Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
24.09.2015. 23:15
Natalinus napravite test.
|
emilica1
|
26.09.2015. 15:30
Poštovani doktore, niste vidjeli moje pitanje pa evo ga ponovno
Poštovani doktore evo opet ja oprostite na smetnji, znači 1. dan menstruacije mi je bilo blago smeđkasto krvarenje koje je počinjalo malo više i postajalo crvenije znači dosta oskudno, 2. dan curilo je srednje, bio je dovoljan jedan uložak za cijeli dan, crvene boje, znalo je curiti i prilikom obavljanja nužde malo i bilo je malo ugrušaka malih, 3. dan oskudno dosta jedan uložak je bio i previše, curilo je ali oskudno, 4.dan samo mali tragovi krvi. I Inače mi traje 4,5 dana, ali ipak drugi dan malo jače curi i nije dovoljan samo jedan uložak. Možete li mi reći jel to može biti lažna menstruacija ili to implantacijsko krvarenje?
|
|
26.09.2015. 20:40
Prema opisanom radi se o pravoj menstruaciji.
|
darko77
|
28.09.2015. 13:25
Postovani doktore,moja partnerka i ja smo upraznjavali peting(tzv seks preko odjece),ja sam trljao svoj spolni organ preko njenog,ali sve to preko gaca,tj oboje smo imali gace na sebi,svrsavao bih,dozivjela bi i ona orgazam,procurilo bi mi dosta sperme preko mojih gaca,cak i na njene. Problem je sto se ona sad zali da ima bolove u donjem dijelu stomaka,i da joj se stomak povecao....ona misli da je trudna,uspanicila se,imala je dvije menstruacije normalne,radili smo to takodjer dok je imala period zadnji mjesec. Da li je moguce da je trudna? Unaprijed vam hvala...
|
viki123
|
28.09.2015. 16:05
Zadnju mjesečnicu sam imala 14.09., traje mi 4 5 dana. Ciklus mi je obično 20-35 dana, a ponekad je bilo i duže. Upravo zbog toga računanje plodnih dana nije bilo baš uspješno. 25.09 sam stupila u odnos bez zaštite sa dečkom. Ako se to opće može nazvati odnosom zbog toga jer je penis samo ušao, i to ne skroz. To je trajalo svega nekoliko minuta, i mislim da nije probilo granicu nevinosti, a i bio mi je prvi put. Također nije ejakulirao u mene. Postoji li bilo kakva mogućnost da sam trudna?Puno hvala
|
|
28.09.2015. 20:55
Darko nije trudna.
|
|
28.09.2015. 20:55
Viki ne ako nije bilo ejakulacije tijekom odnosa niti prije odnosa.
|
emilica1
|
30.09.2015. 10:10
Poštovani,
nakon one moje malo uskudnije menstruacije napravilla sam test. Ciklusi su mi redovni i traju oko 24 dana. Dan očekivane menstruacije je bio 21.9.kada sam i dobila ali malo oskudniju. Koristila sam danas 30.9. na prvi jutarnji urin test clearblue easy (onaj za 30kn) i pokazao je minus, i pojavila se ona crta u drugom prozorčiću da je test uspješno proveden. Jel moguće da test laže, možda još nisam proizvela dosta hcg-a iako sam ga dosta kasnije nakon M koristila, tak sam čitala da je nekima bio lažno negativan, što vi mislite jel moguće da tako bude i u mome slučaju?
|
|
30.09.2015. 22:45
Ako je test negativan ne radi se o trudnoći.
|
marta2407
|
02.10.2015. 12:55
Poštovani doktore,
16.8. imala sam prvi spolni odnos s zaštitom. Tijekom odnosa bilo je krvi i bilo je još par dana kasnije malo krvi. Zadnju menstruaciju imala sam 5.9 koja je trajala 6 dana. Poslije toga sam 26.9 imala spolni odnos bez zaštite, jedanput je ušao jer sam krvarila pa smo prekinuli odnos. Poslije odnosa tri dana kasnije bilo je malo krvi, da bi se u srijedu javilo obilno krvarenje s ugrušcima. Krvarenja sad više nema. Da li je to krvarenje povezano s menstruacijom koja je trebala doći oko 5.10 ili je možda riječ o trudnoći?
|
|
02.10.2015. 23:25
Prema opisanom rekao bih da je to bilo menstrualno krvarenje.
|
marta2407
|
06.10.2015. 23:35
Danas se opet javilo lagano krvarenje ali mi nije jasno zašto ako je ono neki dan bilo menstrualno krvarenje?
|
|
07.10.2015. 17:20
Ne mogu znati ovako o kakvom krvarenju se radi. Odgovorio sam vam na osnovu onog što ste napisali. Svakako sugeriram da se javite na pregled.
|
sany848
|
08.10.2015. 11:25
Poštovani,
Uzimala sam kontracepcijske pilule Adexa godinu dana, odlučila sam prestati (ne želim ostati trudna ali nisam više htjela koristiti taj oblik kontracepcije).
