Autor
|
Poruka
|
laaa
|
18.12.2012. 19:00
Postovani,
Prije 15 dana sam imala peting sa deckom. On se samozadovoljavao, svrsio je i oprao ruke, i nakon otprilike pola sata je stavio prste u vaginu. Inace sam nevina,jos uvijek se nismo odlucili na prvi seksualni odnos iskljucivo zbog mog straha. Od tad imam probadanje u donjem dijelu stomaka,najvise u jajnicima,bol u ledjima te iscjedak i blago peckanje pri mokrenju. Da li je moguce da je ostao nesto sperme na prstima i da je na taj nacin doslo do trudnoce? Danas sam radila test na trudnocu prvim urinom i bio je negativan.Radila sam i nalaze krvi i urina gdje su se vidjeli blago poviesni leukociti i zbog toga pijem antibiotike. Unaprijed Vam hvala na odgovoru.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
18.12.2012. 23:25
Poštovana, ne radi se nikako o trudnoći. Educirajte se.
|
Markom231
|
19.12.2012. 22:30
Postovani, ja sam postavio pitanje pre par dana, tacnije u ponedeljak., da ne pricam sve iz pocetka kako nebih trosio vase vreme. Devojku i dalje bole grudi, s tim sto su se sada bradavice nadule i postale osetljive na dodir, sto je jedan od simptoma trudnoce. Drugih simptoma i dalje nema. Dali je moguce da se ipak radi o trudnoci, sa obzirom da ona treba da dobije tek 30-tog?
|
|
20.12.2012. 11:00
Odgovorio sam vam. Ne bih se ponavljao.
|
ivab23
|
20.12.2012. 11:30
Poštovani,
da li menstruacija moze kasniti radi upale mokracnih kanala???
|
LeePa
|
20.12.2012. 16:10
Poštovani doktore, nadam se da Vam ne oduzimam mnogo vremena, molim Vas da mi krako odgovorite na jedno pitanje. Naime, prošli mjesec sam nekoliko dana prije mentruacije imala nezaštićen odnos sa partnerom, ali partner nije svršio u mene, mada se bojimo da je izvadio prekasno. Nakon 5-6 dana sam dobila menstruaciju. Zanima me da li je moguća trudnoća, jer svaki dan trebam dobiti menstruaciju, a nemam nikakvih simptoma. Inače, ciklus mi je redovan, ali me 7 dana prije svake menstruacije užasno bole grudi i stomak, što se sada ne dešava.
Unaprijed Vam hvala
|
|
20.12.2012. 20:55
Poštovana ivab može.
|
|
20.12.2012. 20:55
Poštovana ako ste prošli mjesec imali menstruaciju u redovni vrijeme i nakon toga više niste imali odnose ne razumijem vaš strah.
Svakako ćete dobiti menstruaciju. Ne brinite.
|
marija2555
|
21.12.2012. 04:05
Poštovani,
Ovako imala sam ne zasticeni spolni odnos 16.11, trajalo je mozda minutu, dvije...nakon cega je on samo izvadio. malo me to zbunjuje, a mozda sam malo paranoicna jer je on doktor po struci, pa mi nije jasna ta uzurbana reakcija. nakon toga smo prakticirali druge (nikako rizicne) vrste seksa i svrsio je tako da sam sigurna da se u tih minutu-dvije nije desilo nesto u meni (iako uvijek postoji sansa)
Buduci da se jako bojim aviona promijeniti 4 leta u 24 h da se nadjem sa deckom i bilo je jako stresno za mene.
Prije toga sam menstruaciju imala oko 1.11.
Poslije 2 dana nakon odnosa dobila sam menstruaciju u kojoj su bili ukljuceni dosta obilni ugrusci. Malo me to zabrinulo jer mi se nikad nije dogodila ista slicno, a osim toga je bilo skroz frisko crvena (inace mi je tamije boje). Ali okej, mislila sam buduci da su u zadnje vrijeme bile neobilne da je mozda doslo do "ciscenja". Ta poslijedna menstruacija je trajala 7 dana. Sto i nije cudno jer je kod mene to normalno da su duze i neobilne bez ikakvih ugrusaka u zadnje vrijeme. Nakon 7 dana menstruacije, stala je na 2,3 dana i opet sam imala skroz minijaturna krvarenja iducih mozda 3-4 dana.
