Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.02.2013. 18:25

Svakako da postoji šansa. Spermiji mogu preživjeti duže vrijeme u rodnici a sposobni su za oplodnju 48 sati.

zabrinuti1515

06.02.2013. 19:00

djevojka mi je bila kod ginekologa, da li je moguce da ima znakove trudnoce ili ovo na nesto drugo upucuje ? Molim vas za odgovor. Ovako izgleda njen nalaz
P : 0 , AB :0
Dg : vulvitis , Virgo intacta
Th : Rojazol ung 2x1 spolja
kontrola nakon Th

06.02.2013. 23:45

Ne radi se o trudnoći. Upala vanjskog spolovila. Ne brinite.

zabrinuti1515

07.02.2013. 00:50

hvala vam puno na odgovoru ... ako moze jos na ovo da mi date savjet ili misljenje , sada cu vam opisati cijelu situaciju .... izvinite ako dosadujem , ali jednostavno sam se previse prepao " nezeljene" trudnoce. Eh ovako , probali smo analni sex , medjutim doslo je do krvarenja penisa i nekako je krv dosla i dole do vagine, nakon odredjenog vremena zadovoljao vam sam je prstima , ali sve se nekako bojim da nije ta krv iz penisa sadrzavala i spermu....to se desilo 13.1.2013 godine , a ovaj nalaz je uradila 5.2.2013, zanima me da li bi ginekolog mogao vidjeti da je eventualno trudna i da li bi to odmah napisao i u nalazu , a takodjer radili smo i test trudnoce 22 dana nakon odnosa i bio je negativan , da li mozemo vjerovati sto posto testu trudnoce ? izvinite jos jednom na ovako dugom pitanju i iskreno hvala Vam od srca !

07.02.2013. 09:50

Poštovani, ginekolog je mogao vidjeti trudnoću na pregledu. Test je negativan. Ne postoji nikakva šansa da se ovaj ciklus radi o trudnoći.

nina241

07.02.2013. 13:45

Poštovani doktore, hvala na odgovoru.

Još jedno pitanje. Znači li rastezliva sluz da je ovulacija bila ili da će tek biti. Naime, 12. i 13. dc (jučer) bila je obilna, dok danas 14 dc je mutna i mliječna, a jajnici više ne bole.
Hvala i lijep pozdrav

zabrinutahelena1993

07.02.2013. 13:45

Poštovani

Da li je moguće da sam trudna ako me decko sredinom 12 mjeseca prošle god zadovoljavao prstima, a u jednom trenutku je namjestio moju ruku jer sam dirala njegov penis. Da li je mogao spermu prstom prenijeti u vaginu i da li sam trudna. Taj mjesec sam imala menstruaciju 4.12. Ove godine sam ju imala 2.1. i 2.2., ali me ova zadnja brine jer me cijeli dan jako bolio trbuh. Presavijala sam se od bolova. Inace imam bolje menstruacije, rijetko koja nije bolna. Da li je moguce da sam trudna unatoč menstruciji? Napominjem da nikad nisam imala spolni odnos niti mi je nakon zadovoljavanja prstima pukao himen jer nije bilo krvi. Postoji li mogućnost trudnoće?

07.02.2013. 19:20

Nina, bila je jučer- prekjučer.

Poštovana Helena, ne umišljajte si trudnoću.
Dakako da ne postoji šansa za istom.

zabrinuti1515

zahvaljujem Vam se na odgovorima. Jos samo ovo da vas pitam i obecavam da necu vise , posto je djevojka nevina , a citao sam na internetu dosta toga da moze i nevina djevojka zatrudnjeti , eh zanma me da li je ginekolog unatoc tome sto je nevina mogao vdijeti da nije sto posto trudna ?i da je vidio da li bi to odmah napisao na nalazu ? i da li su testovi trudnoce na urin , sigurni nakon 22 dana od odnosa ? hvala vam puno , eto jos samo na ova pitanja mi odgovorite da mogu mirno spavati ...

