

30.10.2012. 20:00

postovani doktore, zanima me ako ako imam mengu, tj. curim... da li je moguca trudnoca ako je tada decko svrsio u mene u cijelosti a nije mi ni rekao nego je jos nekoliko min nastavio sex iako je svrsio u mene. pomozite jer neznam sad dali sam trudna ili nisam, hvala!

30.10.2012. 20:20

Ne trebate brinuti. Niste trudni.

MaricaJ

30.10.2012. 23:20

Poštovani doktore, molim Vas da mi odgovorite zbog postojanje sumnje za trudnoću. Do sad sam imala redovne menstrualne cikluse, obično svaki 28 dan. zadnja menstruacija mi je bila 30.09.,a trebala sam dobiti 28, ali kasni mi već dva dana. Sa svojim partnerom imam odnos bez zaštite, ali nikad ne dođe do ejakulacije unutra. Da li je moguće da je došlo do trudnoće? Simptomi koje imam, uz kašnjenje menstruacije od dva dana, su: natekle grudi već 15-ak dana (kao prije svake menstruacije) i kratkotrajni bol u lijevom jajniku. Moram da naglasim da sam nakon duže pauze 18-og ovoga mjeseca imala ginekološki pregled bez ultrazvuka ali sa urađenim papa testom i nalazi su bili uredni. Postoji li mogućnost "stresa" za organizam zbog toga i da je to moguć razlog kašnjenja? Unaprijed Vam hvala za odgovor! Lijep pozdrav!

Dragstor

31.10.2012. 08:00

Poštovani doktore Šakoronja,

ukoliko je djevojka imala odnos dan nakon prestanka menstruacije (dan prije je još uvijek išlo), a ima redovan ciklus od 28 dana da li je moguće da dođe do trudnoće i da se neki simptomi (vrtoglavica, mučnina i vruć stomak) pojavljuju već nakon nedjelju dana?

Hvala unaprijed,

Dragoja Dragi.

31.10.2012. 10:30

Poštovana marica, napravite test na trudnoću svakako premda mislim da nije rijeć o trudnoći.

31.10.2012. 10:30

Poštovani dragi, nikako se ne radi o trudnoći.

Dragstor

31.10.2012. 12:40

Zaboravih dodati da je tokom odnosa došlo do ejakulacije unutra jer je prezerativ pukao. Da li to mjenja situaciju?

Pozdrav,

Dragoja Dragi

31.10.2012. 23:10

Ne mijenja stvar.

ribica18

01.11.2012. 19:30

Dobar dan, inace redovito uzimam kontracepcijske tablete cilest. prosli mjesec sam radila pauzu i nisam uzimala tablete, imala sam jedan nexzasticen odnos. Menstroacija mi je sada kasnila 4 dana i onda sam imala samo jedan dan krvarenje i 4 dana smedi iscjedak (menstroacija mi inace traje 7 dana i dosta je obilna) sada mi nakon dva tjedna. imam zuckasti iscjedak, bolove u lijevoj strani trbuha (jajnik) te sam sinoc osjecala mucninu i povratila (inace. Gotovo nikad n?e povracam). I da zaboravila. sam reci da mi je mjesecnica uvijek tocna i nikad nekasni, pa me zanima vase misljenje dali mislite a

01.11.2012. 21:00

Mislim da bi trebali napraviti svakako test na trudnoću za početak.

Loli11

02.11.2012. 18:05

Poštovani doktore,
za vrijeme menstruacije dečko je ejakulirao u mene, inače su mi mensturacije redovite no nekada se zna dogoditi da dođe dan ili dva ranije ili kasnije. Prije nekoliko dana na moje pitanje o mogućoj trudnoći, odgovorili ste da nema potrebe za brigom jer nisam trudna, međutim danas mi se dogodilo krvarenje nije ništa obilno pa me je to zbunilo i sada me zanima, postoji li ipak mogućnost da sam trudna ili je razlog tog krvarenja neki drugi? I da, imam cistu u jajniku.
Hvala Vam unaprijed na odgovoru i oprostite na smetnji.

MaricaJ

02.11.2012. 18:05

Poštovani doktore,

Prije par dana sam Vam pisala u vezi kašnjenja menstruacije i preporučili ste mi da uradim test na trudnoću iako ste mislili da se ne radi o tome. Pošto još uvijek nisam dobila menstruaciju, juče sam uradila test pomoću testa Baby rapid i ispostavilo se da je test dobro urađen ali se pokazala blijedo ružičasta boja kod slova T. Da li je riječ o trudnoći? Prošli put nisam naglasila da mi je na pregledu ustanovljena hronična upala lijevog jajnika, ali mi je doktor rekao da je u pitanju stara upala i da ne bi trebala stvarati probleme. Ako mislite da nije u pitanju trudnoća, da li bi onda razlog kašnjenja mogla da bude navedena upala?

S poštovanjem,

Marica

02.11.2012. 22:45

Poštovana loli, ne radi se o trudnoći. Vjerovatno je krvarenje povezano sa cistom.

02.11.2012. 22:45

Poštovana, savjetujem da napravite beta hcg iz krvi.

nnilc333

04.11.2012. 12:10

Ovako...bio mi je zadnji dan menstruacije i imala sam mali uložak na gaćicama,a preko tih gaćica sam obukla još jedne kratke hlačice koje sam izvadila iz košare s prljavim rubljem.Naime te hlačice nisu bile nošene,ali zanima me mogu li ostati trudna ako su te hlačice došle u doticaj s ostalim nošenim rubljem kao npr. muškim nošenim gaćama?

04.11.2012. 16:15

Ne možete, nikako.

ribica18

04.11.2012. 16:15

Dobar dan,
Pisala sam Vam neki dan i rekli ste da za pocetak napravim test na trudnocu. Napravila sam i negativan je. Sada me zanima sta dalje?
Hvala

04.11.2012. 20:00

Otiđite svom ginekologu da vam da terapiju za izazivanje menstruacije.