Autor
|
Poruka
|
dzenkica34
|
09.06.2015. 10:30
Da li je rano za neke simptome trudnoće imajući u vidu da sam imala nezaštićen odnos u plodnim danima 28.05. i 29.05. i u vrijeme ovulacije 02.06.
A menstruaciju bih trebala dobiti 16.06. Imam mučnine, pomalo bolne grudi i bolove u donjem dijelu trbuha. Slično menstrualnim, samo blaži. Ili je ovo samo pms. Hvala
|
tiikii
|
09.06.2015. 13:45
Postovani, dan poslije odnosa primjetila sam ujutro prozirni iscjedak, a poslije kapljice krvi, dali imam razloga za brigu, dali su to simptomi necega? Hvala unapr.
|
ANAMARIA1
|
09.06.2015. 18:00
da li je moguce da sam trudna ako smo imali odnos dan ili dva poslije plodnih dana
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
09.06.2015. 18:20
Dzenkica prerano je još govoriti o simptomima trudnoće.
|
|
Tiki posljedica su vjerovatno odnosa. Od laceracija i iritacije je sukrvica.
|
|
Anamarija, morate znati kad vam je bila zadnja menstruacija, kad ste imali odnso, koliko vam traju ciklusi na godišnjoj razini i sl.
Bez toga ne mogu vam niti približno odgovoriti.
|
Sun1623
|
09.06.2015. 20:55
Poštovani,
saznala sam da moj dečko ima dijagnosticiran HPV. Do prije par mjeseci je kaže imao kondilome na genitalnom području, no sad kaže da ih nema. Dirao je svoje spolovilo i potom odmah mene po mom dlanu i podlaktici. Da li sam se mogla zaraziti HPV-om na ovaj način?
Također, koje su šanse zaraze putem ljubljenja? Ima li razlike s i bez jezika što se vjerojatnosti zaraze tiče?
Puno hvala unaprijed.
|
TheRaven
|
09.06.2015. 21:15
Ovako... imala sam menstruaciju prosli mjesec od 11.-15.5. i po mojim proracunima za ovaj mjesec trebala bi doci danas, 9.6.
7.6. sam s deckom imala odnos i "malo smo se zanijeli" bez kontracepcije. Ne bi trebala biti u plodnim danima ako se ne varam, ali svejedno me strah da sam ostala trudna... kolike su mogucnosti za to?
|
winipoo
|
10.06.2015. 10:05
Postovani
Pre dve nedelje sa jakim bolovima u donjem delu stomaka odlazim na hitnu odakle me zadrzavaju na ginekoloskom odeljenju. Sumnja na vanmatericnu zbog vaginalnog ultrazvucnog pregleda, na kojem se vidi "nesto" veliko. posle odredjenih nalaza krvi beta manja od dva sedimentacija povisena.. Nakon dva dana me otpustaju iz bolnice sa dijagnozom Ruptura cystis ovarii I.dex spontanea sa zutim telom i slobodnom tecnoscu bez ikakve terapije. Bolovi od tada ne prestaju, nekada su toliko jaki da postaju neizdrzivi. Kome god da se obratim kazu da nije do njih. Po savetu drugog ginekologa odradim ROMA index jer mi je desni ovarium 66 x 40mm. Nalaz ROMA index : CA 125 - 7,99 HE4 - 97,05 ROMA index (premenopauz.) - 27,3 (postmenopauz.) - 14,1 . Da napomenem da su mi 2009 godine odstranili levi jajnik zbog folicularnih cisti. Bolovi ne prestaju vec punih 14 dana i ja zaista vise ne znam kome da se obratim. Molim Vas za savet. Hvala unapred
|
|
10.06.2015. 21:50
Sun šanse su za taj način prijenosa nikakve. Ljubljenjem i diranjem po ruci.
|
|
10.06.2015. 21:50
Theraven prema opisanom ne radi se o mogućnosti trudnoće ako je ciklus redovit na godišnjoj razini.
|
|
10.06.2015. 22:05
Winipoo, obratite se ginekologu koji vas je zaprimio u bolnicu i tražite dodatna objašnjenja. Moguće je da se radi i o upali jajnika prema navedenom.
|
dzenkica34
|
16.06.2015. 11:40
Menstruaciju sam dobila 15.06. (jučer) a trebala sam danas. Uvijek je ciklus bio tačan u dan. Ali ova sad menstruacija je obilna i nemam nikakve bolove u trbuhu. Inače nisu obilne a popraćene su jakim grčevima koji mi nedozvoljavaju da normalno funkcionišem. Da li bih se trebala brinuti da je u pitanju "lažna menstruacija" obzirom da sam imala nezaštičene odnose u vrijeme plodnih dana i ovulacije? Hvala
|
|
17.06.2015. 01:30
Ne radi se o trudnoći.
|
kleopatra5544
|
17.06.2015. 01:45
imam problem sa policističnim jajnicima, to sam otkrila kad me dermatolog zbog akni poslao na pregled i ultrazvuk, pila sam i pilule prvo diane 5 mjeseci i prestala sam, kasnije sam opet pila belaru godinu i tri mjeseca pošto mi nije pogoglo kod akni prestala sam.. zanima me koliko su zapravo opasni pol.jajnici i jel se mogu izlječiti samo pilulama??? inače menstruacije su mi uvijek bile redovite i nikad mi nije izostala ni jedna i uz to nikad ne krvarim puno, tri dana večinom.. čula sam da postoji mogućnost da je teže zatrudnit, ja sam mislila da to nije tako opasno.. planiram opet na pregled i htjela bi lječit to..
|
|
18.06.2015. 01:35
http://www.cybermed.hr:81/centri_a_z/sindrom_policisticnih_jajnika_pcos
|
puskinova
|
18.06.2015. 01:45
Poštovani,
već 2 dana imam iscedak na vešu, u pitanju je sukrvica u sekretu ili čista krv( 3-4 kapi, dakle ništa obilno ni za dnevni uložak) neprijatnog mirisa.
Moram da napomenem da nemam krvarenja tokom ovulacije, vreme za cikus još nije( ovo je 22. dan cikusa), nemam odnose, pre 3 meseca sam radila vaporizaciju.
Da li trebam da se obratim lekaru ili je ovo nekog prolaznog karatera?
|
emilia10
|
18.06.2015. 01:50
Postovani,vec treci dan imam slabu menstruaciju,koja je pocela prvi dan sa smedjkastim iscjetkom,sad je vec krv ali jako slaba,inace su mi menstruacije obilnije. To je doslo 1 dan nakon ocekivane menstruacije. Imala sam spolne odnose sa deckom sa 5.6. na 6.6.,sto je bio 20. dan ciklusa. Prvi put je bilo bez zastite ali prije toga nismo spavali danima pa ne bi trebalo biti problema oko predejekulacijske tekucine,s tim da nije svrsio u mene,drugi put je bilo em sa kondomom em decko opet nije svrsio u mene. Kolika je sansa da sam ostala trudna te ako trebam praviti test da li da sacekam da prodje to slabo krvarenje ili ne? Prosla menstruacija je bila normalna. Hvala.
|
|
18.06.2015. 10:55
Puskinova pričekajte menstruaciju pa ako se nakon iste smetnje nastave javite se ginekologu.
|
|
18.06.2015. 10:55
Emilija prema opisanom ne radi se o trudnoći.
|