Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

pitanje za ginekologa

Autor Poruka

Luna87

07.05.2015. 21:55

Poštovani,
moj dečko ima HPV. Imao je prije par mjeseci kondilome, sad kaže da ih nema. Dirao je sebe i onda nakon pola sata svojim rukama je dirao moju stražnjicu. Znači svojim rukama po goloj koži moje stražnjice (vanjski dio). Da li sam se na ovaj način mogla zaraziti HPV-om od njega?
Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.05.2015. 03:10

Nije moguće.

Lana_1

09.05.2015. 16:05

Postovanje, ovako imam jedno pitanje, 1 dan sam imala bas vodenkast iscjedak, navecer me poceo boliti desni bubreg i danas je bol sisla i boli me i u desnom bubregu i u desnom jajniku i primjetila sam da par dana sam imala tamniju mokracu i onda je bila opet normalna i danas opet vidim da mi je mokraca dosta tamnija, i sada sam skuhala uvin h caj, da li mi mozete reci sto bi mozda moglo to biti, obicna prehlada ili?

09.05.2015. 20:00

Upala u mokraćnom susatavu. Javite se liječniku obiteljske medicine.

ari56

11.05.2015. 01:00

Poštovani,
Zadnju menstruaciju imala sam od 22.-24.04. a zadnji odnos 02.05, znaci 6 dana od kraja menstruacije te je bio nezaštićen. Od tad više nisam imala odnose. Medutim,jučer i prekjučer na rublju sam primijetila smeđi iscjedak koji je prisutan i tijekom brisanja nakon nužde. Također je popraćen i laganim zatezanjem jajnika. Što bi moglo biti uzrok tome?

11.05.2015. 22:45

Možda cista, upala, implantacija i sl.

hercegovka

12.05.2015. 00:45

Večer doktore,imala sam carski rez prije 10mj.i iznad reza osjećam tvrdo na dodir i na dodir bolno..dr.mi je rekao da su to priraslice i da ce proći same od sebe,pa mene sad zanima dali ja mogu to podrucje mazati heparin gelom ili nečim drugim da to nestane?i zanima me posto kad su me radili prenijeli su mi mrsu i Proteus mirabilis,rez je krvario i gnjojio dosta dugo te sam to vrijeme imala i temp.i prije 4-5mj. Su mi otklonili to tkivo zaraženo bajt.

12.05.2015. 10:25

Prema opisanom ne mogu znati o čemu se točno radi. Ako vas je ginekolog pregledao, on je najupućeniji.

ari56

13.05.2015. 21:30

Implantacija? Pa zar je moguce da sam trudna samo tjedan dana nakon odnosa? Zar nije da za začeće treba vise od tjedan dana te se tek kasnije onda pocnu pojavljivati simptomi? Kada sam vam napisala za smeđi iscjedak(svijetlo smeđi) po računanju mi je taman trebala biti ovulacija

14.05.2015. 11:05

Odgovorio sam vam što mislim o vašem problemu.
Za više detalja morate napraviti uzv.

Notre Dame

14.05.2015. 21:20

Postovanje. Danas mi kasni 26 dan, a jucer sam radila test i nisam trudna. O cemu bi moglo biti rec?

15.05.2015. 17:20

O uzrocima izostanka menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima.

posebna

20.05.2015. 17:35

Postovanje doktore...sestra mi je trudna sedam tjedana danas je bila na ultrazvuku tocno sedam tjedana od zadnje menstracije, ovulacija je bila 14 dan (pretpostavlja) a CRL joj je 10 mm...jel to uredan nalaz za taj tjedan s obzirom na ovulaciju?

21.05.2015. 00:40

Je sve je uredno.

posebna

21.05.2015. 12:45

Zahvaljujemo na odgovoru...s obzirom da je ovulacija bila 14 dan ciklisa mislila je da je taj crl od 10 mm malo velik...dakle nema odstupanja?

