Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
13.05.2013. 21:30
Tonkimonki. kao što rekoh test na trudnoću najranije 19.5.2013
Šansa svakako postoji.
|
DamBoo
|
17.05.2013. 18:00
Doktore, molim pomoć. Menstruacija mi kasni. Inače su mi ciklusi skoro uvijek redoviti i variraju od 28-33 dana.
Zadnja menstruacija je počela 31.03. i trajala do 05.04. Otada nisam dobila. Pošto sam u međuvremenu imala spolni odnos, napravila sam test za trudnoću i bio je negativan. Nakon tjedan dana sam opet napravila test, misleći kako je za prvi možda bilo prerano da bi se moglo vidjeti, no i taj drugi test je bio negativan. Što je posrijedi?
Čitala sam da ponekad uzrok može biti stres, moguće je i to, ali da sam pod tolikim stresom da bi mi zato menstruacija kasnila to mi je malo čudno.
Što da radim? Da posjetim ginekologa, ili da čekam i dalje? Hvala unaprijed!
|
|
17.05.2013. 18:25
Kad ste radili taj zadnji test? Ako je nedavno napravljen, dakako je pouzdan.
Posjetite ginekologa drugi tjedan ako ne dođe menstruacija.
|
miseb
|
18.05.2013. 00:30
Ja bih imao jedno pitanje, pa ako bi mogli odgovoriti, bio bih vam zahvalan.
Dakle, dva dana nakon curine mjesečnice, imali smo nezaštićen odnos tj. penetraciju. Penetrirao sam u nju nekih 10 sekundi na samom početku odnosa, i prekinuli smo snošaj nakon tih 10-ak sekundi, i više nije bilo dodira penisa i vagine. (da napomenem, ja sam samo primjetio na penisu možda malo one sluzi koju stalno spominjete. Svršio nisam, a i cijeli dan sam mokrio, tako da sumnjam da je u mokraćovodu ostalo sperme od seksa od dana prije)
Do ejakulacije je došlo dosta poslije nakon tog nezaštićenog snošaja, točnije nakon par minuta ručnim zadovoljavanjem, naravno izvan njene vagine. Ona malo puno paničari, pa vas pitam da li je njeno paničarenje malo preuveličano, s obzirom da su joj očito bili neplodni dani, i da nije bilo ejakulacije u nju.
Hvala na odgovoru
|
|
18.05.2013. 10:25
Ne brinite. Ne radi se o mogućoj trudnoći. Neplodni su dani.
|
Zainteresirana
|
18.05.2013. 10:25
Doktore oprostite samo da pitam, menstruaciju sam dobila 08.05 a inače prakticiram zadnje dane menstruacije kad su neplodni dani odnos do kraja, bez zaštite. Prethodna menstruacija je bila 13.04. Točno 25-26 dan mi dolazi.
Ali 16.05 isto smo imali odnos da je dečko svršio u mene, koliko sam vidjela u kalendaru ovulacije već su mi počeli plodni dani, je li tako? znači šanse za trudnoću su tu?
|
|
18.05.2013. 17:05
Tako je. Uzmite postkoitalnu zaštitu.
|
Zainteresirana
|
18.05.2013. 20:25
jaooo hahhah ma znala sam, nikakve zaštite ne ne već je vrijeme za bebu sad mogu samo čekati i nadati se haaha..Hvala na odgovoru, javim ako bude lijepih vijesti
|
|
18.05.2013. 21:20
Svakako u tom slučaju ne treba zaštita. Haha.
|
franciska007
|
20.05.2013. 19:10
Pozdrav!
Ovako,imam pitanje! Zadnja M je bila 17.4-21.4.Sad je nisam dobila,a u medjuvremenu sam dobila gusti bijeli iscjedak..I prije i poslije m smo imali spolne odnose bez zastite,mokraca mi ima specifican miris i pojavljuje se nadutost.boli me u donjem dijelu trbuha,ali nista od menstruacije..dali mi je prerano napraviti test i koje je vase misljenje o tome?
Unaprijed hvala!
|
|
21.05.2013. 00:15
Test možete napraviti već sutra. Napravite urinokulturu.
|
Lelena23
|
25.05.2013. 22:45
ovako imam 17 godina,sexualno sam aktivna ima 3 mjeseca ja i dečko smo u vezi godinu dana. Znam da nije najpametnije al idemo na metodu da on svrši van...mensturacija mi je neredovita i sad mi kasni 19 dana(znam da bi svi rekli da sam trudna) al problem je što sam ovaj tjedan imala 3 napadaja panike i stvarno sam pod stresom...test sam radila jučer i bio je negativan al poslije nekog vremena(sat,dva) pojavila se tanka plava nit jedva vidljiva(iako na testu piše da ga bacim nakon 10 min) ....ponovit ću test al zanima me vaše mišljenje...imam blage grčeve i imam veći osjećaj da ću dobiti mengu nego da sam trudna
|
|
26.05.2013. 13:55
Dakako da se ne radi o trudnoći. Pričekajte menstruaciju za koji dan.
