Autor
|
Poruka
|
shoto
|
25.11.2012. 16:50
Postovani,
imala sam odnos bez zastite na prvi dan menstruacije i partner je ejakulirao u mene.Ciklusi su mi vec godinama redovni na 28-29 dana.ima li potrebe za pilulom za jutro posle ili su mi ovo neplodni dani?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
25.11.2012. 17:10
Neplodni dani. NIšta nije potrebno uzeti.
|
Mila2506
|
30.11.2012. 09:50
Poštovani
Suprug i ja zadnjih pola godine radimo na drugoj bebi..
Unazad par godina imam redovne cikluse (25 dana). Predzadnju menstruaciju sam dobila 05.10. I nakon toga smo imali odnose u vrijeme plodnih dana. Zatim sam ponovno dobila menstruaciju 29.10. Trajala je kao i svaka druga i bila jednakog inteziteta. Poslije toga nismo imali odnose. Ovaj mjesec mi je menstruacija kasnila, te sam napravila test na trudnoću koji je bio pozitivan. Sljedeceg tjedna sam zakazala pregled kod ginekologa. Moje pitanje je da li je posljednja menstruacija (bez obzira na trajanje i intezitet) bila lažna?
Unaprijed hvala
|
|
30.11.2012. 11:05
Vjerovatno nije bila prava menstruacija.
Jeste li sigurni da je test pozitivan? Sugeriram da ponovite test!
|
Mila2506
|
30.11.2012. 13:35
Test na trudnoću nisam napravila s prvim jutarnjim urinom, već u popodnevnim satima. Prilično sam sigurna da je test pozitivan jer su se u roku od samo par sekundi pojavile dvije crte kako je i pisalo na uputama da je normalno u slučaju trudnoće. Svakako ću poslušati vas savjet i ponoviti test.
Još jednom hvala na odvojenom vremenu i odgovoru!
|
skittles
|
30.11.2012. 16:20
Poštovani
s dečkom sam imala odnose ali tipa zadovoljavanje on mene ja njega on je svrsio i malo tocnije tocka sperme je ostala na mom prstu i krenula sam se obrisati dole i sperma je jos uvijek bila na mom prstu,pa me zanima da li je moguce zatrudnjeti tako.
|
|
30.11.2012. 21:15
Poštovana mila, svakako se javite na pregled i UZV.
|
|
30.11.2012. 21:15
Poštovana skitles, nije moguće.
|
malena265
|
02.12.2012. 15:35
Postovani, imam jedno pitanje. Uglavnom spavala sam sa deckom na drugi dan menstruacije i on je svrsio u mene 2 puta. Zanima me dal postoji mogucnost trudnoce, posto moj ginekolog kaze da je prakticki nemoguce ostati trudan tokom menstruacije. I dali je moguce da se popije ona tableta ''dan poslije'' iako imam menstruaciju?? unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|
|
02.12.2012. 16:30
Ako su vam ciklusi redoviti na godišnjoj razini bez večih oscilacija mišljenja sam kao i vaš ginekolog.
Stoga nikakva zaštita dodatna nije potrebna.
|
trinity jane
|
03.12.2012. 13:30
Poštovani,
moja situacija je ovakva: zadnju menstruaciju sam imala 1.11.(inače su mi ciklusi 27-30 dana), imala sam 2 odnosa s partnerom 23.11. uz korištenje
kondoma. Kondome smo pravilno koristili. Jedino što se dogodilo da je neposredno prije drugog odnosu partneru iz penisa iscurila nekakva
prozirna tekućina koju sam ja prstima obrisala i nakon toga tim istim prstima mu stavila novi kondom. Sad mi menstruacija kasni 3 dana (znam da to nije puno,
ali nikad dosad mi nije kasnila), iako mi ovo po računici nisu bili plodni dani, ja se ne bih slozila s tim jer to znam po polozaju cerviksa i prozirnom rastezljivom
vaginalnom iscjetku na taj dan. Već 4 dana u desnom jajniku intenzivno osjećam nešto poput pulsiranja i probadanja (to sam naravno pripisala pms-u),
međutim čudno mi je što to ne prolazi, a menstruacija nikako da dođe. Mislila sam još pričekati par dana tako da prođe ravno 14 dana od odnosa i napraviti
test na trudnoću, pa ako mens ne dođe javiti se ginekologu.
Imam li razloga biti zabrinuta za moguću trudnoću ili bi razlog kašnjenja moje menstruacije trebalo potražiti negdje drugdje?
Unaprijed Vam hvala na odgovoru!
|
|
03.12.2012. 15:25
Poštovana, mislim da se ne radi o trudnoći. Odnos sa zaštitom i neplodni dani ne ostavljaju mogućnost da je u pitanju trudnoća
Pričekajte još par dana da dođe menstruacija.
|
Saliha
|
10.12.2012. 13:15
Zdravoo doktore imam pitanje spavala sam s deckom i pukao je kondom i svrsio je u mene i popila sam vikelu a iza odnosa sam imala menstruaciju vec dva puta na vrijeme a sad ovaj treci put mi nije bas kao smeddje islo nije bas kao prava menst sve po malo dali to ima kakve veze s trudnocom il su neke upala vec 4 dana tako sve po malo mi ide ?? hvala
|
|
10.12.2012. 22:55
Sve u redu. Ne radi se o trudnoći.
|
Markom231
|
17.12.2012. 10:35
Postovani, imao sam odnos sa devojkom pre dve nedelje, tacnije proslog utorka, odnos se odigrao 4 dana nakon prestanka menstruacije, i koristio sam kondom. Nisam primetio nikakvo napuknuce kondoma. (Nzm dali je bitno, ali imali smo 3 puta odnos, svaki par minuta posle prethodnog, pa ako je moguce da sam tu negde pogresio recite mi.) Voleo bih da znam, dali je moguce da kondom pukne u milimetarskim razmerama, tj. sitna rupica koju nebih primetio? Oboje imamo po 17 godina. Devojka ima bolove u grudima, i mucninu sa vremena na vreme. Dali je moguce da je doslo do zaceca? Ako nije koju su moguci uzroci ovih simptoma?
|
Markom231
|
17.12.2012. 10:35
Zaboravio sam da napomenem da je primetila par kapi krvi 2 dana nakon odnosa, kao i da nam je to drugi put, prvog puta nije uopste krvarila. (tada je izgubila nevinost)
|
|
17.12.2012. 18:10
Poštovani ,amrkom ne radi se o trudnoći kod vaše djevojke, i sukrvica i smetnje koje navodite znak su nadolazeće menstruacije.
|
daniela555
|
17.12.2012. 23:00
Postovani, inace mi ciklusi variraju od 23 do 26 dana,uglavnom su oko 24. i zanima me mogu li ostati trudna zadnji dan menstruacije koja traje 5 dana?
|
|
18.12.2012. 11:10
Ne možete.
|
nnilc333
|
18.12.2012. 11:10
Poštovani,menstruacija kasnila 9 dana,ali kada je došla bila je jednakog trajanja kao i svaka druga,može li biti lažna?
|