Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

bbc

27.01.2013. 02:15

Poštovani,

Imam tehničkih problema pa nemojte zamijeriti ako se ovo pitanje još negdje pojavi

Naime uzimam yaz pilule već 2 godine, uvijek na vrijeme i bez ikakvih problema. Prvi puta u petak mi se dogodilo nešto što nikada prije nije. Vjerovatno zbog umora zamijenila sam tablete. Umjesto pilule iz drugoga reda namijenjene za 13. dan, u petak sam popila pilulu za 15 dan. Nigdje u uputstvima ne piše što se događa kad se pogriješi sa uzimanjem. Danas sam normalno popila 14 pilulu koju i trebam ali jako jako sam zabrinuta. Ne znam što da sada radim, dečko i ja imamo redovite odnose i bojim se neželjene trudnoće. Dali postoji mogućnost da do nje dođe,dali da dalje nastavim normalno sa uzimanjem i dali da potražim u ponedjeljak hitno ginekologa ? Molim Vas za savjet stvarno sam prestrašena i neznam što da radim.

joy0412

Poštovani,
Imala sam odnose s dečkom metodom prekinutog snosaja.
Menstruacija mi je uvijek redovna, ali sad me zanima kolika je mogućnost da ostanem trudna jer sam imala tzv probojno krvarenje 17 dan nakon menstruacije.
Trajalo je nekih 3-4 dana. Sljedeća menstruacija bi trebala biti oko 1.2. ali ne mogu čekati jer me muči.
Da li je pametno učinit test na trudnocu sada ili čekati?
Unaprijed hvala na odgovoru.

luni222

Samo da se nadovežem na prošlo pitanje.Ispričavam se na nepreciznosti ali sam zapravo htjela pitati mogu li na ZRAKU,znači izvan tijela preživjeti 6 sati.Hvala unaprijed.

inaaa5

Imam 16 godina. Zadnju menstruaciju sam imala od 5-12. 1.
18 i 19. 1. sam imala spolne odnose i koristili smo zastitu uz prekinuti snosaj. Nakon erekcije je isao na wc i pod tus. Nakon toga smo nekoliko sekundi imali odnos bez zastite i onda je stavio zastitu. Nijednom tijekom odnosa nije svrsio u mene. 21. mi se pojavio iscjedak boje meda koji je trajao 3 dana. Dva dana nakon sto je zavrsio pojavio se gusti bijeli iscjedak, nema ga puno i bez mirisa je. Postoji li mogucnost trudnoce? Da li iscjedak moze biti simptom trudnoce?

aaa30

Postovani,

pretpostavljam da nije u pitanju trudnoca, jer su male sanse , s obzirom na to da suprug i ja jos uvijek ne radimo na tome . ne koristimo zastitu ali ne vrsi ejakulaciju unutar mene .
Moj problem je sledeci :
imam redovne cikluse, varijacija +/- 5 dana zavisno od perioda. U zadnjih par godina , pocela sam imati bolne cikluse prva 2 dana a zatim do kraja u slabljenju .
Poslednji put kad sam bila na kontrolu prije godinu dana , bilo je sve u redu, papa test i ostalo OK.

Ovog mjeseca, dobila sam 4 dana ranije s tim sto je M. ciklus potpuno van uobicajnog.
Prva 3 dana sam imala blagu sukrvicu , 4 i 5 dan jace krvarenje , 6 dan sukrvica , 7 dan je stalo da bi jutros ( 8 dan ) se pojavila blijeda sluzava sukrvica.
( uobicajno je da prvi dan se javi blaga sukrvica , 2 i 3 dan jace krvarenje, 4 i 5 dan. u konstantnom slabljenju a vec 6 dan nista )

Molim Vas da mi kazete Vase misljenje, dal imam razloga za brigu i dal da se javim ginekologu il nema razloga za zabrinutost ?

Unaprijed hvala !

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.01.2013. 14:15

Poštovana bbc odgovorio sam vam na drugom mjestu.

Poštovana joy, čekati do 1.2.za test. Ako nije došlo do ejakulacije šanse su male.

Luni. Ne mogu.

27.01.2013. 14:20

Ina, ne radi se o trudnoći ako nije bilo ejakulacije. Iscjedak je odraz hormonskih zbivanja u tijelu žene u drugom dijelu ciklusa.

Poštovana aaa, svakako savjetujem pregled i UZV. Mnoga sus tanja od upale, ciste itd koje mjenjuju karakter,nastup i trajanje menstrualnog ciklusa.

