Autor
|
Poruka
|
virvir12345
|
21.12.2013. 13:05
Postovani,nakon terapije duphaston, da dobijem menstruaciju,istu sam dobila,i pocela sam koristiti yazz tablete,po preporuci ginekologa da mi se ustali ciklus. Eh sad,menstruacija mi traje vec 10 dana,s tim da mi je zadnji ciklus bio 40 dana,znaci kasnila mi je 15. Mensteuacija zadnja 3 dana nije obilna,ali je tu. Dali mi mozete pojasniti malo zbog cega je doslo do produljenja iste,inace mi traje 5-6 dana. Hvala
|
twitty
|
Uzimam diane 35 pilule već 14 mj,potpuno redovno i uredno. Jučer sam tribala dobit menstruaciju, al ona je izostala. Nikad prije mi se to nije dogodilo,uvijek prije menstruacije imam bolove u donjem dijelu trbuha i bolne grudi, jučer je ta bolnost prošla al menstruacije još nema i imam užasnu glavobolju. Imala sam odnose s dečkom, a jednom smo probali i bez dodatne zaštite i to je trajalo nekih 15 ak sekundi. Pao mi je imunitet i pod stresom sam, jel to moglo smanjit djelovanje kontracepcije i jel moguće da sam trudna?
nemam nikakvih simptopa trudnoće kao ni da ću dobit menstruaciju.
|
kokos234
|
Poštovani,
jako sam zabrinuta pa bi Vas molila da mi pomognete…
Zadnju menstruaciju sam imala 19.11. Ciklusi su mi uvijek bili redoviti, 27-29 dana, pa me ova situacija zabrinjava. Menstruacija mi kasni sad već četvrti dan. Simptome pmsa nemam, osim što su mi grudi malo povećane i punije, što mi je jako čudno jer bi me uvijek bar dva dana prije bolio trbuh.
Odnose s dečkom nisam imala, osim što smo se jednom malo zanijeli… Nisam zapamtila kad je to bilo, otprilike prije dva tjedna, jer mi se tad činilo nevažno. Dečko je doživio orgazam, ali nije u potpunosti ejakulirao (on to može nekako kontrolirati) jer nismo bili u okolnostima da se možemo potpuno opustiti. Vrh mu je bio malo mokar pa je otišao u wc obrisati se, ali ruke mu nisu bile u kontaktu s tom tekućinom NIKAKO. Nakon toga je dolazio u doticaj s mojom rodnicom, ali kratko, minutu ili dvije.
Postoji li mogućnost da sam trudna?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
21.12.2013. 16:50
Virvir to je zbog zapčinjanja s pilulama. Ne brinite ti će stati za koji dan.
|
|
Tvity niste trudna. Zna koji dan kasniti. Nema razloga za brigu.
|
|
Kokos nejasno je iz vaše poruke jeste li imali odnos ili niste.
Ako je bilo odnosa šansa za trudnoću postoji. Napravite test na trudnoću.
|
Sueno3110
|
Zahvaljujem vam na odgovoru !! Evo ja nisam vidola post ranije,pa sam napravila test i bio je negativan.Jel imam razloga onda jos za sumnju ili da jednostavno sacekam da dode?
|
|
21.12.2013. 19:55
Pustite neka dođe menstruacija.
|
Sueno3110
|
I s ovim "dakle za 11.mjesec mozete iskljuciti "menstruaciju" ..jeste li zapravo mislili trudnocu?
I dakle test sam napravila danas,i negativan je
Da ponovim opet ili nemam razloga?
|
kokos234
|
Nismo imali spolni odnos, nego je on, nakon sto se obrisao, prstima usao u moju rodnicu... Naglasavam da on tom rukom nije dirao tekucinu koja mu je nalo izasla nakon orgazma, vec se samo obrisao. Nakon pet min ljubljena, skidanja odjece itd., dosao je u kontakt s mojom rodnicom nakratko, ali samo s prstima... Mislim da nije moguce da tako ostanem u drugom stanju, ali nikad mi nije kasnio menzis, a simptome uopce nemam... A znam da je jedino taj dogadjaj mozda mogao uzrokovati to, pa vas pitam za misljenje da li je to moguce.
|
|
21.12.2013. 20:50
Sueno isključili smo trudnoću. Ne brinite.
|
|
21.12.2013. 20:50
Kokos, trudnoća nije moguća.
|
malamare1
|
21.12.2013. 22:10
Poštovani
Dali je moguće i za vrijeme trudnoće imati menstruaciju? Čula sam da prva 3 mjeseca je moguće, pa sam se uplašila. Možete limi opisati koja je razlika između mestruacije obične i krvarenja u trudnoći?
