Autor
|
Poruka
|
nokia555555
|
13.11.2013. 15:40
Postovani,
imam jedno pitanje. Zadnju menstruaciju sam dobila 5.10. ciklusi su mi inace neredoviti. Nekada traju 29-30 dana, a nekada 30-35+.
14.10. decko i ja smo "imali" sex , i izgubila sam nevinost. "Imali" stavljam pod navodnike, jer u biti do "pravog" sexa nije ni doslo. Samo ga je jednom stavio, i buduci da me mnogo boljelo nismo uopste nastavili, ali sam prokrvarila tako da pretpostavljam da je himen probijen. To sve je trajalo nekih minutu, dvije. Decko nije svrsio u mene, niti izvan mene. Ali bio je svrsio sat prije toga, naravno ne u meni. E sada moje pitanje je, da li ipak postoji mogucnost trudnoce ako je " ostalo" sperme u penisu nakon tog njegovog svrsavanja? Znam da je pitanje mozda smjesno, ali evo vec danima razmisljam o tome. Menstruaciju sam trebala dobiti prije 8 dana, ali i inace mi zna kasniti. Zadnjih par dana imam grceve slicne menstrualnim, grudi su mi vece ali nisu bolne osim sto su mi bradavice malo osjetljivije. zanima me vase misljenje i savijet. Hvala unaprijed.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
13.11.2013. 15:45
Trudnoća je moguća, napravite test. Važno je liječenje i partnera jer će vam se upala u rodnici vrlo brzo vratiti.
|
Žiana
|
14.11.2013. 00:30
Možete li mi odgovoriti na pitanje molim vas!?
|
|
14.11.2013. 10:10
A gdje je vaše pitanje?
|
Žiana
|
15.11.2013. 16:25
Znaci decko i ja smo imali " seks" preko odjeće..pijem tablete duphaston 2*1 10 dana.. I sada 7. Dan sam bila sjedila obucena na njemu a i on je bio isto obucen ja sam bila napaljena i bili su mi mokre gaćice..zatim kasnije nakon 6 dana sam dobila menstruaciju 7.11 i 5 dan zadnji dan smo isto bili obuceni i bila sam opet napaljena.. I sada kada mi je završila u ponedjeljak 11.. U ponedjeljak ili utorak opet sam bila napaljena i naravno bijela sluz,dodirnuo mi je s rukom mozda po vagini ali nije dorao nimalo sebi po spolovilu..I u srijedu su me jako počeli bolit jajnici i donja leđa bubrezi.
I jučer u četvrtak sam opet bila isto napaljena i opet bijela sluz.. Uglavnom tijekom dana imam mali bijelu tekućinu na gacama ili tj,bijelo pranje.. Ali danas me užasno boli lijevi jajnik i Donja leđa.. Plaće mi se koliko me boli lijevi jajnik i danas kada sam se stisnula na lijevoj strani trbuha koda mi je malo tvrdo boli me.. Nismo imali odnos nikakav samo reko odjeće.. I to sta sam bila jako napaljena i imam bijelu sluz.. Molim vas za pomoć sta bi to bilo??? Nisam trudna???nalijepsa hvala!
|
proizvodnja
|
16.11.2013. 04:05
Poštovanje, može li pomoć?
Imam 23 godine, radim 4 mjeseca, nezgodno radno vrijeme, od 9 ujutro do 3 poslijepodne.
Imam 2 spontana pobačaja.
Nemoguće da idem na kakve pretrage jer moram raditi.
Može li pomoć?
Postoje li kakve terapije, kave tablete da opet ostanem trudna?
Spremna sam riskirati, jer želimo dijete opet.
|
|
16.11.2013. 04:05
Naime imao sam odnos sa devojkom dva puta u istom danu (u razmaku od 20-30min), no prvi put je sve bilo ok, drugi put je pukao kondom (ali sam ejakulirao van) . Ona je menstruaciju imala (19. 10 je bio prvi dan a 23. 10 poslednji dan) , odnos smo imali 5. 11.Rekla mi je da su joj plodni dani. Ona je posle 4 sata od odnosa popila tabletu.(nakon 10 dana od popijene tablete nema nikakve nuspojave). Povremeno joj je muka (na primer posle nes kafe), ucestalo mokri, povecao joj se apetit, umor. Ima i policistican levi jajnik.Da li bi moglo nesto da se desi? Izudecu vise...
|
|
16.11.2013. 04:10
Trudna niste. Moglo bi se raditi o upali jajnika ili cisti na jajniku. Posjetite ginekologa.
|
|
16.11.2013. 17:45
Na koga se odnosi zadnji odgovor?
|
|
16.11.2013. 22:55
Proizvodnja, treba vidjeti koji je uzrok spontanih pobačaja.
