Autor
|
Poruka
|
Crnooki
|
01.12.2013. 22:45
Poštovani doktore, da li je moguće trudnoća na ovaj način. Dečko i ja smo imali prvi spolni odnos, i on je nekoliko puta ejakulirao van mene. Razmak izmedju ejakulacije je jedan sat. S tim da je treći bio ujutro. Bez zaštite. Nije svršio u mene nijednom. Kolike su šanse da ostanem u drugom stanju? Za 20ak dana očekujem menstruaciju. Hvala.
|
iva00796
|
02.12.2013. 10:20
Postovani,
21.11. sam imala spolni odnos, predzadnja menstruacija je bila 5.11., a nakon te sam dobila 1.12. Popracena je grcevima, ali je slabijeg intenziteta nego prethodne, krvarenje jucer nije previse oskudno, no nije i obilno kao u prijasnjim. Je li moguce da je to tzv "lazna" menstruacija? Ima li razloga za uzbunu?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
02.12.2013. 10:40
Crnooki šanse nisu velike.
|
|
02.12.2013. 10:40
Iva, mislim da se radi o menstruaciji. Svakako napravite test na trudnoću.
|
enic77
|
02.12.2013. 12:25
Postovani , jel mogu ostati trudna ako decko zadnji dan menstruacije bez zastite svrsi u mene ? Hvala unaprijed .
|
lili vanili
|
02.12.2013. 16:10
Menstruaciju sam dobila prije 4 dana, medjutim bila je jako oskudna , samo u tragovima, pa sam danas napravila test ( predictor test) , na drugi urin, 10 dana nakon zadnjeg nezasticenog odnosa, i pojavila se samo jedna crtica. Mogu li sad biti sigurna da se nije radilo o krvarenju u toku trudnoce? Da li bih trebala posjetiti ginekologa zbog tako oksudne menstruacije?
|
|
03.12.2013. 00:40
Enic, ne ako su ciklusi redoviti na godišnjoj razini.
|
|
03.12.2013. 00:40
Lili ne radi se o trudnoći.
|
mimi12345
|
03.12.2013. 09:50
Poštovani,
imam 30 godina. Posljednja menstruacija bila je 15.11. (prvi dan ciklusa), inače su uredne, na praktički ravno 28 dana. Prošli tjedan, okom plodnih dana ciklusa (iako inače koristimo kondome) igrom slučaja imala sam nezaštićen spolni odnos na način da dečko nije svršio u mene, već je odnos započeo bez kondoma, a završio njegovim svršavanjem u kondom, pa se nakon toga opet nastavio bez. Razmak između odnosa bio je cca pola sata - sat. Kolike su šanse za trudnoću, s obzirom na činjenicu da je na penisu vjerojatno bilo ostataka sperme? Hvala unaprijed na odgovoru!
|
anonimac1946
|
03.12.2013. 11:25
Ovako ja i djevojka smo imali odnos prije 10tak dana nismo koristili zastitu ali ja nisam ulazio duboko svega par centimetara zbog boli i prestali smo, a nekada u tim danima je trebala dobiti menstruaciju i odma nakon toga je pocela krvariti citao sam na nekim forumumima ukoliko dodje do odnosa 1-2 dana prije menstruacije ona odma dodje, interesuje me dali je to istina ? I radili smo jedan test on je bio negativan, ali ona sada ima jutarnje mucnine pa me zanima koliko se sunse da je trudna, ja naravno nisam svrsio u nju.
|
|
03.12.2013. 12:50
Mimi šansa svakako postoji. Doduše nije velika.
|
|
03.12.2013. 12:50
Anonimac, šanse za trudnoćom nema jer nije bilo ejakulacije u rodnici a vaša konstatacija nije točna.
|
mimi12345
|
03.12.2013. 16:00
Doktore, hvala Vam. Malo sam ljuta na sebe što nisam više pazila, ali što je tu je. Kakva je šansa za začeće ako se uzme u obzir da sam u to vrijeme koristila vaginalete i canesten kremu, jer sam imala laganu upalu? Doprinosi li to povećanoj ili smanjenoj mogućnosti za ostanak trudnom? Hvala još jednom!
|
|
03.12.2013. 21:00
Ne spanjuju niti povećavaju šansu za zanošenjem.
|
Krissbass
|
Poštovani!
Već sam Vam pisala kako sam spolni odnos u kojem je on ejakulirao u mene imala 4.11. i to mi je bio drugi dan mjesečnice koja je cijelu proteklu godinu bila redovita (28-31 dan). Još uvijek je nisam dobila, a osjećam nadutost i grčeve. Zanima me ako nije trudnoća, jer je mala vjerojatnost kako ste i sami rekli, što drugo može bit u pitanju?
|
Ančica2804
|
Poštovani.... Imam 23 godine i nepravilne menstruacijske cikluse. Posljednju menstruaciju sam imala prije gotovo tri mjeseca. Pošto sam se zabrinula da sam možda trudna, prvi test za trudnoću sam napravila prije mjesec dana i ispao mi je negativan. Kako menstruaciju još uvijek nisam dobila, odlučila sam prije tjedan dana kupiti i napraviti još jedan test, Uzela sam onaj jutarnji i također mi je pokazao negativan rezultat. Idući tjedan se planiram naručiti za ginekološki pregled, ali mi je to još daleko i bojim se da sam ipak trudna pa me zanima vaše mišljenje i odgovor. Zanima me da li je moguće da sam ipak trudna ikao su oba testa pokazala negativan rezultat? Hvala Vam unaprijed.
|
|
03.12.2013. 21:25
Krissbass previše je uzroka od ciste, upale, pcos-a, anovulacije. Odavde ne znam.
|
|
03.12.2013. 21:25
Ančice ne radi se o trudnoći. Vjerovatno se radi o pcos-u kao najčešćem uzroku oligomenoreje.
|
Krissbass
|
03.12.2013. 22:05
Hvala Vam doktore. Naručena sam za pregled za 2 dana.
Bitno mi je da mogu eliminirati trudnoću.
|
|
04.12.2013. 10:30
Molim.
|