Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
15.11.2012. 16:15
Poštovana svakako da možete ako se radi o blažem obliku i ako su svi drugi parametri uredni.
I žene koje imaju pcos i oligomenoreje mogu imati povremeno ovulacije.
|
|
Pošovani crnoki morate se educirati. Stupili ste u odnose a ništa o tome ne znate. Naše stranice služe za edukaciju pa ćete sigurno pronaći odgovor na ovo i na ostala pitanja.
|
|
Poštovana kasninka odgovorio sam vam na pitanje. Ne postavljajte pitanja na sto mjesta.
|
Crnooki
|
15.11.2012. 23:45
Znam, nisam jos stupio u odnose. Educiram se, pa sam pitao.
|
iva00796
|
15.11.2012. 23:45
sada mi se pojavio smeđi iscjedak sa sukrvicom. jos uvijek posljedica ellaone? ako pijem depakin, smanjuje li on utjecaj ellaone?
|
|
16.11.2012. 09:55
Da posljedica pilule. Ne smanjuje.
|
mali2003
|
16.11.2012. 14:55
Da li se moze zatrudniti direkt nakon menstruacije?Hvala!
|
nnilc333
|
16.11.2012. 15:45
Mogu li sprmiji prijeći s rublja na rublje ako je to rublje u izravnom doticaju?
|
|
17.11.2012. 00:00
Mogu i što onda ako prijeđu s rublja na rublje. Neće odskakati dalje. Educirajte se pa se javite ponovo.
|
mali2003
|
17.11.2012. 10:00
Da li postoji riziko za trudnocu u toku plodnih dana ako se spera nanosi prstima ili daljnim igranjem znate na sta mislim?Hvala!
|
Tijana_1991
|
17.11.2012. 10:30
HITNOOOO!
Vec 3 godine pokusavam dobiti bebu s partnerom, ispostavilo se na kraju da su jajovodi zapuseni, i u rujnu sam radila laparoskopiju .. E sad, posljednju menstruaciju sam imala 18.og listopada .. Mi smo spavali 28., 29., 30., 31. listopada .. jer su mi valjda plodni dani bili tada .. I radila sam test i pozitivan je .. Ali postoji problem. Imala sam odnos s drugom svojim, 4. studenog .. koristio je zastitu, ali se plasim da postoji mogucnost da sam s njim zatrudnjela. Ne znam da li je puko kondom, on kaze da nije .. ne znam, plasim se. Ne razumijem se bas u te plodne, neplodne dane .. Možete li mi reci kada su mi plodni dani bili ...?
HVALA ..
|
mirsad94
|
17.11.2012. 13:55
Postovanj,
Ovako, djevojka i ja smo imali odnos prije mozda dva i po mjeseca,nezasticeni odnos koji je trajao bukvalno 30 -60 sec,bez ejekulacije uopste. nakon toga mi smo panicili i uradli smo kucni jutarnji test 15 dana nakon tog odnosa i pokazao je negativno. Nakon toga ona je dobila 2 uredne mestruacije,obilne mestruacije i nasa briga je nestala u potpunosti. Medjutim nakon druge mestarcije u vrijeme ovulacije pojavio joj se smedji iscjedak koji je trajo 3-4 dana,i opet je nasa briga pocela da raste pa smo opet napravili jutarnji test koji je pokazao negativno.Medjutim citajuci razne clanke koje govore da je moguce imati normalnu mestraciju u trudnoci veoma smo zabrinuti,danas je trebala dobiti 3 mestruaciju medjutim nije i nema simtoma mestruacije, opet je nasa briga pocela da raste.Nekoliko pitanja:1.Da li je moguca trudnoca u ovom slucaju stim da je sigurno dobila 2 uredne normalne,obilne kao i svaka druge mestr. i uz normlano trajanje??2. Da li na izostanak mestraucaije moze uticati pojava smedjeg iscjedka,i da napomenem je bila dosta izlozena sresu u tom periodu(ispiti,ne spavanje,nervoza,napetost)?3Da li je potrebno radit dodatne analize i Beta hcg??
Hvala velika na odgovoru
Ovo je bilo moje pitanje koje sam postavio prije par dana i rekli ste mi da nije moguca trudnoca nikako, medjutim ona jos nije dobila mestruaciju koja kasni oko 8 dana,da li je gore navedeni smedji iscjedak je uticao na kasnjenje mestruacije, stim da smo radili jos jedan test i on je bio negativan,molim vas odgovorite jako smo zabinuti.
hvala
|
|
17.11.2012. 18:40
Poštovani mali, ako spermu unosite prstima u rodnicu šansa svakako da postoji.
|
|
Poštovana Tijana ne znam na osnovu iznesenig kad su vam bili plodni dani.
Ako je test pozitivan savjetujem uzv kroz par dana.
Mislim da ovaj drugi partner nije indiktriniran kao potencijalni otac jer ste odnos imali sa zaštitim a plodni dani prema iznesenim čini mi se da su bili kad ste imali odnos s prvim partnerom.
|
|
Poštivani Mirsad pa nije trudnoća jedini uzrok kašnjenju menstruacije.
Tu su i ciste, pco, anovulacije, stres, gubitak kilograma, naglo debljanje, priblemi sa štitnjačom itd.
Savjetujem uzv pregled. Još jednom ne radi se o trudnoći.
|
Tijana_1991
|
17.11.2012. 22:40
Jao hvala puno!! Nadam se da je tako kako ste rekli. Pozdrav.
|
Crnooki
|
18.11.2012. 05:40
Postovani doktore, trazio sam ali nisam nasao odgovor na to da li su neplodni dani kada djevojku pocnu grudi da bole.
Mislim da vi jedino mi mozete na to dati odgovor. Educiram se.
|
|
18.11.2012. 13:20
Poštivani, ako je bole grudi u principu se radi o drugom dijelu ciklusa ili neposredno pred menstruaciju.
Sama bol u grudima nije čvrst dokaz da je ona u neplodnim danima, stoga se nemojte pouzdati samo na tu činjenicu.
Savjetujem da koristite bolje načine zaštite.
|
Crnooki
|
18.11.2012. 15:20
Hvala doktore.
|
iva00796
|
18.11.2012. 17:40
je li moguce dobiti menstruaciju u trudnoci?
|