Okej, mozda se i previse plasim sada, pa vrtoglavice (koje nikad nemam), umor, mucnine (isto ih nemam) koje osjecam su zbog stresa koji sam prozviljavala zbog ispita, a i obilna menstruacija moze dosta iscrpiti zenu.
Uglavnom sto mi se nikad nije dogodilo je: da non stop i nakon prestanka ciklusa osjecam grceve i da se nesto desava. Pomalo me zna i strecnuti.
Budem ja isla kod ginekologa na pregled bro skoro.
Ali je postoji mogucnost da sam trudna? znam da postavljam cudna pitanja, ali jednostavno se osjecam drukcije i da nesto ne stima. Ne mogu pitati decka jer ga ne zelim strasiti iako bi mi on isto mogao dati strucno misljenje.
|
marija2555
|
21.12.2012. 11:35
I oprostite na dugom postu.
Moje pravo pitanje je jel moguce ovulirati i dobiti menstruaciju 2 dana poslije? Jel moguce da spermiji mogu prezivjeti 7 dana i da se u 2,3 minute seksa dogodi nesto? I sve u svemu da se bez obzira na krvarenje oplodi jajna stanica do 48h i da se implantira u maternicu nakon iducih 5,6 dana?
Pitam jer u zivotu nisam dobila uranjenu menstruaciju cak 15 dana prije i ne ovako cudnu. Moji ciklusi su inace 30-40 dana.
|
London
|
21.12.2012. 12:15
Poštovani, imam pitanje. zadnju sam menstruaciju imala 20.11., zadnji spolni odnos 29.11.,a menstruacija mi kasni vec 4 dana. inace imam redovan ciklus i nikada mi nije kasnila vise od jednog dana. posto smo koristili zastitu i decko nije svrsio u mene iskljucujem trudnocu kao uzrok kasnjenja,ali me zanima koji bi drugi razlog mogao biti. inace iscjedak imam gotovo svaki dan i ne znam da li je to normalno, jer sam pricala s prijateljicama i nijedna ga nema tako cesto. unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|
Lana34
|
21.12.2012. 14:50
Postovani
Nikad nisam imala seksualni odnos s deckom, medjutim prije par dana nakon ejakulacije me dodirivao penisom po vagini, a da prije tog nije oprao penis.. Da li je ipak moguce da sam trudna iako mi himen nije probijen, jer mi je tokom posljdnje menustracije bilo jako malo krvi(bio je dovoljan dnevni ulozak) i trajala je neka 3 - 4 dana?
|
|
21.12.2012. 16:15
Poštovana marija dakako da se ne radi o trudnoći.
Obilna menstruacija i ugrušci rezultat su promjena vremenske zone te leta avionom.
Mislim da se ne morate brinuti.
|
|
Poštovana marija na sve je odgovor ne. Ne umišljajte si.
|
|
Poštovana london ipak savjetujem test. Ostali uzroci,; upala, stres, cista, pcos...
|
|
Poštovana lana niste trudna.
|
nnilc333
|
27.12.2012. 12:05
Poštovani,ispričavam se na smetnji,,menstruacija kasnila 9 dana,ali kada je došla bila je jednakog trajanja i sve ostalo kao i svaka druga,može li biti lažna?
|
|
27.12.2012. 15:45
Nije lažna, prava je. Ne brinite.
|
Saliha
|
02.01.2013. 00:30
Postovanje
Imam pitanje
Imala sam mentruaciju oko 5.12 i imala sam odnos s deckom imali smo odnos i pukao je kondom al nije svrsio u mene dali mogu imat problema radio onoga prije svrsavanja sto izlazi dali je moguca trudnoca ? hvala
|
|
02.01.2013. 10:15
Ne.
|