Autor
|
Poruka
|
posebna
|
19.06.2015. 13:55
Postovanje...u trudnoci sam pila Magnezij 375 i jako dobro sam se osjecala puna energije pa me zanima smijem li ga uzimati sad nakon poroda jer dojim...jer sam bas iscrpljena?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
19.06.2015. 21:50
Smijete dakako.
|
mona22
|
19.06.2015. 21:50
POštovani doktore da li mi mogli objasnit ove rezultate...trudna sam i na terapiji clexanom sam
P-PV(udjel) (1,42(>0,70)
P-PV(INR) 0,8(2,0-3,5)
Hvala!
|
|
20.06.2015. 12:50
Izgleda mi urednih vrijednosti. Ali za detalje konzultirajte hematologa.
|
Luna87
|
23.08.2015. 11:15
Postovani,
ljubazno bih Vas molila savjet jer sam jako zabrinuta. Zadnju mjesecnicu sam dobila 11.08.2015. i zavrsila je 16.08.2015. Nakon toga sam se pocela kupati u moru i 20.08. sam vidjela smedu sluz kakva je obicno kada mi mjesecnica zavrsava. Sutradan je bila samo malo krvava i tako do 23.08. kada mi je pocela ici bas krv. Sve te dane sam se kupala u moru. Zadnji papa test sam radila u 4. mjesecu i bio je uredan.
Sto bi po Vasem misljenju mogao biti uzrok? Inace sam zdrava. Moj bivsi decko je imao HPV (dokazani niski rizik, a mozda i visoki rizik jer ga je imala djevojka od koje se zarazio). Ne znam da li ja imam HPV. Da bi mozda niski ili visoki rizik HPV-a mogao ovo uzrokovati u slucaju da ga imam?
Unaprijed hvala.
|
|
23.08.2015. 23:00
Ne, HPV nije uzrok. Možda probojno periovulacijsko krvarenje.
|
micaa
|
25.08.2015. 19:25
Poštovani,
Nisam sigurna da li je pitanje vezano uz ginekologiju.
Zadnjih tjedan dana osjetim bol na području lijevog bubrega, dakle na leđnoj strani. Imala sam laganu temperaturu par dana. Doktor mi je dao novocef bez pretraga, jer je bio vikend i pola sam ga vec popila, no nije mi bolje, vec mi se bol preselila i u donji lijevi abdominalni dio. Na tom dijelu osjecam probadanje i nadutost. Ne osjecam bol ni peckanje pri mokrenju niti imam iscjedak. Samo me jako boli. Da li bi to moglo biti i nesto sa ginekološke strane?
Hvala
|
pcelicamajica721
|
25.08.2015. 19:25
Poštovani,
Nisam sigurna da li je ovo vezano uz ginekologiju. Naime, tjedan dana me boljelo na podrucju bubrega, dakle na lednoj strani, a zadnjih dva dana se bol preselila u donji lijevi dio abdomena, u kojem uz bol imam i osjecaj nadutosti. Par dana sam imala i laganu temperaturu. Napravila sam uzv abdomena i sve je u redu. Doktor mi je dao novocef bez ikakvih pretraga, no nista mi ne pomaze. Imate li kakav savjet i da li bi to moglo biti mozda ginekoloski?
Hvala
|
|
25.08.2015. 22:35
Mica nije pitanje za mene. Javite se urologu.
|
klementina
|
01.09.2015. 23:15
Poštovani doktore,
svaki put poslije menstruacije imam iscjedak koji je jako neugodonog mirisa.Pa me zanima što bi to moglo biti,i kako riješiti taj problem?
Hvala unaprijed
lp!
|
|
02.09.2015. 23:30
Radi se o bakterijskoj vaginozi. probajte koristiti 10-tak dana metronidazol vi i partner.
|
pandica7794
|
07.09.2015. 18:35
Postovani,
Pred nekoliko dana decko i ja smo prakticirali oralni seks, tocnije on meni, i dan poslije mu je izbio herpes na usni... zajedno smo vec gotovo dvije godine i imamo aktivan seksualni zivot, nikada se prije nista slicno nije dogodilo. Zabrinuta sam ako bih ja mogla biti nositelj herpesa ili cak ga imati, sama nisam nikad imala nikakve simptome, i imala sam partnere prije sadasnjeg decka. Sto da radim? Hvala unaprijed na odgovoru!
|
|
07.09.2015. 20:40
Savjetujem da vidite da li vi imate herpetične promjene na vanjskom spolovilu. Također pratite da li će vam se iste pojaviti za koji dan( Herpes na usni uzrokuje herpes tipa 1 i može se prenjeti vama na vanjsko spolovilo)
|
NaIva2
|
18.09.2015. 15:00
Pozdrav, imam jedno pitanje. Dali kontracepcijske pilule mogu utjecat na iscjedak?
Odkad sam ih pocela piti imam skroz gusti bijeli iscjedak i ne prestaje uopce. Pijem pilule vec 2 tjedna i sve je u redu osim tog iscjedka. Hvala unaprijed na odgovoru.
|
|
18.09.2015. 23:25
Iscjedak je običan oskudniji i gušći tijekom uzimanja pilula. Probajte jednu turu linex lady comforta pa ćete vidjeti rezultate.
|
Jovana45124512
|
20.01.2016. 18:55
Decko i ja smo imali nezasticen odnos koji nije zavrsen ejakulacijom. S obzirom na to da sam bila u plodnim danima, samo nekoliko puta je usao i prekinuli smo odnos. Prethodna ejakulacija se desila 10-15 minuta pre nezasticenog odnosa, pri cemu je on detaljno obrisao penis. Zanima me kolike su sanse trudnoce s obzirom na to da nismo isli do kraja i da je poslednja ejakulacija bila 10-15 minuta pre nezasticenog odnosa. Od toga je proslo oko 10ak dana i nisam primetila nikakve promene i simptome, ovih dana bi trebalo da dobijem ako je sve u redu. Hvala unapred
|
|
21.01.2016. 00:05
Šansa nije velika ali postoji kod opetovanih odnosa. Sugeriram vam bolji način zaštite da se ne začudite ako vam izostane menstruacija.
|
pahuljica28
|
21.01.2016. 19:25
Poštovani,
zanima me tumačanje mog nalaza. Napravljena je MRI zdjelice pri čemu je ustanovljeno da se parauterini lijevo u području lijevih adneksa prikaže cistična lezija dimenzije 47*45*37mm. Na postkontrasnim slojevima stijenka ciste se imbibira, dok sam intracistični sadržđaj ne pokazuje znakove patološke imbibicije. Također se u maloj zdjelici parauterino te interintestinalno prikažuje manja slobodna tekuća kolekcija širine oko 1cm.
Zahvaljujem na odgovoru!
Lp
|
|
21.01.2016. 20:45
Radi se o cističnoj tvorbi. Sugeriram Ca 125 i praćenje iste ili ako imate simptome i bolove operativni zahvat.
|
pahuljica28
|
21.01.2016. 21:25
Poštovi, Ca-125 je napravljen i iznosi 37,10H.
|