Autor
|
Poruka
|
lana26os
|
11.08.2014. 22:45
Poštovani,
imam nezaštićene odnose sa suprugom već 5 mjeseci međutim unatoč tome još ništa od tudnoće.Imamo već jedno zdravo dijete i slijedeća trudnoća bi nas jako razveselila.
Zadnja menstruacija koju sam imala bila je 31.7 ovog mjeseca a ciklusi su mi neredoviti,u principu idu od 25-32 dana.
Danas sam bila kod ginekologa jer me zanimalo u kakvom su stanju jajnici(foliklometrija) i na jednom su dva folikula vel 10 i 11 mm. Međutim ginek.je uočio u samoj stijenci uterusa nešto poput gestacijske vrećice te je na nalaz napisao suspektna trudnoća (trajanje oko 5 tjedana) te trebam doći opet na pregled za dva dana.
Nalaz uzv: endometrij debljine 9 mm
Zanima me,što bi to osim trudnoće moglo biti? Spomenuo je gin.cistično dilatirane endometr.žlijezde?? Radila sam kućni Clearblue test koji je negativan
Je li moguće da sam trudna ipak bez obzira na negativan test? Ukoliko ne,koliko veliki folikuli budu pred ovulaciju?
Hvala na odgovorima!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
12.08.2014. 10:10
Ne radi se o trudnoći dakako.
|
mare_12
|
19.08.2014. 10:30
Postovani,
Zadnje 3 menstruacije su mi bile 1.6, 3.7, 31.7..moram napomenuti da je zadnja dosla na 29dc sto je prilicno neubicajeno za mene jer mi ciklusi traju odprilike svaka 33+dana..Odnos bez zastite sam imala 6.8 nekoliko puta i 11.8 bez ejakulacije..grudi su me pocele lagano boljeti u vrijeme ovulacije,tocnije prije nekih 6 dana i povremeno imam mala probadanja u predijelu desnog jajnika.
Zanima me da li je moglo doci do trudnoce iako nisu bili plodni dani i ako je odnos bio bez ejakulacije?
Prosli mjesec sam takodje osjetila malo teze grudi sredinom ciklusa iako nisam imala odnose.
Zahvaljujem..
|
Amer17
|
19.08.2014. 13:30
Ja i djevojka smo imali zasticene odnose prije nekoliko sedmica i zavrsio sam van nje, ali menstruacija joj kasni vec 9 dana i ne znamo u cemu je problem, pa voljeli bi da znamo sta je u pitanju? Jako smo zabrinuti. Inace ima bolove u grudima, bol u stomaku prije menstruacije ali ovaj put nista. Hvala unaprijed!
|
lidija716
|
19.08.2014. 16:15
Postovani,
Prije 7 dana mi je bio zadnji dan ovulacije i tada smo decko i ja pokusali imat prvi spolni odnos, usao je u mene na nekih 10-ak sekundi bez ikakve zastite. Prekinuli smo odnos jer je mene previse boljelo.(Nije doslo do ejakulacije)
A prije 3 dana smo ponovo pokusali ali s kondomom. Bilo me strah da je prvi kondom pukao pa smo stavili novi( oba su bila pravilno stavljena i skinuta i nakon odnosa provjereno da nije pukao). Nije ejakulirao u kondom vec po sebi i to nekoliko minuta nakon sto je izasao iz mene.
Zanima me kolika je mogucnost da sam ostala trudna na jedan od tih nacina? Veliki sam panicar, molim vas brz odgovor.
Menstruaciju trebam dobiti za tjedan dana, osjecam umor i mucninu vec nekoliko dana.
Unaprijed hvala. Lp
|
Larissa1
|
19.08.2014. 16:15
Poštovani,
menstruacija mi kasni 7 dana, štitim se tijekom seksualnih odnosa kondomom i/ili prekinutim snošajem, najčešće oboma. Imam sve simptome da ću ubrzo dobit i zna mi se dogodit jednom do dva puta godišnje da mi se ciklus odgodi za 10-tak dana, većinom poslije stresnih situacija. Zanima me da li se trebam opustit i sačekat menstruaciju ili ipak da napravim test za trudnoću?
