Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogućnost trudnoće?

Autor Poruka

Frutek

13.01.2015. 20:25

Supruga je rodila 15.06.2014. Poslje poroda je imala 3 menstruacije (28.10, 5.12, 3.1)
11.01. Tijekom odnosa došlo je do puknuca prezervativa i do izbacivanja sjemena. Napominjem da doji svaka 2-3 sata preko dana (+2 kasice) i svakih 6 sati po noci.
Zanima nas da li je moglo doci do zaceca ako uzmemo u obzir kontinuirano dojenje i rekli bismo neplodne dane (iako ne znamo tocno zbog samo tri menstruacije koje su bile od poroda)? Molim brzi odgovor.
Hvala

sinistra

13.01.2015. 20:30

Poštovani, hvala vam na odgovoru, vrlo ste ljubazni happy
Imam za mjesec dana 20 godina, a nisam do sada nikada imala ginekološki pregled pa me interesira što mislite koliko bi mi menstruacija mogla kasniti s obzirom na kako ste rekli moguću cistu ili neku upalu, tako da potrazim ginekologa, ako menstruacija kasni više od vaše okvirne procjene. Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.01.2015. 22:40

Frutek šansa je mala zbog dojenja no ipak savjetujem pilulu za dan poslije.

13.01.2015. 22:40

Sinistra može kasniti jedan dan pa i do šest mjeseci. Ovisno što je u podlozi.

gestacija

14.01.2015. 11:35

Postovanje,,trudna sam 7 nedjelja (zadnja menstruacina 25.11.2014) a u mjesecu septembru i oktobru sam pila antibiotike Citeral zbog urino infekcije,,da li postoji rizik za trudnocu,dakle od 27.10 prestajem sa uzumanjem Citerala,a zadni menzes imam 25.11. Unaprijed hvala

minimee

14.01.2015. 14:55

Postovani,nadam se da necene zamjeriti na duljem postu,ali zanima me Vase misljenje happy
ovako : pila sam diane 35 od travnja do prosinca.sve je bio u najboljem redu do sredine 11.mjeseca kad su pocele uzasno jake glavobolje,povracanje i proljev.Procitala sam na listicu uz tablete kako su to moguce nuspojave od pilula pa sam nazvala ginekologa i narucila se na ultrazvuk 10.12.Rekla sam mu da mi je jako lose i mislim da je od pilula i da ih zelim prestat pit,odgovor je bio da ih svejedno nastavim piti ,ali ako se glavobolje nastave da odmah prekinem s uzimanjem.Napravila sam vaginalni ultrazvuk koji je pokazao zadebljanu stijenku maternice s ugnijezdenim folikulom koji upucuje na pocetnicku trudnocu.Drugi dan,11.12.,sam vadila krv,odnosno beta HCG i rezultat je 1.12 mUI sto bi znacilo da nisam trudna.Nakon toga sam napravila papatest koji je uredan i narucena sam na pregled 27.1.Odnose s deckom imam i uvijek "idemo do kraja".11.12. sam popila zadnju pilulu jer su glavobolje bi nepodnosljive i nakon 7 dana je uslijedilo krvarenje (pilule su jos uvijek djelovale,ali nisam mih nastavila piti) koje je trajalo 7 dana,a dok sam bila na pilulama najduze sam krvarila 4 dana.
1.1. sam ujutro primjetila smedu krv u maloj kolicini na gacicama,i tp "krvarenje" je trajalo do 3.1.Nakon tog krvarenja osjecam konstantan umor,grceve po trbuhu i maternici,napuhnuta sam,muce me vjetrovi,osjecam kao da cu dobit ,stalno imam zelju jesti hranu odredenog okusa(slanu ili slatku).10.1 su mi se prije spavanja javile lagane mucnine i ujutro proljev,i tako dva dana.OD 10.1. mi se povremeno po danu jave mucnine i brzo produ,osjecam da lucim previse sline i znaju me grudi zasvrbit.Mjesecnicu sam trebala dobiti 13.1.,no jos uvijek nista.Postoji li mogucnost da sam ostala trudna mj dana nakon prestanka uzimanja pilula i je li rano da napravim test na trudnocu? unaprijed hvala

