Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.01.2013. 03:05

Poštovani, nesretnik ne radi se o trudnoći nikako.

tenica13

Poštovani,

4.1. imala sam posljednju menstruaciju. 12.1. imala sam nezaštićeni spolni odnos, no trajao je samo nekoliko minuta i dečko nije svršio u mene, odnosno nije bio ni blizu tome. Svršio je vani nakon jedno 10 minuta. S obzirom da mi je ciklus vrlo nejednak (23-30 dana), nisam sigurna kada su mi točno plodni dani. Menstruacija mi uvijek traje 7 dana. Sada, tjedan dana nakon odnosa, počela sam osjećati dosta jake bolove u grudima pa me zanima je li moguće da sam trudna s obzirom da on nije bio ni blizu svršavanju dok je bio u meni i s obzirom na dan kad smo imali odnos (1 dan poslije menstruacije)?
Dan prije imali smo spolni odnos nakon kojega se on otuširao i mokrio nekoliko puta.

Unaprijed hvala, očekujem vaš odgovor

anonymus

Poštovani,
Prije tri mjeseca prvi puta sam bila kod ginekologa zbog izostanka menstruacije oko 80 dana. Otkrila sam da imam cistu promjera 3 cm na lijevom jajniku i dao mi je duphaston na tri mjeseca. Redovito imam spolne odnose s dečkom i pazimo na zaštitu. Zadnji odnos imali smo 18. dan zadnjeg ciklusa (četiri dana nakon što sam počela piti duphaston). Kondom je pukao i nakon toga smo prekinuli odnos. 24. dan ciklusa pojavio se tamnosmeđi iscjedak. Zanima me da li je to možda iscjedak koji se može pojaviti kod implantacije zametka ili nešto drugo?

20.01.2013. 15:35

Poštovana tenica, odnos ste imali tijekom plodnih dana.
Ako ste sigurni da nije bilo ejakulacije ne radi se o trudnoći.
U vrijeme očekivane menstruacije napravite test na trudnoću za svaki slučaj.

20.01.2013. 15:35

Ne znam. Trebali ste uzeti poskoitalnu zaštitu.

Amarie_zgb

20.01.2013. 22:45

Postovani doktore,

Imam slicno pitanje kao i vecina korisnika foruma.
Naime 22.12. Sam imala posljednju mjesecnicu. Imam policisticne jajnike, ali nakon poroda dobivam svaki mjesec istu, no ciklusi su mi od 26-32 dana. Zadnji odnos je bio 7.1. Uz prekinuti snosaj, te partner nije ejakulirao u mene. Buduci da me jako bole grudi, imam lagane grceve u donjem dijelu trbuha, iscjedka nemam, ali danas imam bolove u zeludcu, nadutosti i kiselinu. Buduci da mi ovulacija ovaj mjesec nije bila kako bi bila da je ciklus 28 dana nego je malo kasnila te je umjesto u subotu dosla u utorak 8.1, zanima me kada i nakon koliko moram napraviti test ako sam kojim slucajem trudna, jer ako nisam onda je to zasigurno PMS i ista bi trebala doci do srijede 23.1., ili sam sve pogresno napisla? I da li je moguce da ostanem trudna uz prekinuti snosaj dva dana prije same ovulacije?!
Unaprijed hvala...

Amarie_zgb

21.01.2013. 10:20

Zaboravila sam napisati da sam test napravila 18.01., te danas ujutro, te su oba negativna.
Lp,
A.

mvmvmv

Poštovani

Imam 16.godina i decko me je zadovoljavao prstima i jezikom,dodirivao me penisom po vagini i nakon nekog vremena odlucili smo probati samo da vidimo jel mi moze uci i kako je to ali vrlo malo tako da mi himen ne pukne i to je i napravio i trajalo je manje od minute s tim da nije svrsio ni prije ni tijekom toga. znaci jos uvijek sam nevina i sve,ali me zanima da li sam trudna jer imam bolove u stomaku i ledima....08.01. mi je bila zadnja menstruacija,a taj ajmo rec "odnos" smo imali 19.01. i zanima me ako je ta trudnoca moguca da li mogu uzeti pilulu za dan poslije jos uvijek i da li ju mogu dobiti od ginekologa a da moji roditelji to ne saznaju?? hitnooooooooooo je

mvmvmv

i samo da spomenem da mi ciklus traje nekih 28 dana,ali nije uvijek tako

21.01.2013. 15:35

Poštovana, amarie test na trudnoću napravite 23.1.dakle u vrijeme očekivane menstruacije. Nikako ne prije.

