Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
10.02.2013. 15:15
Poštovana, ne brinite neće doći do trudnoće. Nisu plodni dani.
|
sarica
|
10.02.2013. 16:10
Postovani
Imam 24 godine, sinoc sam imala prvi put odnos, inace pijem Yaz pilule ali ovaj mjesec nisam pocela od prvog dana menstruacije, juce sam popila poslednju roze tabletu i danas bih trebala poceti sa svijetlim pilulama. Da li postoji mogucnos trudnoce?
|
|
10.02.2013. 19:05
Poštovana, od kojeg dana ciklusa ste počela uzimati pilule?
|
sarica
|
10.02.2013. 22:45
Od 4. dana, poslednji ciklus je poceo 11.01. ja sam prvu pilulu uzela 14.01. inace mi je ciklus dolazio na svakih 28/30 dana. Hvala unaprijed
|
klementina
|
10.02.2013. 22:45
Poštovani doktore,spolni odnos sam imala 12.1 s metodom prekinutog snošaja,to je bio 19.dan ciklusa.Menstruaciju sam dobila 16.1. Ciklus mi je uglavnom 26-28 dana. od 5.1-12.1 sam pila ospamox antibiotike,jel to skratilo ciklus da je doslo do menstruacije. Jeli je 19 dan ciklusa plodan?Danas je 25 dan ciklusa i jos nisam dobila,Prije dva dana pojavila mi se bubuljica svaki mjesec na istom mjestu,je li to simptom dolazece menstruacije? Je li to prosli mjesec bila lazna menstruacija,trebam li se brinuti?
Oprostite na smetnji!
Unaprijed se zahvaljujem!
Klementina
|
ivanovic
|
11.02.2013. 10:05
Poštovani
Ciklus mi traje 28 dana,mjesecnica 7 dana.ja i decko smo imali nezasticen odnos zadnji dan moje mjesecnice(ejakulirao je u mene,14.1.mi je bio pocetak mjesecnice,a 21.1. smo imali taj nezasticen odnos)..2 tjedna nakon pocetka mjesecnice sam imala krvarenje lagano uobicajeno(plodni dani).Prije 2 dana tokom odnosa smo primijetili krv i on je ejakulirao u mene jer smo mislili da je mjesecnica.Medjutim,meni se krvarenje nije nastavilo.Ali sada se brinem je li moguce da ostanem trudna,preporucate li mi da popijem antibebi pilulu?
Hvala puno!
|
zabrinuti1515
|
11.02.2013. 10:05
Postovani , imam par pitanja cisto informativno da znam , zanima me da li test na trudnocu putem urina 22 dana nakon odnosa , da li pokazuje ispravno ? i zanima me da li inace testovi na trudnocu putem urina pokazuju i vanmatericnu trudnocu ? hvala vam puno........molim Vas da mi odgovorite na oba pitanja......
|
galeb0101
|
11.02.2013. 13:30
pozdrv.. cura i ja imali smo odnos bez zastite, koji je trajao svega dvi-tri min i nisa svrsio, zatiim drugi put ali sa zastitoom, i naravno svrsio sam u kondom ali izvan nje. mjesecicu bi trebala doiti za četiri pet dana, ali joj je se dns pojavio malo krvi, p nakon sat vremena nesto smeđe... nije imala nikakvih simptoma... dali je moguce da je trudna ili da sacekamo jos tih 4-5 dana ?
|
|
11.02.2013. 18:50
Poštovana sarica, ne radi se o trudnoći. Nastavite prema propisanoj shemi.
|
|
Poštovana Klementina, ne radi se o trudnoći. Kašnjenje je uzrokovano uzimanjem antibiotika. Prošla menstruacija nije bila lažna.
|
|
Poštovana ivanovic, ako je sve navedeno zaista tako, ne trebte strahovat. Uskoro će menstruacija i ne treba poskoitalna zaštita.
|
|
Poštovani zabrinuti, test je pouzdan 22 dana nakon odnosa. Test na trudnoću pokazuje trudnoću, svejedno gdje bila, da li u maternici ili van maternice.
Stoga će kod vanmaternične trudnoće test na trudnoću isto biti pozitivan.
|
|
Galebe, ako je tako ne trebate brinuti da je trudna. Pričekajte za koji dan će nastupiti menstruacija.
|
banana11
|
11.02.2013. 23:00
Postovani!
Imam određenu dilemu što se tiče ove teme. Dečko i ja smo pokušali imati spolni odnos(bilo mi je prvi put) 2.veljače. To je bio 14 odnosno 15 dan ciklusa. Njegov ud je uspio ući do pola, tako par puta. Nikako do kraja. Za to vrijeme nismo koristili nikakvu zaštitu. Mjesečnica mi je inače redovna, ciklus 28-31 dan. Za vrijeme takvog odnosa dečko nije ejakulirao(nego tek dosta kasnije,cca 10 minuta) ali postojala je ta određena sluz za koju kažete da nema spermija. Zanima me, postoji li ikakva mogučnost za trudnoću???
Od prevelike napetosti i straha pronalazim si neke simptome (ponekad bol u donjem dijelu trbuha, često mokrenje, urin ima jak miris i slicno). Unaprijed hvala na odgovoru, srdačan pozdrav.
|
matija899
|
11.02.2013. 23:40
Zanima me jeli normalno da nakon ovulacije koja je bila prije 8 dana,imala sam cjeli prosli tjedan iscjedak koji.je ostajao na gacama bijele boje,a prekjucer mi je u vagini neki ko bjeli iscjedak sa ko sitnim komadicima, e sad me zanima jel to normalno? Menstruaciju bi trebala dobit ovaj tjedan.hvala
|
|
12.02.2013. 10:00
Poštovana banana, ako nije došlo do ejakulacije onda šanse ne postoje. Ali nakon ejakulacije vi opet imate odnos bez zaštite a u spolovilu muškarca ostaje još dovoljno sperme za oplodnju, taj dio vam je problematičan jer na tJ način možete zatrudnjeti.
|
|
Nije normalno radi se o gljivičnoj infekciji. Savjetujem terapiju lokalno.
|
bezimena.djevojka
|
Poštovani, imam dilemu i voljela bih da konačno dobijem stručan odgovor.
Imala sam odnose sa svojim dečkom, koristili smo kao zaštitu kondom, kao i svaki put, i uvijek je bio prekinuti snošaj.
Samo što se jednu noć desilo nešto neočekivano, kondom je skliznuo sa njegovog penisa i ostao je u mojoj vagini.
Sada sam u dilemi, pošto je poza bila nezgodna, da li je moguće da se sjemena tečnost izlila u maternicu, i postoji li šansa za trudnoću?
Prošlu menstruaciju sam imala 10.02. i trajala je do 17.02. Da li da očekujem uskoro menstruaciju ili ipak postoji razlog za brigu ?
Hvala unaprijed.
|
|
12.02.2013. 10:25
Poštovana, šansa za trudnoćom dakako postoji.
Mogli ste uzeti postkoitalnu zaštitu.
|
matija899
|
12.02.2013. 10:25
Jel onda moram ici kod ginekologa buduci da nisam nikad bila,ili kod doktorice opce prakse u svezi tte gljivicne infekcije ? I hocu li dobit menstruaciju sad s obzirom na to ?
|