Zadnju tabletu iz kutije popila sam 13.9., a uobičajeno krvarenje (u sklopu 7-dnevne pauze nakon kraja kutije) dobila sam 18.9., više ne uzimam pilule, štitili smo se kondomom, međutim kondom nam je pukao 23.9., naravno da ću učiniti test ukoliko mi mjesečnica izostane i posjetiti ginekologa, ali u strahu tražeći informacije naišla sam na svakakve, neke kažu da je vjerojatnost trudnoće nakon pilula prvi i drugi tjedan vrlo visoka, da li je to istina? Postoji li vrlo velika mogućnost da sam trudna tj da li je moguće da je ovulacija nastupila u tako kratkom vremenu?
Moji ciklusi prije uzimanja pilula bili su prilično redovni, 28-30 dana, i uvijek sam primjećivala iscjedak u danima između mjesečnica, međutim sada nema apsolutno ništa, strah me je da je moja ovulacija nastupila odmah nakon prestanka pilula...Ako bi slijedeća menstruacija bila redovna trebala bi biti 15.10., ali ja još nemam nikakvih simptoma.
Puno hvala!
|
|
08.10.2015. 20:20
Dani su plodni. Nakon prestanka uzimanja pilula plodnija ste nego prije započinjanja. Šansa postoji svakako.
|
Kavka
|
08.10.2015. 23:10
Ovako ja i moja cura smo 9 mjeseci zajedno imali smo više odnosa i zastićehin i ne zastićenih i uvek je bilo sve uredi ali zadnji odnos smo imali 2.10. tj. dva puta u razmaku od 2 sata prvi put sam svrsio vani ali sam dobio hitan poziv sa posla jer sam se morao pojavit kako znam na posao i kada sam se vratio nastavili smo odnos drugi mada sam se na brzinu obrisao i ne znam dali sam dobro ona je bila u pon na kontroli redovnoj sve je uredu ali tokom drugog odnosa imala je krvarenje.
Pa me interesuje dali je spermatozoid kako moga da dodje do njene maternice i ako je proveo 2 sata vani (drugi odnos smo imale ne zasticen) i dali je preziveo ta dva sata vani? Hvala unapred
|
sany848
|
09.10.2015. 11:00
Hvala Vam na odgovoru. Mislite da su dani bili plodni tada kad mi se to dogodilo ili mislite dani su plodni normalno u tom prvom prirodnom ciklusu?
Znam da odgovor može znati samo moje tijelo ali...
|
Ana001
|
09.10.2015. 18:40
Postovani,trebam strucno misljenje. Radi E.Colli s kojom vjerujem da ste upoznati moram piti antibiotik AMOKSICILIN BELUPO jer mi se bakterija nalazi u urinu kako su to nalazi pokazali.Pijem yaz kontrc. pilule i znam da ovaj antibiotik smanjuje njihovu djelotvnost pa me zanima sljedece. Jucer sam imala sploni odnos i normalno popila yaz tabletu koliko vremena treba proc ds mogu pocet pit antibiotik ? Ostalo mi je jos 10 djelotvornih (ukljucujuci danas) i 4 placebo tablete i zeljela bi popiti antibiotik prije nove kutije ali i prije mensutruscije koja mi pocinje na 3. placebo tableti. Sada me zanima koliko vremena mora proci od zadnjeg (jucerasnjeg) spolnog odnosa da budem sigurna da sam zasticena da mogu pocet pit antibiotik koji se pije 5 dana po 3 tablete. I da li sam od iduce kutije ponovo potopuno zasticena ? Hvala
|
|
09.10.2015. 22:30
Kavka u teorija šansa postoji no u praksi se to rijetko događa.
|
|
09.10.2015. 22:30
Sany odgovorio sam vam. Koji dio vam nije bio jasan?
|