Autor
|
Poruka
|
Crnooki
|
12.11.2012. 13:05
Postovani, djevojka mi je rekla da je usao penis malo. Ona me prije toga zadovoljavala. Usao samim vrhom na trenutak. Da li je moguca trudnoca? Oprostite i hvala unaprijed
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
12.11.2012. 22:35
Poštovani ne ako nije bilo ejakulacije.educurajte se na našoj stranici pa nećete morati postavljati takva pitanja.
|
Crnooki
|
13.11.2012. 09:30
Ne niie bilo. Pitam zbog predejakulata i tekucine sto izlazi. Hvala puno.
|
bourjous
|
13.11.2012. 09:30
Poštovani, 10.11. sam imala nezaštićen spolni odnos s dečkom koji je rezultirao njegovim djelomičnim svršavanjem u mene. Ne pijem kontracepciju, ali pola sata nakon toga uzela sam 2 Logesta i to ponovila još 2 puta nakon 12h. Posljednju menstruaciju sam imala oko 11.10, s tim da mi je prošli mjesec kasnila nekih 7 dana. Menstruaciju nisam dobila još. Dogodilo mi se i to da sam danas doživjela nekakvu ogromnu slabost sa osjećajem da ću se onesvijestiti. Jako duboko sam morala disati i tresla sam se. Uz sve to imam nekakav blagi osjećaj mučnine. I da bude gore jako me zaboli na trenutke maternica i desni jajnik.
|
ghetaldus
|
13.11.2012. 10:45
Curi kasni menstruacija kao i svaki mj
jucer je dobila tj dana poslije i bila je jako sluzava i crna i vrlo oskudna
i sad se boji da nije trudna a uvijek koristimo kondom +prekinuti snosaj(par puta
smo bez ali samo na 5 sekundi poslije cega bi stavio kondom)
Zali se na bol u krizima, i da su joj grudi osjetljive,i da joj se povracalo ujutro a krv je jos crna i sluzava
da li poszoji mogucnost trusnoce ili je ovo normalna menstruacija?
|
fender91
|
13.11.2012. 12:35
Postovani,
Prije 3 nedjelje, tacnije 26.10 sam imao odnos sa svojom djevojkom, sa moje strane neodgovorno bez zastite,metodom prekinutog snosaja,dakle ejakulirano je vani. PMS je trebala da dobije,ne znam sa sigurnoscu,ali otprilike oko 8.11. Ona je inace veliki panicar,i rekla mi je da joj kasni. Ima bolove u donjem dijelu stomaka,grudi je bole,kao i zadnji dio ledja,ali jos nije dobila. Koliko sam upucen,to su neki od simptoma PMS-a.
Moje pitanje je,kolika je vjerovatnoca da je trudna ??
Unaprijed hvala.
|
Crnooki
|
13.11.2012. 12:50
Djevojka je pocela povracati od jutros. Po vasim odgovorima ne bi trebala biti trudnoca? Brinem. Hvala.
|
|
13.11.2012. 15:55
Poštovani crnoki ne kanim vam više odgovarati.
|
|
Poštovana boujois, dozu postkoitalne kontracepcije koju ste uzeli je premala i vjerovatno neefikaana.
S obzirom na smetnje napravite svakako test na trudnoću.
|
|
Poštovani ghetaldus
Ne radi se o trudnoći. Ali menstruacija nije kao inače. Promjena je karakterom, izgledom te svakako kad završi savjetujem uzv pregled.
Moglo bi se raditi o cisti na jajniku, endometriozi itd.
|
|
Poštovani fender mislim da se ne radi o trudnoći ako ima simptome pms-a.
Naravno pod prerpostavkom da nije došlo do ejakulacije.
|
Crnooki
|
13.11.2012. 16:20
Oprostite molim vas. Samo sam zabrinut.
|
|
13.11.2012. 17:45
Nisam vidovit. Djevojku pod ruku i odvezite je na ginekološki pregled i UZV. Pozdrav.
|
Crnooki
|
13.11.2012. 20:45
Mislim da je rano za to(UZV). Ali stojim ka vasim prijasnjim odgovorima.
|
iva00796
|
14.11.2012. 10:15
ovako, u nedjelju sam imala spolni odnos(11.11) i koristili smo zastitu.brine me sto je dok je stavljao kondom u pocetku okreno na krivu stranurpav, a nakon toga je okrenuo na pravu i mene je strah da nije mozda bilo predejakulata. citala sam da se izlucuje neposredno prije ejakulacije, a ne 2-5 min poslije. odnos í ja šambio u vrijeme mojih plodnih dana, oid i ja sam u utorak za svaki slucaj popila ellaone. 12..13., sam imala slaba krvarenja, sada sumnjam na implatacijsko krvarenje, ali ne znam u kojem periodu nakón óplódnje še javlja. od 13. pa u roku od sljedecih mjesec dana bih trebaja dobit. mene zanima dali postoji sansa da sam trudna?
|
|
14.11.2012. 10:35
Poštovana, nikako niste trebala piti postkoitalnu kontracepciju te se nikako ne radi o trudnoći i implantacijskom krvarenju.
Menstruaciju čete dobiti u očekivano vrijeme ili koji dan kasnije.
|
iva00796
|
14.11.2012. 11:35
htjedoh napisati da od 13.11-20.11 je ocekivana menstruacija. a o cemu se radi onda i zasto nisam trebala piti ellaone?
|
|
14.11.2012. 23:15
Zato jer nije po ovom opisu bilo potrebe uopće za postkoitalnu pilulu.
Iscjedak je posljedica uzimanja ellaone tablete. Vrlo ste needucirani stoga ove stranice nek vam služe za edukaciju.
|
Crnooki
|
15.11.2012. 09:25
Postovani doktore, izvnite ali postavljam drugo pitanje. Ako zelite i mozete odg. Djevojku su pocele da bole grudi. Da li su to neplodni dani da li mogu voditi ljubav? Hvala.
|
jasminkaca
|
15.11.2012. 13:40
Poštovani,
Utvrđeni su mi policisticni jajnici tj. ciste su samo na lijevom jajniku.
Menstruacija mi nekad kasni 9 dana nekad i preko 20 , tako da se ne mogu orijentirati prema plodnim i neplodnim danima.
moj partner ja vrlo često imamo odnose ( s tim da ejakulira u mene) .
Probala sam Diane 35 i prije njih yasmin,ali uzasno podnosim hormonalne tablete..stalno povraćam, pa sam digla ruke od njih.
Čitala sam svasta o policisticim jajnicima, i zanima me mogu li ostat trudna unatoč tome što ih ne liječim ( ne koristim terapiju) ?!
Hvala!
|