Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.01.2013. 23:35
Poštovana amarie zg nema pravila. Krvarenje se može pojaviti rano nakon implantacije, u vrijeme menstruacije te nakon kašnjenja menstruacije ako se radi o ranoj trudnoći.
|
|
22.01.2013. 23:40
Poštovana nono ne radi se o trudnoći. Ne umišljajte si.
|
ginprob
|
22.01.2013. 23:45
Dragi doktore, ne zelim zauzimati previse mjesta na ovom forumu, ali zelim vam jos jednom reci: Hvala.
Nadam se da ce sve biti dobro. Pohvaljujem forum i vas rad.
|
shoto
|
22.01.2013. 23:45
Postovani,treba mi jedan savet.Pre tacno 5 meseci sam imala odnos na prvi dan menstruacije i decko je svrsio u mene,ciklusi su mi redovni na 27-29 dana.Na ultrazavuk sam bila 12 nedelja od odnosa i nije se videla trudnoca,menstruacije su mi redovne,ali mozda malo oskudnije.Ovih dana osecam jako pulsiranje oko pupka i kao da mi je taj deo malo tvrdji.Uradila sam ultrazvuk stomaka,doktor je pregledao besiku i ostale organe.Interesuje me da li bi se ovakvim pregladom videla trudnoca od 5 meseci ukoliko postoji ili bi morala kod ginekologa?Hvala unapred!
|
|
23.01.2013. 09:25
Poštovana, naravno da bi se vidjela. Ne radi se o trudnoći. Ne umišljajte.
|
NoNo
|
23.01.2013. 09:25
Htjela bih vas jos pitati, sto se tocno dogada unutar tijela dok kasni menstruacija? da li to znaci da se ovulacija dogodila kasnije, da je jajna stanica prezivjela duze, ili je ona propala a sluznica maternice se nije oljustila?
|
Amarie_zgb
|
23.01.2013. 10:40
Evo mene opet, uistinu ste strpljivi... Da se rezimiram: mjesecnica 22.12, odnos 7.1. Uz prekinuti snosaj bez ejakulacije u rodnicu. Ciklusi su 28-32 dana. Napravila sam tri testa, 18.01. Gravignost-negativan, 21.01. Intim plus-negativan, danas 23.01.(prema vasoj uputi) Clearblue- negativan. Zar je moguce da su svi pogrijesili? Koliko god da je ciklus sve sam opcije pokrila testovima. Imam simptome pms-a a kako vidim slicni su kao i trudnoca. Imam iscjedak drugi dan smedi i gusti, tako i inace imam prije mjesecnice, neznam sto misliti, i sto mi je ciniti dalje?
Unaprijed zahvaljujem...
|
problem1
|
23.01.2013. 10:40
Imao sam seksualni odnos sa devojkom, prilikom poslednjeg ulaska u nju osetio sam da je kondom pukao i odmah smo prekinuli odnos. Tokom odnosa nisam svrsio medjutim tekucina mi stvara problem jer sadrzi spermu. Ona je imala normalnu menstruaciju 7 dana a nas odnos je bio 2 dana nakon zavrsetka njene menstruacije sto prema racunanju govori da nije bila u plodnim danima. Njena menstruacija je normalna i ima je u proseku od 26 do 29 dana.Molim vas za savet
|
|
23.01.2013. 15:30
Poštovana amarie tri negativna testa znači da niste trudni.
Pričekajte menstruaciju za koji dan i to je to.
|
|
23.01.2013. 15:30
Poštovana neno
Kad menstruacija kasni uglavnom se radi o izostanku ovulacije pa ne dolazi do pretvorbe epitela u sekrecijski da se takav ciklus produži.
Također je moguća i kombinacija da dođe do oplodnje i do implatacije blasticiste ali se ista ne tazvija adekvatno i dođe do ranog ranog supkliničkog pobačaja koji se manifestira sa kašnjenjem menstruacije par dana a žena ni ne u večini slučajeva ne pomisli na trudnoću.
|
|
23.01.2013. 15:35
Problem
Ako nije došlo do ejakulacije neće ni zatrudnjeti.
Ne mješajte sluz i ejakulat to su dvije različite stvari. Educirajte se.
|
house88
|
24.01.2013. 17:40
Postovani doktore,
molim za savjet. Naime, moja djevojka inace ima redovite cikluse.
nakon sto smo nedavno imali nesiguran odnos, popila je postkoitalnu pilulu te joj je prva menstruacija kasnila oko 7 dana, te je potom krvarila malo 8 dana po zavrsetku te "prave" menstruacije. Potom je dobila menstruaciju opet sa zakasnjenjem od 8,9 dana. Drugi dan te zadnje mjesecnice pocela je piti kontracepcijske pilule koje je izdao ginekolog. E sada, 5. Dan menstruacije, (dan na koji je popila 4. Pilulu, danas), imali smo odnos kod kojeg sam ejakulirao u nju. Jos ima mjesecnicu, kaze da misli da ce joj sutra zavrsiti. Obicno joj traje 4,5,6 dana.
Kolike su sanse za trudnocu i imate li savjet ? Danasnji dan je ovaj koji sam opisao.
Zahvaljujem
|
house88
|
24.01.2013. 23:00
Samo da dodam, menstruacija je prestala danas navecer, znaci 5. dan, 4. dan uzimanja kontracepcijskih pilula. Danas sam i ejakirao u nju jos dok je trajala.
Radi se o slabijim pululama..ukoliko bude preporuka da se popije veca doza!?
|
|
24.01.2013. 23:05
Nema šansi za trudnoćom, ali dalje kroz tjedan dana koristite dodatnu zaštitu.
|
Zoey7
|
25.01.2013. 10:50
Poštovani,
Je li moguca trudnoca ako je partneru na prstima mozda ostalo sperme, a on me potom zadovoljavao njima?
Kolike su šanse, ima li ih uopce?
Mislim da se to nije dogodilo za vrijeme plodnih dana, po kalendaru trebam dobiti sutra, ali obicno mi dolazi ranije...
|
|
25.01.2013. 20:20
Ne šanse su jako male.
|
ivanovic
|
26.01.2013. 15:55
Poštovani!
Imala sam nezasticen odnos (svrsio je u mene) zadnji dan menstruacije(traje mi 7 dana,a dolazi svako 28 dana)pa me zanima postoji li mogucnost trudnoce?
Hvala
|
|
26.01.2013. 19:15
Ne. Neplodni su dani.
|
luni222
|
26.01.2013. 19:15
Poštovani,molim vas da mi odgovorite.Mogu li spemiji živjeti otprilike 6 sati? Hvala unaprijed.
|
|
26.01.2013. 19:45
Mogu.
|