Autor
|
Poruka
|
pedalinka
|
23.08.2014. 18:40
Poštovani,
pijem kontracepcijske pilule već 7 godina, odlučila sam da ih više neću piti. Zadnji put sam imala odnos sa dečkom prije menstruacije i svršio je u mene. Zanima me koliko dugo djeluju teblete nakon što se prestanu piti?
|
ivana990
|
23.08.2014. 19:20
Postovani,kolike su sanse za trudnocu,iako nisu bili plodni dani ni blizu ovulacije? Zahvaljujem..
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
24.08.2014. 02:10
Ivana jako mala.
|
|
24.08.2014. 02:10
Pedalinka samo taj ciklus koji uzimati. S novim ciklusom ako ih ne uzimate nema ni zaštite.
|
loratra
|
24.08.2014. 02:15
Poštovani, hitno mi je potrebno vaše mišljenje.
Zbog neredovite menstruacije 6 mjeseci sam pila hormonalnu terapiju, posljednja kutija popijena u 9.mj prosle godine, u 10 mj menstruacija uredna.
Međutim, zbog nezaštićenih odnosa sa mm pravim test na trudnoću i on je pozivitan. Pregledom je utvrđena rana trudnoća koja se prekinila u 4. tjednu, odnosno u 12. mjesecu.
Jučer sam gledala papire od mm i pronašla nalaz od kontrolnog pregleda urologa iz 2012. godine.
Piše kako je verificirana dijagnoza muška neplodnost (N460) 22, naaz na genitalima uredan, potencija uredna.
Mi nakon tog spontanog nismo uspjeli začeti.
Postoji li mogućnost da se jednostavno loš spermij uhvatio jer sam taman prestala piti kontracepciju i to je rezultiralo spontanim pobačajem?
Unaprijed i od srca hvala.
|
|
24.08.2014. 19:50
To ne možemo nikako saznati. Sve opcije su moguće. Kod njega savjetujem da napravi spermiogram.
|
ivana990
|
25.08.2014. 15:50
Zahvaljujem na odgovoru.
Imam jos jedno pitanje..danas mi je 26 dan ciklusa i osjecam lagani pritisak i komesanja u donjem dijelu stomaka,pretezno sa desne strane a ponekad i lijeve,i grudi su mi jos uvijek osjetljive na dodir i malo otezane..Prosli ciklus je ta osjetljivost grudi pocela od 16dc pa sve do 29 dc,do dana kada sam dobila mjesecnicu..
mislite li da je po svemu navedenom sto sam Vam dosada napisala ovo ipak znak nadolazece mjesecnice ili bih trebala da se zabrinem da nije u pitanju simptom trudnoce ? napominjem da sam odnose imala 7. i 11. dan ciklusa..oba su bila nezasticena,bez kondoma i do ejakulacije nije doslo u rodnicu,vec van
izvinite jos jednom na uznemiravanju
lijep pozdrav
|
|
25.08.2014. 20:00
Mislim da trebate dobiti menstruaciju za koji dan.
|
Mikicini
|
25.08.2014. 20:05
Postovani,
Poslednju menstruaciju sam imala 11.08.2014. Krvarenje je bilo slabije nego inace. Sad imam bolove u donjem dijelu stomaka,ledja, temperatura mi naglo raste i pada, pojavio se smedji iscjedak i lagano krvarenje. Pri odnosu ne koristimo zastitu, pa me zanima, da li je moguca trudnoca?