Pretprošli mjesec menstruaciju sam dobila 14.10 i prošli mjesec sam dobila 17.11. kasnila je 3 dana. Inače mi nije redovita, uvijek kasni 2-3 dana, trajala je 5 dana (inače traje 4-6 dana) i bila je obilna kao i inače, ovaj mjesec sam menstruaciju dobila 16.12. bila je obilna ali je trajala 2 dana i nakon toga ništa,i dalje osjećam povremeno bolove u trubuhu kao i inače kroz menstruaciju . Zadnji spolni odnos imala sam 9.11. bez zaštite ali uz prekinuti snošaj. Nakon toga ni jedan spolni odnos. Nisam imala nikakvih simptoma osim jakih bolova u trbuhu (što je uobičajeno jer imam bolnu menstruaciju) Dali je moguće da sam trudna??
Hvala unaprijed na odgovoru, lijep pozdrav.
|
|
22.12.2013. 17:00
Naravno da nije moguće bit trudan i imati menstruaciju.
Ne kanim se ponavljati nakon svakih deset pitanja da pojasnim to.
Lijepo prevrtite starije postove pa ćete vidjeti koja je razlika.
|
|
23.12.2013. 17:40
Poštovani!
Imam jedno pitanje, unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Koliko dugo ciklusi trebaju otprlike biti redoviti da bi se mogla s dovoljnom pouzdanosti računati plodne dane? Naime, godinu dana imala sam uredne cikluse i računala plodne dane. Svaki mjesec osjetim lagane grčeve u trbuhu kad imam ovulaciju, jednom sam otisla kod ginekologa radi toga kad su bili jako bolni, ali upostavilo se da su ti grčevi pristuni kod nekih djevojaka u vrijeme ovulacije, poslije nikad nisu bili jaki vise samo lagani i uvijek mi je pojačan iscjedak tako da sam bila dosta sigurna u to. No, ovo ljeto radila sam stresan sezonski posao, promjena klime, prehrane puno putovanja i ciklusi su mi se poretemtili, menstruacije sam dobila svaki mjesec, ali ne redovito. Tek zadnja dva mjeseca su se ustalile, tj. dosle su u očekivano vrijeme. Zanima me koliko bi mi još dugo trebale biti redovne da bih mogla pratiti plodne i neplodne dane jer to koristim kao jedan od oblika zaštite. Imam odnose s dečkom, uvijek koristimo kondom plus prekinut snošaj i uvijek gledamo da imamo odnose u neplodne dane. No, prije dva dana imali smo odnos prvi puta s kondomom. Drugi puta nakon nekih sat, sat i pol, ponovno s kodnomom i trajalo je drugi puta puno duze i mene je počelo zuljati (od te jedne vrste kondoma sam primjetila da me žuljaju) pa smo skinuli kodnom i imali odnos kratko svega minutu najvise bez zaštite, nakon tog smo ga prekinuli i ejakulacija se dogodilo kasnije izvan mene. Znam da je teoretski moguće zatrudnjet u plodnim danima bez ejakulacije ako je ostalo sperme od prethodnog odnosa, ali me zanima vaše mišljenje da li je vremenski to bilo dovoljno da bi ta, i ako je dovoljna, količina sperme mogla dovesti do oplodnje? Nebi me to zabrinjavalo, da mi sad kao nisu plodni dani, tj trebali bi biti po zadnje dvije mestruacije, zato i postavljam pitanje vezano ponajprije oko plodnih dana jer nisam sigurna da li su bas sada..Još jednom zahvaljujem!
|
|
23.12.2013. 18:30
Važno je da ciklusi na godišnjoj razini ne osciliraju više od 12-tak dana.
Šansa postoji ali je vrlo mala što se tiče trudnoće.
|
BlackOrchid
|
23.12.2013. 23:15
Zadnja mestruacija mi je bila 10.10.2013,razmak između menstruacija 31 dan manje-više.
Rikverc metode(nezaštićen odnos, bez ejakulacije) sam imala 22.10.2013, negde između 10-15.11.2013,
radila test 1.12.2013, negativan.
Nakon toga sam imala dve rikverc metode 6.12 i 9.12, testove sam radila 12.12.2013, 19.12.2013 i 23.12.2013 sva tri su bila negativna, menstruacije još nema.
Da napomenem da sam imala kafenkasti iscedak kada je trebala menstruacija da dođe oko 15og novembra
Bliži mi se termin kod gin,interesuje me Vaše mišljenje o mom problemu.
Simptome za trudnoću nemam, grudi su me malo bolele i lice mi se upalilo. Jedino brinem od te predsemene tečnosti? Ili je hormonski poremećaj, pošto sam u jeku ispita, i previše se brinem oko kašnjenja menstruacije.
Hvala na odgovoru!
|
|
24.12.2013. 13:35
Ne radi se o trudnoći. Možda pcos, cista na jajniku, upala, problemi sa štitnjačom itd
|
BlackOrchid
|
25.12.2013. 12:00
Da li je test za trudnoću precizan ukoliko je rađen 15 dana nakon odnosa?
|
|
25.12.2013. 14:30
Uglavnom da ako je odnos bio u vrijeme ovulacije.
Najsigurnije je u vrijeme očekiavane menstruacije napraviti isti.
|