Svakako bi bilo dobro napraviti obradu od cervikalnih briseva, ogtt,urinokulture, spolnih hormona, spermiograma, progesterona,
Hormona štitnjače itd. Ne postoji univerzalni uzrok pa shodno tome niti neki univerzalni lijek.
|
|
Rio, dobro je postupila. Nadamo se da neće doći do trudnoće.
Odavde ne mogu znati, stoga ipak mislim da je šansa jako mala .
|
suzanaa51
|
Postovani,zadnji menstruaciju imala sam 27.10...12.11 i 13.11 imala sam nezasticeni spolni odnos s deckom ali nije svrsio u mene,15.11 imala sam par kapljica krvi ali to nije bio menzis, jesu li to bili plodni dani i jesam li trudna? ciklus mi traje 30-ak dana
|
|
16.11.2013. 23:10
Bili su plodni dani, ali nije bilo ejakulacije, tako da se ne radi o trudnoći.
|
VAGA14
|
17.11.2013. 15:15
poštovani,
voljela bi ostati trudna pa pokušavamo svaki mjesec nebi i i došlo do toga
Naime,menzsis u 9 mj bila je 13.09 a bili su i neki simptomi trudnoće ali ništa.
Zatim je bio smeđi iscjedak 6 i 7 10 da bi dobila menz 09.10.trajlo 4 dana.
U međuvremenu smo imali odnos i od 19do 21 10,naravnonezaštićen.
Menzis je trebala biti 5.11 ali bilo je samo smeđi iscjedak da bi se pojavila 7.10
trajala 3 dana ali slabija neg inaće.
Sad osjećam samo bol kao da ću dobiti mengu.Napominjem da sam radila
test 8 11 jer nisam bila sigurna jel tolažna il prava menga.
Molim Vas za savjet i informaciju.HVALA
|
hanibani
|
poštovani. ovaj mjesec sam prvi puta u životu počela koristiti kontracepcijske pilule. koristim yaz. u ponedjeljak 4.11. navecer mislim poslje 8 ili 9 dobila sam menstruaciju ali je bila jako slaba odnosno bilo je doslovno samo par kapljica krvi pa nisam tada popila prvu tabletu za početak blistera nego ujutro u 6 i pijem ih svaki dan od tada. međutim u utorak ujutro kada sam popila prvu tabletu dobila sam lagani proljev nije bio obilan i nisam povracala. ovu srijedu 13.11. sam imala nezaštićen odnos sa dečkom i on je ejakulirao u mene i u petak 15.11. brinem se iz razloga što od kada mi je mjesečnica završila sam imala prvo crvenkast pa onda smeđi i tamnosmeđi iscjedak pročitala sam na forumu da je to normalno kada se tek počnu piti pilule ali problem je što nakon srijede kada je dečko ejakulirao u mene mi je iscjedak prestao i onda se ponovo pojavio nakon što je dečko ponovo u petak ejakulirao u mene. nakon petka je trajao kroz subotu lagano. brine me da sam ostala trudna i da iscjedak koji se ponovo pojavio nakon petka je ona krv koju žene dobe kada jajna stanica bude oplođena. dali da kupim test? mislim nije mi jasno radila sam sve kako treba i pila sam pilule svaki dan u isto virjeme .unaprijed hvala na odgovoru
|
suzanaa51
|
A sto onda znace te kapljice krvi ako nije menzis i imam bol u grudima?
|
|
17.11.2013. 17:35
Vaga, ako je test negativan ne radi se o trudnoći.
Svakako ako je prošlo više od godine dana i uz nezaštićene odnose ne dolazi do trudnoće sugeriram obradu.
|
|
Hanibani uzimajte dalje pilule prema propisanoj shemi. Ne treba vam test.
|
|
Suzana, radi se o periovulacijskom iscjetku.
|
Lorica34
|
18.11.2013. 10:15
Postovani, menstruacija mi kasni vec 20 dana, radila sam dva testa oba ujutru, jedan poslije 10 a jedan poslije 15 dana kasnjenja i oba su bila negativna, da li je moguce da su oba testa pogrijesila, i da se radi o trudnoci ili je nesto drugo. Hvala na odg, ( menstruacija mi inace kasni ali uvijek do 7 dana, prosle godine mi je jednom samo preskocilo)
|