Autor
|
Poruka
|
adele23
|
22.01.2016. 18:45
Postovani,
1. Koliko mora biti odstupanje u danima da bi se reklo da je ciklus nepravilan?
2. Dogada li se ovulacija za vrijeme menstruacije kod duzih ili kracih ciklusa ili nijedno nije izuzetak?
3. Koliko dana je normalno imati smeckasti iscjedak nakon menstruacije. Ako traje duze cega moze bit znak?
Hvala unaprijed
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.01.2016. 21:20
Pahuljica povišen je. Sugeriram laparoskopiju.
|
|
22.01.2016. 22:40
Ciklus traje od 24-35. Ako je ciklus na godišnjoj razini oscilira više od 12-15-dana tada je prevelik broj plodnih dana i ovulacija može biti bilo kada.
Iscjedak može trajati koji dan. Ako traje duže može biti znaku upale, ciste , endometralnog polipa, endometrioze i sl.
|
adele23
|
23.01.2016. 11:45
Zadnji ciklusi su 31, 35, 30, 31, 33, 45, 38, 31
Moze li se zbog ova dva veca odstupanja promijeniti izracun plodnih dana?
|
|
23.01.2016. 12:25
Ne. prevelike su oscilacije.
|
Mia933
|
23.01.2016. 13:40
Postovani,
Imam tamno smedji iscjedak vec 4 dana koji mi se sada prvi puta pojavio ikada. Prvi dan je on bio svijetlo smedi, rozast. Jucer navecer sam osjetila lagano probadanje u desnom jajniku, nadutost traje otprilike 3-4 dana kao i iscjedak i povecana zelja za razlicitom hranom ( slatko-kiselo ). Zadnja menstruacija je zavrsila 8.3. Da li je to trudnoca u pitanju i kad mogu napraviti test za trudnocu?
|
snezzana
|
23.01.2016. 15:55
Postovani,
pre nego sto sam dobila poslednju menstruaciju 9.1.2016. poslednji put sam imala ciklus 22.9.2015. U medjuvremenu sam otisla kod ginekologa, nisam u drugom stanju, ginekoloski pregled je bio u redu, kao i svi testovi i brisevi(papa, ureoplazma,mikoplazma i klamidija). Hormoni su mi bili u redu sem PRG koji je bio 0.77 . Doktorka mi je rekla da je izostajala ovulacija i dala mi je da primim dve progesteron ampule da bi izazvala menstruaciju, prvu 15.12. a drugu 28.12. Juce 22.01. sam ponovo pocela da krvarim. Recite mi da li je ovo menstruacija i sta je posledica krvarenja. Ja i suprug pokusavamo da dobijemo bebu pa smo zabrinuti sta se desava. Srdačan pozdrav
|
ivanaa16
|
23.01.2016. 16:05
Dobar dan!
Oprostite na mojoj ponovoj gnjavazi.
Ovo je moje zadnje pitanje koje nisam uspjela pitati svoju ginekologinju.
Dakle da skratim i ponovim pricu nisam imala spolni odnos nego je bio peting i analni seks. i moj strah je da nije trudnoca jer su bili plodni dani, da je mozda na njegovoj ruci ostalo sperme i sl. I nakon toga sam osjetila bolove u jajnicim, bila je jako oskudna smedjo-crvena menstruacija (koja je dosla i zavrsila na vrijeme) i pocela sam cesto mokriti, i kicma me boli i nemm apetita. I bila sam na vadneju krvi i urina i sve je bilo u redu, osim sto su mi nasli cistu na jajniku koja je pukla. Jucer sam bila po 2. put kod ginekologinje na uv-u i radila mi je test za trudnocu (rekla je samo ako ja hocu biti sigurna da nisam trudna) dakle meni je zadnja oksudna menstruacija bila 15.1. a taj odnos je bio 6.1 , a juceer mi je ginekologinja radila test.
Moje pitanje je da li je to 100% sigurno nakon 2 i pol tjedna da je ona sa sigurnoscu mogla reci da se ne radi o trudonci (s time da je pogledala nalaze krvi i urina i rekla je da je sve u redu i da ne vidi trudnocu) Molila bih vas da mi odgovorite na ovo moje zadnje pitanje. Hvala Vam!
|
ivanaa16
|
23.01.2016. 18:25
zaboravila sam napisati , test za trudnocu koji mi je ona jucer napravila je bio negativan.
|
|
24.01.2016. 04:45
Mia skoncentrirajte se pa vidite prvo pitanje koje ste poslali pa probajte se ponovno javiti.
|
|
Snezana mislim prema opisanom da se radi o menstruaciji. Ako nemate ovulaciju onda vam zasigurno spolni hormoni nisu uredni.
