Autor
|
Poruka
|
em1ca
|
29.01.2013. 16:35
Poštovani .. naime prošlo je mjesec i pol otkako mi je dječko dodirnuo svojim penisom početak moje vagine ,a zatim nakon 2 h me prstenjačio,ali sam osjetio malenu kap PREDSPERMALNE TEČNOSTI..Eh sad me interesuje..da li mogu ostat trudna .. ako sam do sada dobila 2 menstruacije(jedna je bila tačna u minutu,a druga mi je poranila 2 dana).Znači nemam nikakvih simptoma koji bi do sada trebali da se pojave (povećane grudi,mučnine,učestalo mokrenje,itd.) a umor osjećam od rada , a glavobolja mi je povremena..jer budem premorena
Hvala unaprijed.. Veoma sam zahvalna Lijep pozdrav ..
|
benna
|
29.01.2013. 17:55
Poštovani,
zadnih nekoliko mjeseci (pola godine) ciklus mi je 28 dana. Zadnja menstruacija bila je 27.12., odnosi su bili 05.01. i 11.01. sa prekinutim snošajem (svršio vani) , no za sad a mi kasni menstruacija,pošto je još nemam. Već par dana osjećam neke simptome mogućeg dolaska, grudi su bolne, povremeni grčevi u trbuhu sa iscjedkom, no svejedno me brine kašnjenje. Je li moguća trudnoća unatoč navedenim 'znakovima'?
p.s. u ljeto sam također imala situaciju da cijeli 7.mj nisam dobila menstruaciju, znači zadnja je bila 22.06. a sljedeću sam tek dobila 03.08.
Možda je i sada ista situacija??
Hvala
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
29.01.2013. 18:25
Poštovana emica ne radi se nikako o trudnoći.
|
|
29.01.2013. 18:25
Možda je situacija slična ali svakako isključite trudnoću testom, premda mislim da se ne radi o trudnoći nego o pms simptomima.
|
benna
|
29.01.2013. 20:35
Zahvaljujem na odgovoru. Ukoliko ne dođe do kraja mjeseca provjerit ću s testom.
Također me zanima ima li kakve veze to što sam bulimična? utječe li to na mogući gubitak menstruacije, te isto tako s druge strane je li zbog toga otežano zatrudnjivanje?
Hvala
|
|
29.01.2013. 21:00
Dakako, naglo debljanje ili mršavljenje rezultira oligomenorejom.
|
nnilc333
|
29.01.2013. 23:25
Poštovani,mogu li spermiji koji su bili na zraku,znači izvan tijela otprilike 6,7 sati oploditi jajnu stanicu?
|
|
30.01.2013. 10:45
Ne.
|
luni222
|
30.01.2013. 10:45
Poštovani,menstruacija mi kasni već 14 dana.Zadnja je bila 17.12. i otada je nema.Trudnoća je 100% isključena jer nisam imala odnose.Bila sam pod stresom početkom ovog mjeseca pa me zanima bi li mogla toliko kasniti zbog stresa ili postoji i neki drugi razlog jer mi inače nije nikada toliko kasnila(do 10 dana ponekad..).Od simptoma PMS-a sam prije nekih 10(možda i malo manje) dana počela osjećati bol u grudima i bradavicama.Što je uzrok kašnjenja i što mi je činiti? Hvala unaprijed.
|
|
30.01.2013. 11:25
Stres može svakako. Otiđite na pregled i uzv.
Obično se daju gestageni preparati za izazivanje prijelomnog krvarenja.
|
inaaa5
|
30.01.2013. 14:25
Imam 16 godina. Zadnju menstruaciju sam imala od 5-12. 1.
18 i 19. 1. sam imala spolne odnose i koristili smo zastitu uz prekinuti snosaj. Nakon ejakulacije je isao na wc i pod tus. Nakon toga smo nekoliko sekundi imali odnos bez zastite i onda je stavio zastitu. Nijednom tijekom odnosa nije svrsio u mene. 21. mi se pojavio iscjedak boje meda koji je trajao 3 dana. Dva dana nakon sto je zavrsio pojavio se gusti bijeli iscjedak, nema ga puno i bez mirisa je. Postoji li mogucnost trudnoce? Da li iscjedak moze biti simptom trudnoce?