NoNo

Molim Vas da razmoteite ovu situaciju..
pisala sam vec ovdje i rekli ste kako za trudnocu nemam sanse, no menstruacija mi kasni vec 8 dana..
no zanima me zapravo ovo.. Jucer sml partner i ja imali odnos i najprije smo imali duzu predigru kako bi on svrsio prije samog seksa da bi trajao seks duze. nakon toga stupili smo u spolni odnos i otprilike na srwdini odnosa pukao je konsom alinismo odmah primijetili nego je bio jos otprilike min u meni. prije odnosa naravno, oprao se i nije bili sperme na njemu. posto sad nemam nikakav uvid u plodne dane zbog kasnjenja menstruacija, nemam nikakvu predodbu o riziku. kolika je mogicnost da sam trudna?
i jos me zanima da li tableta za hitnu kontracepciju tj tableta za dan poslije moze utjecati na ciklus?

Ananirvana

Poslednji menstrualni ciklus mi je bio od 12.01.Veceras sam imala nezasticeni odnos sa deckom . Ne znam kako se strucno kaze, ali uglavnom nije svrsio u vaginu. Mene zanima da li ima potrebe da uzimam tabletu dan posle jer ne bih tek tako da se igram sa hormonila a da se ne posavetujem sa nekim strucnim licem.Hvala Vam unapred !!

27.01.2013. 19:20

Poštovana nono, svakako da postkoitalna pilula može utjecati na kašnjenje menstruacije.
Napravite test na trudnoću.

27.01.2013. 19:20

Poštovana, ako ste sigurni da nije bilo ejakulacije onda vam ne treba postkoitalna kontracepcija.

ginprob

28.01.2013. 15:45

Postovani doktore, nedavno sam vam pisala. Danas je 30.dan ciklusa i nisam jos dobila mrnstruaciju. Cijeli tjedan me bolio trbuh i inala sam osjecaj kao da cu svaki cas dobiti menstruaciju, no nista. Imam hako tvrde grudi i na dodir kao da imam tvrde kvrge. Neznam objasniti. Takoder u podrucju bradavice i areole kada pipam osjetim kao ispupcenu kvrzicu. Strasno sam zabrinuta. Ne mogu vise ni spavati po noci od straha, a sama pomisao da napravim test me uzasava. Koristila sam i rojazol vaginalete. Moze li to biti uzrok kasnjenja? Molim vas za odgovor. :'(

previse zabrinuta

28.01.2013. 20:55

Postovani,vec sam Vam pisala,medjutim jos uvijek sam jako zabrinuta.Iako ste mi rekli da je moguce da su hormonalni ciklusi u pitanju zbog bol u grudima,medjutim imam mucnine tj.skoro po cijeli dan kao podrigivanje i stoji mi to u grlu!Jel moguce da je od stresa,il'sto previse se brinem oko ovoga,il' je isto jedan od PMS simptoma...trebala bih dobiti 3-4 februara..puno hvala na odgovorima...

28.01.2013. 23:10

Poštovana ginprob. Bez testa vam ne mogu reći više.
Mislim da se ipak ne radi o trudnoći.

28.01.2013. 23:10

Poštovana previšezabrinuta, morate pričekati da vidite oće li vam kasniti menstruacija.
Ovako vam ne mogu pomoći.

becaca

29.01.2013. 00:35

Pozdrav
Imam nezaštićene odnose sa dečkom. 01.01. smo imali odnose i dobila sam menstruaciju koja je kasnila 2 dana. Pretežno sam krvarila dok sam urinirala i prvi dan je bila obilnija dok kasnije ne. Čim je prestalo, 3 dana posle imali smo ponovo odnose ali kao da sam osjetila da je malo sjemene tečnosti ostalo u meni, osjećala sam nešto ljepljivo ili je to samo bila ejakulativna tečnost, po čemu se razlikuje sjemena i ejakulativna tečnost? Iako smo imali prekinuti snošaj. Nervozna sam, leđa me bole zadnjih dana i imam povišenu tjelesnu temperaturu ali nemam grip. Da li je moguće da sam ostala trudna?

29.01.2013. 16:35

Poštovana, budite koherentni i prvo pregledajte pitanje koje postavljate.
1. Kad vam je bila zadnja menstruacija?
2.Kad ste imali odnos?
Sluz i ejakulat ne možete razlikovati tijekom odnosa.