|
GothicLolita
|
26.05.2013. 13:55
dobar dan!
prosli put sam dobila menzes 13. 04.
dobila sam ga u 9 sati navecer, dok sam bila vanka( bila je je subota _). nikad u zivotu nisan dobila menzes navecer.
uglavnom ga dobijen kroz jutro ili ujutro kad se probudim, on je tu. =)
ta mi je menstruacija bila pojacana i bolnija nego predhodne.
trajala je oko tjedan dabna, ka i obicno....
sredinom petog ( 12, 13. 05.) sam pocela dobivat sve simptome ka i uvijek ( grcevi, nadutost, bolovi... )
bila sam sigurna da cu dobit kroz para dana, ali nista....
momak i ja smo imali nezasticen spolni odnos tih dana ( u vezi smo 3 god. i nikad, nikad, nikad nismo koristi nikakvu vrstu zastite )
nije ejakulirao u mene ( nezz jesan li tocno napisala, nisan navikla na strucne izraze =) ), ali kako se sperma cijedila, zavrsila je malo oko ulaza u vaginu, nije usla unutra ( bar mislin )
tu su me vecer / jutro probudili uzasniii grcevi, ja san mislila da san ga vec dobila, ali nista, kazem ja , aj doci ce kroz par dana,ali nista...
jos ga nisan dobila, iman lagane grceve i bolove u donjem djelu trbuha.
|
lala1
|
26.05.2013. 14:00
Imam 18 godina i prvi spolni odnos imala sam 05.05. Nismo koristili zaštiti i nije ejakulirao u mene, ali opet nakon sat vremena smo imali odnos ali je opet izvan mene. Moj cikuls nije redovit pa ne znam kad su mi plodni dani a nisam se još educirala o tome ali menstruacija mi u posljednim mjesecima uvijek dolazi sredinom mjeseca. Tako sam i 18.05. dobila menstruaciju i trajala je 4 dana i samo prvi dan je bila obilna a ostalih dana je bila jako slaba. Opet smo imali spolni odnos 10.05. i prvi put smo koristili zaštitu a onda opet nakon toga nismo ali trajalo je možda 3-4 minute. Mene zanima postoji li mogućnost da sam ostala trudna? 19.07. sam završila na hitnoj zbog svojih malih problema sa srcem i radila sam labarotoriski nalaz krvi i bio je čist, znam da nisam na B-hcg ali je li možda to može značiti da je sve u redu? Unaprijed hvala
|
|
26.05.2013. 15:30
Poštovana goticlolita, ako je to jedini rizičan odnos u ovom ciklusu onda se ne radi o trudnoći.
Svkako ipak za svaki slučaj napravite test za svaki slučaj.
|
|
26.05.2013. 15:30
Lala, malo ste napravili zbrku s tim datumina.
Educirajte se na našim stranicama u svezi svega.
Ako izostane menstruacija, napravite test na trudnoću.
|
Tajciii
|
26.05.2013. 21:45
Poštovani,
imam jedan problem pa bih Vas molila da mi pomognete. Naime imam redovitu menstruaciju već godinama, i uvijek znam kad ću dobit ( dan, dva manje više ), i sad mi kasni već 9 dana. Zadnja menstruacija je bila 17.4. Imam povećan bijeli iscjedak,osjećaj u trbuhu i u doljnjem djelu leđa kao da ću dobiti menstruaciju ali ništa, povremenu mučninu koja nije tako izražajna (kratkotrajna je i nije jaka da moram povraćat), povremena žgaravica, bolne bradavice sam imala neko vrijeme (a nikad me ne bole, nego grudi) , povećane grudi, povišenu temperaturu. Imam redovire odnose s dečkom već zadnjih godinu i pol, i nikad ne koristimo nikakvu zaštitu, iako dečko uvijek pazi da svrši izvan. Nisam još napravila test, neznam jeli prerano, dali da pričekam još koji dan i najviše od svega me zanima jesam li trudna?
Unaprijed hvala!
|
|
26.05.2013. 22:35
Napravite test. Vjerodostojan je već jer menstruacija kasni više od sedam dana.
|
dj1991
|
31.05.2013. 10:20
Bok, ovako mene zanima kolika je vjerojatnost da sam ostala trudna. Jako sam uzbuđena u nadi da jesam. Zadnju menstruaciju sam imala 10.05.2013 a odnose kada smo imali ja i muz su bili 26.05 i 27.05 kada je on obavio svoj dio posla u nadi takodjer da cu ostati trudna. Imam 22 god i imam. redovite menstruacije od 28-30. Ako su sanse male da li krivo mjerim kada su mi plodni dani. Unaprijed hvala
|