Moram napomenuti da se cesto osjecam slabo, ali sam na strogoj dijeti i jedem dva obroka dnevno. Jesam li trudna?
|
maraaa4
|
30.01.2013. 20:40
postovani dr. mogu li se simptomi poput zgaravice i slabosti i povracanja javiti vec nakon deset dana?
jesu li smedji i bijeli iscjedak simptomi trudnoce?
i mogu li zatrudnjeti ako sam imala spolni odnos s deckom koji je tijekom odnosa nosio kondom i kada je osjetio ejakulaciju nije ejakulirao unutar mene u slucaju da je kondom puknuo, ali nije puknuo. nakon ejakulacije u kondom, decko se otusirao i urinirao, te smo nastavili odnos bez kondoma nekih desetak sekundi, ali smo onda odlucili koristit kondom zbog opreznosti. zanima me mogu li zatrudniti od tih desetak sekundi iako unutar tih deset sekundi nije ejakulirao u mene. Hvala unaprijed!
|
|
30.01.2013. 22:30
Poštovana ina, ne savjetujem takav način zaštite tj. bez zaštite sa prekinutim snošajem pa nakon toga bez.
Tu se mnogi prevare jer u spolovilu muškarca ostane dovoljno sjemena za oplodnju ma koliko se temeljito prao.
Nadam se da nećete zatrudnjeti ovaj mjesec. Šanse su male i iscjedak nije znak trudnoće.
|
|
30.01.2013. 22:30
Poštovana mara pričitajte odgovor ini. Istovjetno pitanje kao i vaše.
|
laaa
|
03.02.2013. 00:10
Postovani,
17. dana c iklusa sam imala odnose sa deckom, koristili smo zastitu ali je svrsio u mene. Ciklusi mi traju 27. dana i uvijek su bili redovni. Imam bolove u grudima i u donjem dijelu stomaka te pojacan bijeli iscjedak, da li je moguce da su to prvi simptomi trudnoce? Sljedecu menstruaciju trebam dobiti 14.02. Hvala na odgovoru!
|
|
03.02.2013. 12:10
Poštovana, prvi simptomi trudnoće su nespecifični.
Na osnovu iznesenog to se ne može nikako suditi.
Ako vam kasni menstruacija, napravit ćete test.
|
aylin
|
03.02.2013. 15:30
Poštovani,
zadnju menstruaciju dobila sam 24.12 koja je trajala do 30.12, imala sam spolni odnos 5.1 i 12.01, metodom prekinutog snošaja, većinom imam
redovite menstruacije svakih 30/31 dan, trebala sam dobiti 23.01, s obzirom da mi još uvijek kasni 31.1 napravila sam test na trudnoću clear blue, prvim jutarnjim
urinom i bio je negativan. Naručila sam se kod ginekologa, no zanima me da li ipak postoji mogućnost trudnoće ili je riječ o nečemu drugome? Imam policistične jajnike, da li možda postoji mogućnost ciste?
|
curka1995
|
03.02.2013. 16:40
Poštovani, je li moguća trudnoća ako mi je uterus u avf-u, endometrij trolinijski debljine 7mm? bila sam nedavno kod ginekologinje na ultrazvuku i rekla je da je sve uredu, da napomenem da već dugo nisam imala seksualne odnose (4mj) ali kad sam prije 2 mj bila na ultrazvuku (odma poslije menstruacije) endometrij je bio debljine 1mm?
|
|
03.02.2013. 22:30
Poštovana aylin, radi se vjerovatno o anovulaciji i pcos. Pričekajte još koji dan da ista dođe.
|
|
03.02.2013. 22:30
Poštovana uredan nalaz, te se ne radi o trudnoći.
|