Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
31.05.2013. 20:50
Poštovana šansa svakako postoji no bolje je da ste odnose imali koji dan ranije bliže ovulaciji.
Ako do 8.6 ne dođe menstruacija napravite test.
|
dita2013
|
31.05.2013. 20:50
Poštovani doktore, situacija je ovakva.
Menstruacija mi je inače dolazila uredno 25,26,27 dana. Nakon što sam u 3 mjesecu imala čudno krvarenje (jako oskudno) napravila sam test i bio je negativan. Slijedeće dvije menstruacije sam dobila u razmaku od 31,32 dana. Imala sam odnose, ali samo rukama, nije bilo penetracije pa vjerujem da trudnoća na taj način nije moguća. Po mom starom ciklusu 26,27 dana menstruacija je trebala nastupiti ovih dana no međutim nije. Jeli moguće da mi se ciklus poremetio i da sada traje duže. Isto tako ovih dana pijem antibiotike i pijem tablete za bolove, pa jeli to moguć uzrok izostanka? Hvala!
|
|
31.05.2013. 21:20
Vjerovatno je izostanak povezan s upalom te pijenjem antibiotika. Ne brinite.
|
Luna 8989
|
01.06.2013. 11:10
Postovani. Mozda vec postoji ovako slicno pitanje ali bi vas zamolila ako mozete da mi odgovorite. Sa momkom sam imala peting i to 4, 11 i 18-tog maja (ja sam bila u gacicama svaki put, i nikad nam se spolni organi nisu direktno dodirivali, takodje nikad nisam imala sexualne odnose), Zadnja menstruacja mi je bila 29.04.(inače imam redovne menstruacije). 19.05. pojavio mi krvavi iscjedak i tako je bilo sve do 25.05., slicno kao menstruacij ali samo u manjoj količini. Sad ne znam da li je to bila menstruacija, jer sam čitala da se to tazv. lažne menstruacije koje se javljaju u trudnoci. Grudi su mi natečene i zadnja tri dana imam blago povišenu temperaturu, zbog zabrinutosti da bi moglo doci do trudnoce uradila sam dva kućna testa za trudnocu, jedan 30-tog a drugi 31-vog maja i oba su bila negativna (koristila sam prvu jutarnju mokraću). Da li mi Vi na osnovu ovoga sto sam rekla možete reci da li sam trudna ili ne? Hvala Vam.
|
|
01.06.2013. 12:15
Lijepo vas molim o kakvoj trudnoći govorite? Ne umišljajte si, već se educirajte.
Zar u toj školi ništa niste saznali?
|
Luna 8989
|
02.06.2013. 13:45
Sve ja to znam doktore ali morala sam da čujem mišljenje od nekog stručnog. Strah me iz razloga sto zadnja 4 dana imam temperaturu od 37. do 37.2., a ja još uvijke nisam dobila. Jedino ako mi menstruacija nije bila 19. 05., da li je moguće da urani 10 dana? Hvala Vam
|
|
02.06.2013. 19:40
Moguće je da je bila i da je uranila. Pozdrav.
|
laura_b
|
05.06.2013. 14:55
Postovani,
imala sma spolni odnos s deckom 14.5, jendom s kondomom, a jednom bez ,no nije nije ejakulirao u mene.
posljednji puta sam imala menstruaciju 30.6. (ciklusi su mi neizjednaceni, sto pripisujem jakim ljekovima koje svakodnevno moram piti (antipsihotike u kombinaciji sa inhibitorima)...
menstruacija mi kasni 5 dana ,ako cemo gledati u usporedbi s proslom, napravila sam test za trudnocu , koj je negativan.
simptomi menstruacije su tu,doduse u blazem obliku (napetost u grudima, bol u ledjima, probadanje jajnika)
Trebam li ponoviti test?Postoji mogucnost trudnoce?
Hvala vam na vasem odgovoru
|
|
05.06.2013. 21:50
Laura, ne radi se o trudnoći. Vjerovatno je kašnjenje uzrokovanu uzimanjem antipsihotika i antidepresiva.
|
epik
|
05.06.2013. 21:55
Pozdrav,
Ovako, menstruaciju sam do sad dobivala uvijek 23. ili 25. u mjesecu.. Spolni odnos sam imala 31.3. jednom smo koristili kondom, no ejakulacija nije bila u mene. Drugi put nismo koristili kondom, ali je također ejakulacija bila izvan. Zanima me dali je moguće da sam ostala trudna, u tom periodu ne korištenja kondoma, na temelju tih "ljubavnih kapljica"? Inače sam poslije tog odnosa dobila mjesečnicu u 4. mjesecu, isto tako 23. ili 25.4.. Sad nisam baš 100% sigurna u datum. Ta menstruacija mi je trajala 3-4 dana.. Sad u 5 mjesecu nisam dobila menstruaciju.. Pod stresom sam dosta, zbog menstruacije ali i fakulteta i i prehlađena cijelo vrijeme, imam grčeve u trbuhu kao da ću svaki čas dobiti menstruaciju, čak sam dva puta ujutro povraćala nakon što bi oprala usta, izgubila sam apetit, ponekad imam čak i glavobolje.. Sve se bojim da nisu možda to neki znakovi trudnoće?! Ili je izostanak menstruacije povezan s nečim drugim?
