Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
12.02.2013. 11:35
Menstruaciju ćete dobiti. Kod ginekologa svakako. Opća medicina nema ništa sa time.
|
anoniman000
|
12.02.2013. 20:00
postovani,imao sam sa djevojkom spolni odnos 3 dan mjesecnice i ejakulirao sam u nju,djevojka ima redovitu menstruaciju,da li je moguce da u ovom slucaju zatrudni?
|
|
12.02.2013. 23:15
Nije moguće.
|
Loli11
|
12.02.2013. 23:15
Poštovani doktore,
opisati ću Vam što detaljnije svoju situaciju, kako bi mi mogli što točnije dati odgovor. Ovako menstruacije imam redovito, eventualno nekada zna kasniti 2-3 dana ili doći ranije. Ovaj mjeseca sam dobila menstruaciju 31.1., a iduću trebam dobiti 26.2., spolne odnose sam imala 7.,8.,9. i 10., svaki puta smo koristili prezervativ i s time da on nikada nije ejakulirao u mene. Međutim, 8. ili 9.2. (ne sjećam se točno) dok je dečko ejakulirao malo mi je otišlo u stražnjicu, sada već 2 dana imam bolove u stomaku i mučnine, a i danas sam poslijepodne počela krvariti ništa puno, onako roskaste boje. Zanima me je li riječ o implatacijskom krvarenju ili o periovulacijskom te je li moguća trudnoća? Hvala Vam unaprijed na odgovoru i potrošenom vremenu i ispričavam se na smetnji.
Lijep pozdrav
|
|
13.02.2013. 10:20
Poštovana, radi se o periovulacijskom krvarenju. Ne brinite. Ne radi se ni o potencijalnoj trudnoći.
|
panta
|
13.02.2013. 19:35
Postovani doktore,
posljednju mentruaciju imala sam 22.01., sto znaci da sljedecu trebam dobiti 19.02.
Ovo sa sigurnoscu znam, jer pijem Lindynette 20 pilule.
27.01. sam imala odnos bez zastite (bez mehanicke zastite - uredno pijem pilule). Taj dan sam uredno popila drugu pilulu.
Od 04.02. imam cjelodnevne mucnine. Da li je moguca trudnoca i da li je moguce da bi mucnine imala 8 dana nakon odnosa?
Uz mucnine, imam povremenu bol u donjem dijelu trbuha (jajnicima??) i stalni pritisak na mjehur koji me tjeras da odmah odem na wc.
Pilule sve pijem redovito, svaki dan u minutu tocno u isto vrijeme, nisam povracala niti imala proljev.
Da li je moguca trudnoca ili se radi o necemu drugome? Najvise me zanima to da li je moguce da bi mucnine imala vec 8 dana nakon odnosa.
|
|
13.02.2013. 23:15
Mućnine se ne bi javile tako brzo od odnosa u principu.
Ne radi se o trudnoći nikako. Ne brinite.
|
Aki05
|
13.02.2013. 23:15
Postovani,
danas mi je decko ejakulirao na donji deo stomaka.. semena tecnost nije otisla do moje vagine,medjutim jorganom smo mozda zakacili semenu tecnost sa mog stomaka i posle par sekundi je mozda slucajno preneli do moje vagine.. Da li je moguca trudnoca na ovaj nacin? I da li bih trebala da popijem pilulu za dan posle? Zaboravila sam kazem da sam zadnju menstruaciju imala 4.2,tako da mi je danas 10. dan ciklusa.
Hvala unapred
|
|
14.02.2013. 10:05
Ne treba postkoitalna zaštita. Šansa za trudnoću ne postoji.
|
ninica555222
|
14.02.2013. 15:05
poštovanje doktore, ovako poprilično sam u panici, naime kasni mi 6 dana, inače su mi ciklusi od 28-32 dana, danas je već 35. dan a ja još nisam dobila. osjećam povremenu tupu bol u donjem dijelu trbuha, nadutost, te bol u grudima. nikada nisam imala spolne odnose, s dečkom prakticiram ručno zadovoljavanje. nije bilo kontakta između spolnih organa, on je svršio, obrisao ruku od hlače te mi gurnuo prst u vaginu, zanima me da li je moguća trudnoća na taj način? ovaj mjesec sam također primala inekcije, pencilin tjedan dana, da li to ima veze s kašnjenjem menstruacije ili se trebam brinuti? velika sam paničarka, bila bi vam zahvalna na brzom odgovoru.
|
|
14.02.2013. 16:15
Poštovana Ninica, ne radi se o trudnoći, ne umišljajte si .
|
tana23
|
15.02.2013. 10:30
ovako posljednja menstracija je bila 3,2. i imam ne redoviti ciklus.. od 34-41 dan.. i imala sam spolni odnos 14.2 bez zaštite.dečko je ejakuirao al ne u mene,nego ga je na vrijem uzeo van..Pa me zanima dal postoji mogućnost trudnoće?..jer me brinu plodni i neplodni dani.što ih ne mogu zračunat. Hvala
|
|
15.02.2013. 11:50
Poštovana ako ste sigurni da nije došlo do ejakulacije onda nije nužna postkoitalna zaštita. U svemu drugom bolje ju je uzeti.
|
Emrich
|
15.02.2013. 20:40
zadnja menstruacija mi je bila 20.12.2012. god., 26.12. smo imali odnos.., da li sam zatrudnila ? ? nisam imala mjesecnicu u januaru, imam zgaravicu i poneki bol u donjem dijelu stomaku, osjecam umor, i bol u ledjima....
|
masa kasa
|
15.02.2013. 20:40
POstovani,
imala sam nezasticene odnose (prekinut odnos) prvi i drugi dan nakon zavrsetka menstruacije.Vec 5-6 dana unazad imam mucnine i podrigivanje. grudi su bolne, sto je mi je redovna pojava u drugoj polovini ciklusa zbog fibroznih promjena u dojkama. medjutim, mene ovi simptomi zabrinjavaju, pa mi zanima da li postoji mogucnost trudnoce? Menstruaciju trebam dobiti 26.og. Hvala.
|
|
16.02.2013. 04:05
Poštovana emrich svakako ste već odavno prvo trebali napraviti test na trudnoću.
|
|
Poštovana masakasa ne radi se o trudnoći.
|
nije_svejedno
|
Postovanje,
imala sam odnos bez zastite u neplodnim danima, ejakujacija je bila vani, nakon toga sam dobila menstruaciju koja je kasnila jedan dan i bila je jako bolna ( inace su bolne ali ne toliko) i trajala je kao sve ostale , poslije toga nisam imala odnos i sad za 5- 6 dana trebam ponovo da dobijem, nemam pms jos uvijek. Nemam nikakve simptome trudnoce (mucnine, bolove...) sve je normalno kao i prije osim sto mi se stomak malo povecao ali ostala sam na prijasnjoj tezini, zanima me da li je ipak moguce da sam trudna, nisam radila test.
Hvala
|
|
16.02.2013. 12:45
Niste trudni. Imali ste menstruaciju. Umišljate nepotrebno.
|
maksimilijan4
|
16.02.2013. 18:45
Poštovani,
naime, imao sam odnos sa svojom djevojkom dan nakon zavrsetka njene menstruacije i prezervativ je pukao za vrijeme odnosa te je ejakulat ostao u njoj, zanima me dali je moguca trudnoca? btw bio nam je to treci odnos u kratkom vremenskom periodu
|