21.05.2015. 17:30

Molim.

penzička

21.05.2015. 21:40

Poštovani dr Šakoronja,
Već sam Vam se 2 puta obraćala za savjet u protekle dvije godine. Samo kao podsjetnik: na redovitoj godišnjoj ginekološkoj kontroli dr je na desnom jajniku ultrazvukom našla cistu 22x24mm. Nakon što su markeri CA125 bili prvo 60, a zatim nakon mjesec dana 92 (što su liječnici u bolnici smatrali blago povišenim markerima???) konačno je (na moju molbu) učinjena laporaskopska operacija (u 4. mjesecu 2013. g) te su izvađena oba jajnika i tuba. Patohistološka dijagnoza: 1. (desni jajnik) Tumor atypicum proliferans serosum intraovariale (Borderline tumor), 2. (lijevi jajnik) Tumor atypicum proliferans serosum extraovariale (Borderline tumor). Također su na tubi nađena psamomska tjelešca na korteksu jajnika a i u sluzničnim naborima lumena tube. Oporavak nakon operacije protekao uredno, drugi dan sam bila na nogama i osjećala se odlično (kao i prije operacije tj. nikad nisam imala nikakvih naznaka bolesti). Nikakva terapija nije propisana, samo redovita kontrola svakih 6 mjeseci.
Redovito se kontroliram, svaki puta su nalazi dobri, svake godine obavim MR pregled (2 puta do sada) abdomena i male zdjelice = nalaz uredan.
Markeri od 03.02.2015. CA 19-9=8,88, HE4=75,6 ROMA index 26,5 (u postmenopauzi sam imam 61 godinu). Brine me što markeri CA 125 jako variraju. Nakon operacije spustili su se ispod granice 35 i kretali se od 31,2 pa do 33,8 ali ipak unutar dozvoljene granice. Napominjem da sam jučer u Petrovoj bila na UZV 3D (doc. Despot) i nalaz je uredan.
I nakon svega danas šok. Markeri CA 125 na današnjem (21.05) nalazu 39,2.
Stalno me muči da je trebalo odstraniti i maternicu i sve bez čega mogu živjeti. Bojim se širenja bolesti. Već duže vrijeme osjećam bolove (u stvari više kao neki pritisak) ispod lijevog rebra.
I konačno moje pitanje: Dali je moguće da se tumor širi na crijeva? Dali bi se to vidjelo na MR abdomena? Jer vidim da se u nalazu spominju svi organi ali ne i crijeva.
Oprostite na dužini maila, nisam sigurna dali se stari mailovi čuvaju. Jako sam zabrinuta. Možete li mi preporučiti još neki dodatni pregled? Postoji li MR crijeva uopće i dali bi se borderline tumor na tom pregledu vidio? Radila sam i marker CEA nalaz uredan 1,17 (nisam sigurna da taj marker uopće ima veze s mojom osnovnom bolesti). U stvari pokušavam naći način da ustanovim dali se tumor proširio na crijeva - ne vidim načina....
Zahvaljujem na odgovoru

22.05.2015. 12:05

Kontrolirajte se dalje na ginekološkoj onkologiji u Petrovoj Klinici kao što vam je preporučeno.
Prema opisanom ne vidim nikakav problem kod vas. MR zdjelice i abdomena su dobre i adekvatne metode za nadzor vašeg stanja.
Prema onome što mogu iščitati iz nalaza mislim da ne treba vaditi maternicu.

hercegovka

08.06.2015. 15:55

Postovani doktore., inace imam amenoreju i hipotireozu..zadnji menzus je bio 20.4 te mi je ginekolog rekao da izvadim progesteron te da nema veze sto nije vaden 21 dan ciklusa..5.6 sam izvadila nalaz i pise 2, 3 molim vas da mi objasnite nalaz i sta bi po vasem trebalo dalje.? Unaprjed zahvaljujem na odgovoru.pozdrav

08.06.2015. 23:20

Ne mogu komentirati. Zna se dobro kad se vadi progersteron. 21. dan ciklusa

Nazad
1 ... 15 16 17 18 19 20 ... 62
Naprijed