Unaprijed hvala
|
|
19.08.2014. 18:55
Mare ne, nije bilo ejakulacije.
|
|
Amer ne tnam. Nek napravi test. O uzrocima kašnjenja menstruacije pročitajte u prijašnjim postovima.
|
|
Lisija neće doći do trudnoće.
|
|
Larisa uz navedene moguće okolnosti kašnjenja, mislim da vam ne treba test.
Pričekajte koji dan da nastupi menstruacija.
|
mare_12
|
20.08.2014. 12:20
Zahvaljujem Vam na odgovoru..Imam jos jedno pitanje..znate li mozda sta je uzrok sto vec sedam dana imam lagane bolove u stomaku,najvise u predjelu desnog jajnika i osjetljive grudi kao pred menstruaciju,iako mi je tek 21 dan ciklusa,a vaginalni sekret je bjelkast i vodenast s vremena na vrijeme.
Moram jos dodati da od rodjenja imam Hipotireozu i koristim hormonsku terapiju svaki dan
|
silverdoll
|
20.08.2014. 15:30
Postovani,
Ako mi mozete hitno odg.
Imala sam sinoc nezasticen spolni odnos i decko je svrsio u mene...
Zvala sam danas svog ginekologa..ali je morao nekud otici i nisam stigla kod njega po tabletu za dan nakon..pa sam rekla da mi pripise recept za lindynette 20 (koje sam koristila do zadnje menstruacije i nakon zadnje m.sam prestala)...da popijem 4+4 u razmaku od 12h.
I sad sam procitala na netu da lindynette inace nisu za dan nakon..
Sto da radim? A sutra mi ginekolog radi tek popodne.
|
|
21.08.2014. 00:55
Mare, možda se radi o upali ili cisti. Ovako ne mogu znati.
|
|
Silverdoll ili uzmite lindinete u toj shemi ili pričekajte do sutra. Trećeg nema.
|
tinkooo
|
Poštovani!
Postoji li mogućnost trudnoće ukoliko je spolni odnos nastupio 5. dan od završetka mjesečnice? inače, ciklusi su mi između 32 i 35 dana, a koristili smo metodu prekinutog snošaja.
|
|
21.08.2014. 21:45
Dani su plodni no ako nije bilo ejakulacije neće ni doći do trudnoće
|
ivana990
|
23.08.2014. 12:40
Postovani doktore,
Unaprijed se izvinjavam zbog malo duzeg teksta,i nadam se da cete mi odgovoriti.Naime, mjesecnicu sam imala 1.8.a prije toga 3.7..Mjesecni cilklus mi traje u prosjeku od 33 dana,dok je zadnja malo poranila i dosla na 29 dc.
Nezasticen spolni odnos sam imala 6.8 nekoliko puta,a decko je ejaulirao van rodnice..i takodje jedan odnos 11.8..
Od prije 7 - 8 dana,tacnije u vrijeme ovulacije,od 16 dc osjecam lagane bolove u donjem dijelu stomaka a najvise u predjelu desnog jajnika,te su mi grudi od tad postale malo osjetljive i teze a danas mi je 24 dc.Dva dana sam imala laganu glavobolju
Zanima me da li postoji mogucnost trudnoce ?
Hvala
|
|
23.08.2014. 14:40
Poštovanje...
Prestala sam piti logest nakon 1.5 mj koristenja na preporuku gin. jer mi nije odgovarao
prvu menstruaciju sam dobila uredno, i imala odnos 2 dana nakon završetka menstruacije.
decko je nenadano svršio,iako izvan mene možda je malo završilo unutra,ako ništa predejakulat.Sad mi kasni par dana.
zanima me mogućnost trudnoće s obzirom da su 2 mj nakon prestanka uzimanja pilula "kritična i nestabilna" po pitanju ovulacije.
Mjesecnice su inace malo neredovite.
|
|
23.08.2014. 18:05
Ivana šansa je mala zbog opetovanih odnosa bez obzira što nije bilo ejakulacije.
|
|
23.08.2014. 18:05
Majo napravite test.
|