Hvala.
|
Mikicini
|
25.08.2014. 20:05
Zaboravila sam napisati, da pri odnosu, decko svrsi u mene i da uopste ne pratim plodne i neplodne dane.
|
|
25.08.2014. 20:50
Vjerovatno se radi o ovulacijskom krvarenju a da li ste trudna vidjet ćete ako vam izostane sljedeća menstruacija.
|
mtad
|
11.01.2015. 18:15
Postovani, zanima me da li postoji ikakva mogucnost trudnoce ako nakon diranja penisa na kojem je bilo predejakulata se dira penis sa kondomom te se s istim ima odnos, s obzirom da je ta ruka prije bila obrisana maramicom te je proslo 10 min. Nije bilo ejakulacije. Unaprijed zahvaljujem!
|
|
11.01.2015. 21:50
Ne postoji.
|
dida zabrinuta
|
12.01.2015. 10:55
pozdrav.ovako inace imam redovne cikluse,naime menstruaciju dobivam svako 21dan il 22dana razmaka.jedanput smo imali odnos u okotobru 4dan menstruacije,kad vec vise nije bilo krvi i ejakulirao je u mene i sljedecu menstruaciju sam dobila na vrijeme kako sam i inace dobivala.mislim da je u novembru dosla 10tog pa sam u decembru ocekivala oko 7 i dobila sam.medjutim u januaru sam trebala dobiti oko 1 il 2. a nisam dobila i imala sam neke mucnine,povrcalo mi se itd...i bila sam sigurna i ubjedjena da sam trudna.medjutim dobila sam 10tog i evo dva dana sam imala obilno krvarenje,dok treci dan evo nema nikako vise krvi.zanima me dal postoji mogucnost da sam trudna,iako sam dobila menstruacija koja je kasnila 8 dana?znaci odkako dobivam menstruaciju nikad mi nije kasnilo uvijek je redovno...P.S. ne koristimo nikakvu zastitu s tim da ne ejakulira u mene nikad osim tog 4dana hvala
|
sinistra
|
12.01.2015. 13:35
Poštovani.
zamolila bih vas za vaše stručno mišljenje. S dečkom sam imala prošli mjesec 4 odnosa. Prvi odmah nakon završetka menstruacije, za drugi nisam sigurna, možda blizu sredine ciklusa, a zadnja dva već kad sam trebala dobiti novu, tako da smatram da je najkritičniji ovaj za koji nisam sigurna. Uglavnom, štitili smo se kondomom svaki put uz prekinuti snošaj pa smatram da ne bi trebalo biti problema. Ali ih ima :/ ciklusi mi se ponavalju dosta uredno i redovito, 32-34 dana, a sada mi kasni već 5-6 dana, dakle skoro 40. dan ciklusa, pa sam zabrinuta. Napravila sam test na urin pred dva dana, ali navečer (ne na prvi- pisalo je u uputama da kad kasni da se može u bilo koje doba dana) bio je negativan, ali sam svejedno u brizi. Možda nije valjan, pila sam dosta vode tokom dana, pa je to onesposobilo tester ili je prerano pa tester još nije pouzdan ili jednostavno samo previše dramatiziram. Imam bolove u trbuhu već 5 dana kao da trebam dobiti, ali su prestali, kao da je mentruacija prošla, a krvarenja nije bilo, što je nemoguće. Također, dosta sam pod stresom radi faksa pa je to možda neki poremećaj u hormonima ili sl.
Pa bih vas molila za mišljenje imam li razloga za brigu s obzirom da nikada u zivotu nisam dobila mentruaciju poslije 34 dana, uzeci u obzir sve sto sam napisala? Što da ucinim?
|
zirafa5
|
12.01.2015. 21:15
Postovani, imala sam peting sa deckom koji nije uopce ejakulirao niti malo. Kasnije je njegova ruka dosla do vagine pa se bojim jel mogu ostati trudna? Hvala.
|
|
12.01.2015. 23:55
Dida napravite test za početak.
|
|
Sinistra prema opisanom i testu nikako se ne radi o trudnoći.
Možda stres, upala, cista i sl.
|
|
Zirafa ne radi se o mogućnosti trudnoće.
|
Zabrinuta.mala.
|
13.01.2015. 17:00
Imam pitanje..da li je moguce i kolika je vjerojatnot da zena zatrudni ako ima spolni odnos sa zastitom(kondom) ali za vrijeme plodnih dana?
|