Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
20.01.2013. 03:05
Poštovani, nesretnik ne radi se o trudnoći nikako.
|
tenica13
|
Poštovani,
4.1. imala sam posljednju menstruaciju. 12.1. imala sam nezaštićeni spolni odnos, no trajao je samo nekoliko minuta i dečko nije svršio u mene, odnosno nije bio ni blizu tome. Svršio je vani nakon jedno 10 minuta. S obzirom da mi je ciklus vrlo nejednak (23-30 dana), nisam sigurna kada su mi točno plodni dani. Menstruacija mi uvijek traje 7 dana. Sada, tjedan dana nakon odnosa, počela sam osjećati dosta jake bolove u grudima pa me zanima je li moguće da sam trudna s obzirom da on nije bio ni blizu svršavanju dok je bio u meni i s obzirom na dan kad smo imali odnos (1 dan poslije menstruacije)?
Dan prije imali smo spolni odnos nakon kojega se on otuširao i mokrio nekoliko puta.
Unaprijed hvala, očekujem vaš odgovor
|
anonymus
|
Poštovani,
Prije tri mjeseca prvi puta sam bila kod ginekologa zbog izostanka menstruacije oko 80 dana. Otkrila sam da imam cistu promjera 3 cm na lijevom jajniku i dao mi je duphaston na tri mjeseca. Redovito imam spolne odnose s dečkom i pazimo na zaštitu. Zadnji odnos imali smo 18. dan zadnjeg ciklusa (četiri dana nakon što sam počela piti duphaston). Kondom je pukao i nakon toga smo prekinuli odnos. 24. dan ciklusa pojavio se tamnosmeđi iscjedak. Zanima me da li je to možda iscjedak koji se može pojaviti kod implantacije zametka ili nešto drugo?
|
|
20.01.2013. 15:35
Poštovana tenica, odnos ste imali tijekom plodnih dana.
Ako ste sigurni da nije bilo ejakulacije ne radi se o trudnoći.
U vrijeme očekivane menstruacije napravite test na trudnoću za svaki slučaj.
|
|
20.01.2013. 15:35
Ne znam. Trebali ste uzeti poskoitalnu zaštitu.
|
Amarie_zgb
|
20.01.2013. 22:45
Postovani doktore,
Imam slicno pitanje kao i vecina korisnika foruma.
Naime 22.12. Sam imala posljednju mjesecnicu. Imam policisticne jajnike, ali nakon poroda dobivam svaki mjesec istu, no ciklusi su mi od 26-32 dana. Zadnji odnos je bio 7.1. Uz prekinuti snosaj, te partner nije ejakulirao u mene. Buduci da me jako bole grudi, imam lagane grceve u donjem dijelu trbuha, iscjedka nemam, ali danas imam bolove u zeludcu, nadutosti i kiselinu. Buduci da mi ovulacija ovaj mjesec nije bila kako bi bila da je ciklus 28 dana nego je malo kasnila te je umjesto u subotu dosla u utorak 8.1, zanima me kada i nakon koliko moram napraviti test ako sam kojim slucajem trudna, jer ako nisam onda je to zasigurno PMS i ista bi trebala doci do srijede 23.1., ili sam sve pogresno napisla? I da li je moguce da ostanem trudna uz prekinuti snosaj dva dana prije same ovulacije?!
Unaprijed hvala...
|
Amarie_zgb
|
21.01.2013. 10:20
Zaboravila sam napisati da sam test napravila 18.01., te danas ujutro, te su oba negativna.
Lp,
A.
|
mvmvmv
|
Poštovani
Imam 16.godina i decko me je zadovoljavao prstima i jezikom,dodirivao me penisom po vagini i nakon nekog vremena odlucili smo probati samo da vidimo jel mi moze uci i kako je to ali vrlo malo tako da mi himen ne pukne i to je i napravio i trajalo je manje od minute s tim da nije svrsio ni prije ni tijekom toga. znaci jos uvijek sam nevina i sve,ali me zanima da li sam trudna jer imam bolove u stomaku i ledima....08.01. mi je bila zadnja menstruacija,a taj ajmo rec "odnos" smo imali 19.01. i zanima me ako je ta trudnoca moguca da li mogu uzeti pilulu za dan poslije jos uvijek i da li ju mogu dobiti od ginekologa a da moji roditelji to ne saznaju?? hitnooooooooooo je
|
mvmvmv
|
i samo da spomenem da mi ciklus traje nekih 28 dana,ali nije uvijek tako
|
|
21.01.2013. 15:35
Poštovana, amarie test na trudnoću napravite 23.1.dakle u vrijeme očekivane menstruacije. Nikako ne prije.
|
|
21.01.2013. 15:35
Poštovana, ne treba vam pilula za dan poslije jer nije došlo do ejakulacije, prema tome nema ni trudnoće.
|
ernam
|
21.01.2013. 22:35
Postovani doktore,
Menustruacija mi kasni nekih 11 dana jer sam zadnju imala 10.12 .2012 godine znaci trebala sam dobiti 10 ovog mjeseca ali nisam . Nisam imala odnose nikada ,medjutim decko je trljao svoj polni organ na moju vaginu nekih 30 tak sekundi pa jel moguce da sam trudna jer osjecam bolove u ledjima ,malo bolne grudi imam osjecaj da umisljam medjutim s obzirom da sam prije imala problema sa polucisticnim jajnicima pocela sam nedavno malo da krvarim oskudno krvarenje je bilo u pitanju otisla sam doktoru nakon menustracije 25.12 i rekla mi je da imam vise nezrelih vodecih folikula i malu cistu na lijevom jajniku . sad ne znam jel zbog toga izostaje ili zgog stresa vrlo sam uplasena mislim da se ne moze tek tako zatrudnjeti .. Pomozite hvala.
|
ginprob
|
22.01.2013. 00:00
Poštovani doktore,
molim vas za odgovor.