Napišite mi nalaze istih i vrijednosti hormona štitnjače.
|
|
Ivana prema opisanom ne radi se o trudnoći.
|
Nikdus
|
24.01.2016. 13:00
Pozdrav dr, molila bih za hitan odgovor!
Imala sam 26.11.15' biohemisku trudnocu koja se zavrsila posle 36 dana krvarenjem obilnim koje je trajalo 15 dana. 18.01.16' test za trudnocu pokaze obije crte jake boje, zatim uradim betu hcg koja je bila 12651.Odem na ultrazvuk dr kaze da vidi gestaciska vreca sa jasno vidljivom zumancanom kesom vel 3,4 mm i jako mali embrionalni odjek.Po misljenju dr u pitanju je peta/sesta sedmica trudnoce i nalozila je da ponovim betu nakon 48h a zatim jos jednom nakon 48h.Posle protoka prvih 48h beta je pala na 11094 a nakon sljedecih 48h vrijednost je 9883. Kolike su sanse da mogu imati uspjesnu-zdravu trudnocu nakon ovakvog toka beta hcg i da li je po vama apsolutno neophodno da se radi intervencija ? Sto mislite da se saceka da se vidi da li ce se embrion razviti oko sedme nedelje sa srcanom radnjom ? Molim iscrpan savjet. Hvala unaprijed.
|
|
24.01.2016. 18:00
Nažalost beta HCG je u padu i ta trudnoća se neće dalje dobro razvijati i bit će ju potrebno evakuirati ako spontano ne otiđe sama.
|
adele23
|
26.01.2016. 21:45
Dakle,
Ako su prevelike oscilacije to znaci da plodni dani mogu biti i u toku menstruacije? Kolika je ucestalost takvih slucajeva te kolika je sansa za trudnocom ako nije bilo direktne ejakulacije?
|
brusnica
|
27.01.2016. 15:40
Poštovani dr.
Molim Vas da mi pomognete razriječiti moju zbunjenost.
Suprug i ja imamo nezaštićene odnose oko 6 mjeseci. Ciklus mi je oko 35 dana i neuredan je. Imam policistične jajnike.
21.01. (37 dc) sam bila kod ginekologa i doktorica mi na temelju ultrazvuka kaže da sam ušla u ovulacijski ciklus i savjetuje mi da se sa suprugom idućih par dana malo više potrudim. Par sati nakon pregleda dobijem menstruaciju. Zanima me kako je to moguće? Kako to da doktorica nije na ultrazvuku vidjela da će nastupiti menstruacija nego ovulacija? Da li je moguće da se radi o implatacijskom krvarenju? Odnosi su bili 18 dc, 19 dc, 20 dc i 23 dc.
Unaprijed se zahvaljujem!
|
|
27.01.2016. 16:55
Adele u pravu ste. Nema mnogo žena koje imaju takve oscilacije u ciklusu no u praksi sam se susretao s takvim slučajevima.
Kod vas ako nije bile direktne ejakulacije šanse su minimalne.
|
|
27.01.2016. 16:56
Brusnica mogu komentirati samo UZV nalaz ako ga imate. Kako ona to nije vidjela ne znam i ne znam da li je to bila menstruacija ili periovulacijsko krvarenje.
Stoga sugeriram UZV pregled opet.
|
brusnica
|
27.01.2016. 19:50
Puno hvala na odgovoru. UZV nalaz nemam. Pregled je bio brzinski, bez papirologije. Poslušat ću savjet i ponoviti ultrazvuk. Hvala još jednom.
|
posebna
|
28.01.2016. 20:00
Poštovani prvu menstruaciju nakon poroda dobila sam nakon 7 mj to jest 28.12.2016 sad je evo mj dana prošlo i očekivam je ali nije došla svi odnosi od tada bili su sa zaštitom...prije nego sam dobila prvu menstruaciju 25.10.2015 popila sam hitnu kontracepciju jel to može imati neke veze?..ili samo treba vremena da se to unormali?
|