Asha 88

Poštovani,zanima me vaše mišljenje.Imam 26 godina i dugogodišnjeg partnera,praktikujemo rikverc metodu za koju znam da nije pouzdana,do sad nikad nismo imali problema.Prošlu menstruaciju sam dobila na vreme,bilo je sve normalno,možda malo oskudnija nego inače,ali to mi se dešavalo i ranije...tako da je ne mogu pripisati "lažnim menstruacijama" jer nije bila svetla krv,već kao i uobičajeno,jedino što je možda bila kraća za dan...E sad,mene muči što sad treba sledeću da dobijem za 11 dana a grudi su počele malo da me bole...znam da to može biti i simptom pms-a i trudnoće...nema nikakvih promena na njima,samo blagi bol sa vanjske strane,kao bol u pms,nikakve razlike nema. Brine me što mi obično taj bol počne 4-7 dana pred menstruaciju a sad su se pojavili ranije...ne znam da li da to pripišem malo zakasneloj ovulaciji....malo ranijem pms-u ili trudnoći. Inače,nemam nikakve simptome....nikakve mučnine,umor...baš ništa. Što se predsemene tečnosti tiče,nismo nikad primetili da je uopšte ima,a već 4 godine funkcionišemo na ovaj način. Molim vas za odgovor,baš sam zabrinuta...jer ne želimo dete još uvek.Hvala unapred!

07.02.2013. 20:40

Zabrinuti više se ne bih ponavljao.pozdrav.

07.02.2013. 20:40

Poštovana asha, ne radi se o trudnoći. Imali ste menstruaciju.
Ne brinite i ne opterečujte se time.

nina241

08.02.2013. 12:40

Zahvaljujem Vam na odgovoru i veselim se dobrim vijestima!

Lijep pozdrav

08.02.2013. 20:25

Molim.

mala_od_skandala

09.02.2013. 02:30

poštovani doktore, unazad par mengi sam primjetila da me hvata mucnina i povracanje uglavnom u periodu kad su mi plodni dani, ima li to veze sa ciklusom posto mi se to dogadja bas tada? da li su tu hormoni neki povecani ili poremeceni zbog plodnosti ili tako nesta? hvala

a123

09.02.2013. 02:30

Poštovani, posljednju menstruaciju imala sam u periodu od 5.1-12.1. Mjesec prije krvarila sam u periodu od 6.12.-11.12. Nezaštićeni spolni odnos se dogodio par dana prije početka posljednje menstruacije u kojoj je krvarenje bilo nešto manje nego inače. Ovaj mjesec još uvijek nisam dobila, a sve do sada su menstruacije bile redovne uz karakteristične simptome (posebno bolovi u području trbuha i jajnika) koji su se uvijek javljali par dana prije a sada su izostali. Glavobolja, osjećaj nadutosti u trbuhu, bolne i otečene grudi (ali ne kao u PMS-u) , preosjetljive bradavice i promjena boje na području oko njih, povremene mučnine, osjećaj gađenja na neke mirise, umor i brzo zamaranje naveli su me da posumnjam na trudnoću i prije 2 dana sam napravila test koji je bio negativan. Većina simptoma se javila prije otprilike 15 dana i još uvijek traju uz pojavu novih. Osim toga, već par dana se javlja iscjedak, bez mirisa koji postaje sve tamniji. U početku je bio blijedo žut a sada je tamnosmeđe boje. Ponavljam da ne osjećam nikakve bolove u području trbuha i jajnika. Zanima me je li ipak u pitanju trudnoća, što znači taj iscjedak te trebam li biti zabrinuta zbog njega ukoliko sam trudna? Unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru.

09.02.2013. 12:50

Poštivana mala od skandala, to je rezultat hormonskih zbivanja oko ovulacije.
Ne brinite.

09.02.2013. 12:50

Poštovana dakako da se ne radi o trudnoći.
Iscjedak je pred menstruaciju. Ne trebate biti zabrinuti. Doći će menstruacija za koji dan.

10.02.2013. 07:00

Postovanje doktore,

ciklusi su mi redovni i krecu se od 30-33 dana, zadnju menstruaciju sam imala 13./14.01. Zanima me da li postoji mogucnost da dodje do trudnoce, jer nam je danas prilikom odnosa puknuo kondom, a da toga nismo bili ni svjesni, dakle imali smo tako veci dio odnosa, ali smo skontali pred samu ejakulaciju, do koje nije doslo. Gledala sam kalendar, po pravilu mi nisu plodni dani.

Hvala