21.01.2013. 15:35

Poštovana, ne treba vam pilula za dan poslije jer nije došlo do ejakulacije, prema tome nema ni trudnoće.

ernam

21.01.2013. 22:35

Postovani doktore,

Menustruacija mi kasni nekih 11 dana jer sam zadnju imala 10.12 .2012 godine znaci trebala sam dobiti 10 ovog mjeseca ali nisam . Nisam imala odnose nikada ,medjutim decko je trljao svoj polni organ na moju vaginu nekih 30 tak sekundi pa jel moguce da sam trudna jer osjecam bolove u ledjima ,malo bolne grudi imam osjecaj da umisljam medjutim s obzirom da sam prije imala problema sa polucisticnim jajnicima pocela sam nedavno malo da krvarim oskudno krvarenje je bilo u pitanju otisla sam doktoru nakon menustracije 25.12 i rekla mi je da imam vise nezrelih vodecih folikula i malu cistu na lijevom jajniku . sad ne znam jel zbog toga izostaje ili zgog stresa vrlo sam uplasena mislim da se ne moze tek tako zatrudnjeti .. Pomozite hvala.

ginprob

22.01.2013. 00:00

Poštovani doktore,
molim vas za odgovor.
Imam 20 godina.
Naime jednom sam imala slican problem, koji je dobro zavrsio, ali imam novi strah (ali i zadnji jer si vise necu dopustiti ovakav sok). O cemu se radi. Prije sam imala cikluse od 28-29 dana s trajanjem menstruacije od 5/6 dana. Posljednja 2 ciklusa bila su 30 dana. Zadnju menstruaciju sam imala 30.12.2012. i nezasticene odnose 5.1.2013. i 6.1.2013. nismo ni ja ni decko sigurni je li dio sadrzaja otisao u mene.
Trebam li se jako brinuti? Po ovom izracunu to su bili 7. i 8. dan ciklusa (koji koliko ja znam su neplodni dani). Molim vas, probajte mi sto konkretnije odgovoriti i kolika je mogucnost da sam trudna?! Iako planiram poduzeti nesto po tom pitanju u smislu zastite jer je krajnje vrijeme da se rijesim muke i ovog neodgovornog ponasanja sad
Srdacan pozdrav i hvala

22.01.2013. 09:15

Poštovana ernam, ne radi se o trudnoći. Vjerovatno pcos.
Savjetujem pregled i terapiju poremećaja.

22.01.2013. 09:15

Poštovana mogu kao i vi konstatirati da su odnosi bili tijekom još uvijek neplodnih dana.
S time da nije došlo do sigurne ejakulacije ne mislim da su šanse za trudnoćom prevelike.

ginprob

22.01.2013. 12:55

Doktore, hvala vam na odgovoru.
Jednom mi se dogodilo da je cijeli sadrzaj otisao u mene 9.dan ciklusa i dobila sam normalnu menstruaciju i sve je proslo u najboljem redu. Malo ste me utjesili s ovim odgovorom da je sansa mala, jer sam luda od brige. Nadam se da ce biti isto kao sto ste i prosli puta rekli i proci u najboljem redu.
Takoder sam kontaktirala svog ginekologa koji nije bas konkretno htio o tome telefonski, ali je rekao da po ovome sto cuje da ne bi trebalo nista biti.

Amarie_zgb

22.01.2013. 17:55

Postovani doktore,
Hvala vam na odgovoru, sutra ujutro cu ponovno napraviti test kako ste savjetovali.
Zanima me jos jedna stvar, naime prije svake mjesecnice imam smedi iscjedak 2-3 dana pa uslijedi krvarenje. Jucer se malo pojavio isti te danas takodjer, postoji li sansa da ce nakon toga kao i obicno doci mjesecnica ili je u pitanju simptom trudnoce ondnosno da nije implatacijsko krvarenje (ako i je, zar ono ne dolazi 5-7 dana nakon odnosa, a danas je vec 16.-ti dan?!)?
Unaprijed hvala...

ginprob

22.01.2013. 17:55

i jos nesto..zaporavila sam spomenuti. svake zime imam upale rodnice/mjehura..20.1. nakon mokrenja kada sam se obrisala na wc papiru bili su tragovi krvi. prvi puta uzasno tanka crvena kratka linija i poslije jako jako blijedo roza tocka(gotovo nevidljiva). imam osjecaj pecenja i koristim rojazol (zamolila sam gin telefonski jer vec je upoznat s mojim upalama). je li to krvarenje povezano s nedajboze mogucom trudnocom ili upalom? sto bi to bilo po opisu? hvala za odg

NoNo

22.01.2013. 22:45

Postovani, ciklusi mi traju 26-30 dana i rijetko se desi da menstruacija kasni. Posljednji ciklus bio je 24.12.2012;, a novi je trebao biti19.1. meduim, 17.1. decko i ja imali smo neku vrstu odnosa, s tim da on nije usao u mene, no svrsio je ali ne po meni. Moje pitanje.je da li jebmoguce da sam trudna ako sam sjelana njega dok je on bio u boksericama s tim da je bio vlazne tragove na boksericama ali ne od ejakulata nego od onog sekreta koji muskrc izbaci ranije. i nisam sigirna, ali postoji sansa da je prstima unjeo nekolicinu istog toga. dakle kolika mogucnost je da sam trudn? s tim da 29.2. nisam dobila mentruaciju i popila sam tablrtu za hitnu kontracepciju unutar 72 sata, a ja sam ju popilaotprilike sat vremena prije isteka roka i nisam imala nikakvih nuspojava. danas, 22.1. jos uvijel nisam dobila menstruaciju te nemam nikakvih sindroma dadolazi osim iscjetka na gacicama ali ne sluzavog nego dosta onako suhog, skorenog.

22.01.2013. 23:35

Poštovana ginprob, povezano je vjerovatno s upalom.