Imam 20 godina.
Naime jednom sam imala slican problem, koji je dobro zavrsio, ali imam novi strah (ali i zadnji jer si vise necu dopustiti ovakav sok). O cemu se radi. Prije sam imala cikluse od 28-29 dana s trajanjem menstruacije od 5/6 dana. Posljednja 2 ciklusa bila su 30 dana. Zadnju menstruaciju sam imala 30.12.2012. i nezasticene odnose 5.1.2013. i 6.1.2013. nismo ni ja ni decko sigurni je li dio sadrzaja otisao u mene.
Trebam li se jako brinuti? Po ovom izracunu to su bili 7. i 8. dan ciklusa (koji koliko ja znam su neplodni dani). Molim vas, probajte mi sto konkretnije odgovoriti i kolika je mogucnost da sam trudna?! Iako planiram poduzeti nesto po tom pitanju u smislu zastite jer je krajnje vrijeme da se rijesim muke i ovog neodgovornog ponasanja
Srdacan pozdrav i hvala
|
|
22.01.2013. 09:15
Poštovana ernam, ne radi se o trudnoći. Vjerovatno pcos.
Savjetujem pregled i terapiju poremećaja.
|
|
22.01.2013. 09:15
Poštovana mogu kao i vi konstatirati da su odnosi bili tijekom još uvijek neplodnih dana.
S time da nije došlo do sigurne ejakulacije ne mislim da su šanse za trudnoćom prevelike.
|
ginprob
|
22.01.2013. 12:55
Doktore, hvala vam na odgovoru.
Jednom mi se dogodilo da je cijeli sadrzaj otisao u mene 9.dan ciklusa i dobila sam normalnu menstruaciju i sve je proslo u najboljem redu. Malo ste me utjesili s ovim odgovorom da je sansa mala, jer sam luda od brige. Nadam se da ce biti isto kao sto ste i prosli puta rekli i proci u najboljem redu.
Takoder sam kontaktirala svog ginekologa koji nije bas konkretno htio o tome telefonski, ali je rekao da po ovome sto cuje da ne bi trebalo nista biti.
|
Amarie_zgb
|
22.01.2013. 17:55
Postovani doktore,
Hvala vam na odgovoru, sutra ujutro cu ponovno napraviti test kako ste savjetovali.
Zanima me jos jedna stvar, naime prije svake mjesecnice imam smedi iscjedak 2-3 dana pa uslijedi krvarenje. Jucer se malo pojavio isti te danas takodjer, postoji li sansa da ce nakon toga kao i obicno doci mjesecnica ili je u pitanju simptom trudnoce ondnosno da nije implatacijsko krvarenje (ako i je, zar ono ne dolazi 5-7 dana nakon odnosa, a danas je vec 16.-ti dan?!)?
Unaprijed hvala...
|
ginprob
|
22.01.2013. 17:55
i jos nesto..zaporavila sam spomenuti. svake zime imam upale rodnice/mjehura..20.1. nakon mokrenja kada sam se obrisala na wc papiru bili su tragovi krvi. prvi puta uzasno tanka crvena kratka linija i poslije jako jako blijedo roza tocka(gotovo nevidljiva). imam osjecaj pecenja i koristim rojazol (zamolila sam gin telefonski jer vec je upoznat s mojim upalama). je li to krvarenje povezano s nedajboze mogucom trudnocom ili upalom? sto bi to bilo po opisu? hvala za odg
|
NoNo
|
22.01.2013. 22:45
Postovani, ciklusi mi traju 26-30 dana i rijetko se desi da menstruacija kasni. Posljednji ciklus bio je 24.12.2012;, a novi je trebao biti19.1. meduim, 17.1. decko i ja imali smo neku vrstu odnosa, s tim da on nije usao u mene, no svrsio je ali ne po meni. Moje pitanje.je da li jebmoguce da sam trudna ako sam sjelana njega dok je on bio u boksericama s tim da je bio vlazne tragove na boksericama ali ne od ejakulata nego od onog sekreta koji muskrc izbaci ranije. i nisam sigirna, ali postoji sansa da je prstima unjeo nekolicinu istog toga. dakle kolika mogucnost je da sam trudn? s tim da 29.2. nisam dobila mentruaciju i popila sam tablrtu za hitnu kontracepciju unutar 72 sata, a ja sam ju popilaotprilike sat vremena prije isteka roka i nisam imala nikakvih nuspojava. danas, 22.1. jos uvijel nisam dobila menstruaciju te nemam nikakvih sindroma dadolazi osim iscjetka na gacicama ali ne sluzavog nego dosta onako suhog, skorenog.
|
|
22.01.2013. 23:35
Poštovana ginprob, povezano je vjerovatno s upalom.
|