Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
09.10.2015. 22:30
Ana za uroinfekciju antibiotik morate uzimati 10 dana i upitno je da li ćete od prve riješiti ešerihiju.
Zanemarite to što pište na amoksicilinu i nije nužna dodatna zaštita.
|
Pe93
|
09.10.2015. 22:30
Poštovani!
Menstruacija mi je zadnjih godinu dana redovna tu i tamo malo kasni, zadnja menstruacija je bila 25.9.2015-1.10.2015, decko i ja smo imali 2.10, 3.10 i 4.10 nezazasticeni spolni odnos sa prekidom snosaja, kad sam 7.10 primjetila na gacama laganu krv.Tokom dana je nije bilo vise, drugi dan (8.10) takoder krv samo malo jace odrazenije i danasnjim danom(9.10) isto al manje nego jucer, s tim da napominjem da krv je bila normalne boje , i nije bilo nikakvih ugrusaka niti sluzi . Da li postoji mogucnost da se dogodilo inplantacijsko krvarenje( iako nisam imala nikakve grceve, nikakvu bol ), trudnoca? Ili mogucnost neke infekcije ili cega vec... Hvala na odgovoru!
|
Pe93
|
09.10.2015. 22:35
* i napominjem da sam taj dan kad sam i ugledala krv na gacicama bila podlozna jako velikom stresu.. Te da sam imala jednu slicnu situaciju ovoj ,samo sto je krvarenje bilo prije menstrucije(i nije doslo do nikakve trudnoce i takoder sam bila u velikom stresu), a sada je poslije kako sam i sve navela i rekla.
Hvala !
|
|
10.10.2015. 17:05
Krvarenje je vjerovatno zbog ovulacije nikako ne implantacijsko.
|
viki123
|
10.10.2015. 18:25
Pozdrav, vec sam se bila javila s porukom da imam neuravnotezenu mjesecnicu (20-35 dana) i da sam imala nezasticeni "odnos" od nekoliko minuta pri cemu decko nije ejakulirao u mene. Na to ste mi odgovorili da nema mogucnosti trudnoce ako nije bilo ejakulacije prije i tijekom odnosa. Sada sam dobila mjesecnicu nakon 24 dana tako da nije kasnila .. da li se i dalje moram brinuti? Hvala Vam
|
|
10.10.2015. 20:00
Ne morate ako se radi o menstruaciji.
|
ludo8
|
15.10.2015. 15:35
Lijep pozdrav!! Zanima me koliko sprema moze prezivjeti na zraku koliko sati, koliko u vodi i jeli je voda ubija? jel postoji mogućnost trudnoce ako je bilo sperme na prstima i nakon toga se operu ruke u vodi i sapunu i nakon toga se guraju prsti u vaginu??? jeli sigurno da nema sprema ako se operu ruke ...
|
|
15.10.2015. 16:40
Ako se operu ruke straha nikako nema.
|
katii
|
17.10.2015. 10:55
Poštovani,
zadnju menstruaciju mi je trajala do 02.10, a imala sam nezaštičeni spolni odnos 15.10 ali partner nije ejakulirao u mene t.j. on uopste nije svršio, to su bile samo nekoliko penetracije. Zanima me dal je moguce da ostanem trudna? Hvala puno
|
|
17.10.2015. 12:30
Neće doći do trudnoće ako nije bilo ejakulacije.
|
hels77
|
17.10.2015. 12:55
Postovani!
Vec malo duzi period osjecam neku slabost, mucninu i umor, povremeno mi se pojavljuje crnilo pred ocima i ne osjecam se bas najbolje. Imam bolove u donjem dijelu leda i povremeno osjetim grceve u donjem dijelu trbuha. Partner i ja u posljednje vrijeme imamo nezasticene spolne odnose ali nikad nije ejakulirao u mene. Posljednju menstruaciju sam imala 20.8.
Bila sam kod doktora i uputio me na pretrage stitnjace, medutim ispostavilo se da je s njom sve u redu. Jucer mi se pojavilo krvarenje, ali jako oskudno nije mi kao kad inace dobijem menstruaciju. Citala sam da takvo krvarenje moze biti i znak trudnoce. Da li po Vasem misljenju postoji mogucnost trudnoce ili se ipak radi o malo oskudnijoj menstruaciji?
|
|
17.10.2015. 20:55
Može se raditi o svemu. O trudnoći, endometriozi,cisti na jajniku a najvjerovatnije o pcosu.
Obratite se ginekologu na pregled čim prije.
|
mis0000
|
18.10.2015. 00:10
Poštovani,
zdanja menstruacija bila je 16.9 a rizican odnos je bio 20 na 21 9, odnos je bio bez kondoma i u trenutku svrsavanja spolni odnos sam izvadio ali mozda malo prekasno pa me zabrinjava da nesto sitno nije nutra ostalo...menstruacije su redovne, 28 dana i sad je morala biti 14.10 i vec kasni 3 dana, nema ni simptome napolazece menstruacije (bolne grudi, jajnici)...moje je pitanje da li je taj dan 20 na 21.9 bio plodan ili neplodan dan i dali imam razlog za zabrinutost?
puno hvala!
|
dejanna
|
18.10.2015. 10:20
Dragi doktore, imam jedno pitanje, pre par dana sam bila sa dečkom zajedno u krevetu i njegov polni organ je bio vlažan, verovatno je bio blažan od semene tečnosti, ja sam iz znatiželje pipnula to i može se reći da mi je na ruci ostalo te vlažnosti i onda sam prešla rukom preko svoje vagine, da li postoji šansa da zatrudnim tako?
|
|
18.10.2015. 16:00
Mis, neplodan, te prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći.
|
|
18.10.2015. 16:00
Dejana molim vas prije nego što postavljate takva pitanja da se malo educirate i nešto pročitate pa ako bude nejasnoća da se ponovno javite.
|
pandica7794
|
18.10.2015. 16:20
Postovani,
Dobila sam zadnju menstruaciju 16.10. u petak, inace su mi prva tri dana poprilicno obilne, danas gotovo nista. Prije otprilike tjedan dana decko i ja smo imali odnos i on je svrsio u mene (pijem kontrac. pilule redovito), i ja sam sad na iglama iako znam da je sansa za trudnocu gotovo nikakva, ali zbog prethodne nezeljene trudnoce i spontanog pobacaja sam pomalo i paranoicna. Tim vise sto sam citala da neke zene, iako jako rijetko, i u ranim stadijima trudnoce imaju menstruaciju, doduse slabu. Brine me to sve jer mi je puno slabija nego sto je inace.. Sto da radim?
|
|
19.10.2015. 00:00
Ne radi se o trudnoći. Menstruacija je oskudnija jer uzimate pilule. To je jedan od osnovnih mehanizama njihova djelovanja.
|
emilica1
|
19.10.2015. 00:05
Poštovavni,
da li postoji ikakva mogućnost trudnoće ako je test za trudnoću proveden tjedan dana nakon ocekivane menstruacije (tj oskudne menstruacije) i jos jedan nakon dva tjedna, clearblue oba negativna, meni su inace ciklusi redoviti ali ova druga menstruacija koja je trebala doći kasni 4 dana, jel postoji mogućnost da su testovi lazni?
|
|
19.10.2015. 22:45
Ne radi se o trudnoći.
|