minimee

14.01.2015. 16:05

Zaboravila sam navesti valove vrucine i bolove u donjem dijelu ledja
happy

defektna.sam

14.01.2015. 19:30

Postovani
Sumnjam na mogucnost trudnoce. Imam jako neredovite menstruacije. Imala sam zasticene spolne odnose s deckom no jedan dan sam posumnjala na trudnocu,napravila sam teat bio je negativan,zatim sam otisla ginekologu koji nije nista vidio,to je bilo sredinom 11.mjeseca. U 12-om mjesecu su me pocele bolit dojke i jajnici,imala sam cudni iscjedak prvo jako obilan bijeli zatim crvenkasti i onda dosta dugo smedi.U meduvremenu nisam imala spolne odnose no Napravila samt test jos jednom no opet je bio negativan. Citala sam puno da testovi mogu pogresno pokazovati a bojim se da je bila prerana trudnoca da bi ginekolog ista vidio. Sada opet imam smedi iscjedak,bolove u donjem djelu stomaka,jajnika i grudi. Mislite li da postoji mogucnost trudnoce? I mogu li isti simptomi dodi od pcos koje jos ne lijecim jer cekam nalaze krvi?

mrkmarkovic

14.01.2015. 19:40

Poštovani,
Ja i supruga pokušavamo napraviti bebu. interesuje me da li je moguće da žena zatrudni ako samo ejekuliram u nju, bez prethodnog seksualnog odnosa?

14.01.2015. 22:20

Gestacija isti je dozvoljen u ranoj trudnoći.

Minnie ne radi se o trudnoću. Uzrok kašnjenja je pcos.

Defektna, moguće da su simptomi od pcosa.

14.01.2015. 22:25

mrkmarković dakako da može.Nema razlike.

zabrinutatanja

14.01.2015. 22:30

uvek sa deckom praktikujem nezasticene odnose u toku neplodnih dana,sa obzirom da izvadi dosta pre nego sto zavrsi,i menstruacije su redovne 26-30 ,poslednju menstruaciju dobila 4.1 i bila je bolna i smedji sekret sam imala do prekjuce,i danas smo imali odnos dani su plodni i nije bio toliko blizu,medjutim sto me plasi sto se on ujutru zadovoljavao,a odnos je nastupio posle podne,da nesto nije zalutalo.. koje su sanse?

natasa2388

14.01.2015. 23:05

Postovani, mens.ciklusi mi traju oko 26/28dana,zadnji put sam dobila 01.01.2015 i trajala je oko 6 dana.. U noci 12..01 doslo je do pucsnja kondoma do ejakulacije,popila sam vikelu 12 sati poslije odnosa..Imala sam manje nuspojave...Kolike su sanse za event.trudnocu? Ciklusi su mi neredovni obicno mi kasni oko 2-4 dana ( i ta zadnja menst. mi je kasnila 4 dana) lp

nina987

15.01.2015. 10:10

Poštovani, Imam 28 godina i već dvije godine pokusavam zatrudnjeti. Bila sam na pregledima,hormoni u redu, kod muža spermiogram u redu. Ginekolog mi je propisao Klomifen,pila sam ga od 5-10 dana i 17-ti dan bila na pregledu. Rekao mi je da folikul samo što nije puknuo i da će doći do ovulacije i da mi se treba pojaviti plodna sluz. Međutim,ništa nisam primijetila,nikakve sluzi nije bilo,sada mi je već 24 dan ciklusa. Zadnja dva dana boli me trbuh dolje i imam osjećaj kao da trebam dobiti. Je li normalno što nije bilo sluzi? Postoji li mogućnost da ipak nije bilo ovulacije?

15.01.2015. 16:00

Zabrinutatanja, šanse su samo u teoriji.

15.01.2015. 16:40

Nataša dobro ste postupili. Šansa je minimalna s obzirom davjerovatno još nije došlo do ovulacije. Stoga mislim da se ne trebate brinuti.

15.01.2015. 16:40

Nina postoji šansa da folikul nije ovulirao. Svakako sugeriram da napravite i prohodnost jajovoda, hormone štitnjače, ogtt, 3d uzv maternice i ostalo.

zac3006

17.01.2015. 12:05

Poatovani, imam veliki problem neiskusan sam jako u tome podrucju. Znaci moja cura i ja imali smo zasticen odnos 20.12. a ona je dobila menstruaciju 21.12. ujutro. Sada nakon mjesec dana joj prema izracunima kasni, trebala je doci 16.1. A sada je 17.1. Bojimo se da nismo negdje pogrijesili iako sam ja provjeravao kondom i siguran sam da nije pukao. Ako bi ste molim Vas mogli malo uputiti u svake mogucnosti i sto napraviti jer smo u jakoj panici sada. Hvala

Nazad
1 ... 9 10 11 12 13 14 ... 36
Naprijed