Hvala
|
epik
|
05.06.2013. 21:55
Pozdrav,
Ovako, menstruaciju sam do sad dobivala uvijek 23. ili 25. u mjesecu.. Spolni odnos sam imala 31.3. jednom smo koristili kondom, no ejakulacija nije bila u mene. Drugi put nismo koristili kondom, ali je također ejakulacija bila izvan. Zanima me dali je moguće da sam ostala trudna, u tom periodu ne korištenja kondoma, na temelju tih "ljubavnih kapljica"? Inače sam poslije tog odnosa dobila mjesečnicu u 4. mjesecu, isto tako 23. ili 25.4.. Sad nisam baš 100% sigurna u datum. Ta menstruacija mi je trajala 3-4 dana.. Sad u 5 mjesecu nisam dobila menstruaciju.. Pod stresom sam dosta, zbog menstruacije ali i fakulteta i i prehlađena cijelo vrijeme, imam grčeve u trbuhu kao da ću svaki čas dobiti menstruaciju, čak sam dva puta ujutro povraćala nakon što bi oprala usta, izgubila sam apetit, ponekad imam čak i glavobolje.. Sve se bojim da nisu možda to neki znakovi trudnoće?! Ili je menstruacija izostala zbog nečeg drugog?
Hvala
|
|
06.06.2013. 00:00
Poštovana ako ste 25.4 imala menstruaciju a nakon toga niste imala odnose, kako bi onda bila trudna?
Ne umišljajte si.
|
Zainteresirana
|
07.06.2013. 10:55
Doktore evo kasni menstruacija 4 dana, test sam jučer radila i pokazala se blaga druga crta i mislim još jedan u nedjelju sa prvim urinom ujutro, u utorak idem kod ginekologa na pregled iako smatram da će biti još rano za vidjeti plod. Imala sam sve simptome za menstruaciju a sad sve stalo hm, grudi se opustile i ne bole no mrvicu veće. No brine me to da imam probleme sa mokraćom, pecka me dosta zadnjih par dana i tamnija je te stalno moram na wc ali ne po noći, to mi ne bi trebalo napravit neki problem ako je stvarno trudnoća u pitanju jelda? Vjerovatno je infekcija, pijem malo uvin čaj ali ne pomaže. Sa čime da si sad trenutno ublažim prije nego me pošalju na kontrolu jer dosta me iritira? Iako čitam po internetu i vidim da je to čak normalno za prve dane trudnoće, ali meni mjehur prirodno spušten i uvijek imam upale neke od malena.
|
nebitnooooooooo
|
07.06.2013. 12:25
imam pitanje, zadnja menstruacija mi je došla 2.5. i svaki mjesec kasni u prosjeku dana, očekivala sam ju. 4.6. ali nije došla, imala sam odnos sa dečkom bez kondoma i nije svršio u mene, a bili su mi plodni dani... kolika je mogučnost?
|
|
07.06.2013. 19:35
Poštovana zainteresirana, brobajte urosal lady.
Mislim da se ne radi o trudnoći ako druga crta nije tamna isto kao i prva.
|
|
07.06.2013. 19:35
Nebitno ako nije bilo ejakulacije, šanas je vrlo mala.
|
tijanatixy
|
08.06.2013. 21:55
Postovani,htela bi da vas pitam..imala sam ne zasticen odnos i popila sam escapel posle 2 sata,posle sam dobila na vreme,a i u medjuvremenu sam radila betu koja je bila negativna 0.366 dali treba brinuti?
|
|
09.06.2013. 05:40
Ne trebate. Ne radi se o trudnoći.
|
deli
|
09.06.2013. 15:40
Ovako, strasno sam se uplasila citajuci forume i moram postaviti ovo pitanje. Nekako je drukcije kada dobijete odgovor konkretno za vas slucaj. Naime, prosli utorak sam vodila ljubav bez zastite. Imam 18 usput.. imam jake bolove u stomaku, mislila sam da sam dobila jer pocetkom mjeseca i trebam dobiti, medjutim nisam. Vodili smo ljubav par sati uz pauze. Pazio je i svrsio van mene ali kako smo dugo vodili ljubav svrsio je dva puta, istusirao se poslije prvog ali sam procitala da postoji sansa da je ostalo i poslije tusa... strah me i trebam odgovor hitno ... postoji mogucnost i da sam se mozda ipak prehladila ali me ovi bolovi u stomaku brinu..
|
|
09.06.2013. 16:45
Ako su to bili jedini odnosi u trudnoći i neplodni su dani nema razloga za brigu.
Bolovi nisu vezani za trudnoću.
|