Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.01.2014. 22:05
Nina ne.
|
|
22.01.2014. 22:05
Saneah, izostanak ovulacije znači obično i kašnjenja menstruacije.
Ako ne dobijete za par dana napravite test.
|
nik33
|
23.01.2014. 00:45
Poštovani, posljednja menstruacija bila je 16.12.'13., moj uobičajni menstrualni ciklus traje 30 dana. Spolni odnos sa dečkom sam imala 1.1.'14., dva puta u sat vremena bez zaštite, ali i bez ejakulacije u rodnicu. Drugi spolni odnos se desio 12.1.'14., 2 puta u sat vremena, 2. put bez zaštite i bez ejakulacije. To je bilo pred menstruaciju. 14.1.'14. pojavio se svrbež, crvenilo i nakon obilnijeg bijelog iscjedka pojavio se bijeli sirasti iscjedak- ovu su neki od simtoma gljivične infekcije izazvani vjerovatno candidom i nakon koristenja cenasten kreme simtomi su znatno ublažili. U toku narednih nekoliko dana od ove pojave imala sam bolove u leđima, osjetljive grudi- kao pred menstuaciju, ali je to prošlo na dva- tri dan pa se opet javilo sa učestalim mokrenjem, blagim bolom ispod stomaka, manjkom apetita, glavoboljama i osjećajem umora. 21.1., šest dana otkako je trebalo doći do menstruacije i nakon jakog bola ispod stomaka pojavilo se obilnije krvarenje sa većim ugruškom( bar ja mislim da je bio ukrušak), kasnije je bilo blago krvarenja, da bi pretkraj dana opet došlo do pojave većeg ugruška. Krvarenje tokom 22.1. bilo je malo do umjerenog sa manjim ugrušcima krv i sluzi... Da li postoji mogućnost da sam trudna? ili da je pak bilo došlo do biohemijske trudnoće? .. ili je to menstruacija...?
|
mb21
|
23.01.2014. 10:30
Poštovani, djevojka je imala predznake nadolazeće mjesečnice, glavobolja i osjećaj da će dobiti. Trebala je doći 17., ali kasni već 7. dan iako se osjeća kao da je ima, no nema je. Je li to normalno za njezine godine ( 17 ) ili se moramo brinuti radi
zadnjeg odnosa koji je bio 26. 12., nezaštićen, ali je ejakulacija nastupila vani nakon gotovo minute? Također, kod kašnjenja zadnje menstruacije je pila lijek za izazivanje pa me zanima može li to imati utjecaja? Hvala.
|
|
23.01.2014. 16:25
Nik33 prema opisanom najvjerovatnije se radi o jačoj menstruaciji.
|
|
Mb prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći.
Vjerovatno nema ovulacijske cikluse pa joj kasni zbog toga. Nek se posavjetuje sa svojim ginekologom.
|
ivy700
|
Postovani,imala sam nezasticeni odnos sa deckom 8 dana nakon abortusa..Tj. samo par puta je usao u mene i to ne do kraja..zanima me dali je moguca trudnoca?
|
|
23.01.2014. 19:15
Ne ako nije bilo ejakulacije. Zar vam pobačaj bio dovoljno upozorenje da se zaštitite.
|
nik33
|
23.01.2014. 23:20
Hvala na odgovoru. Prosječno trajanje menstrucaje je 5 dana, ono što je malo zbunjujuće je to što jučer 2. dan menstruacije kravarenje je svjetlo i blago, uz male ugruške i sluz... danas 3. dan malo krvarenja popraćeno sluzi... da li je ovo razlog za zabrinutost...? Inače imam umjereno krvarenje tokom menstruacije...
|
|
24.01.2014. 09:40
Odgovorio sam vam što mislim.
|
Lego123
|
24.01.2014. 21:05
Postovani,
Dobila sam menstruaciju tjedan dana ranije. Prvo je krv bila tamno smedje boje, a zatim sam imala obimno krvarenje tamno crvene boje. Menstruacija mi inace traje 5-6 dana, a ova mi traje 2 dana, s 'tim sto je samo drugi dan bilo krvarenja. Poslije toga je isto bilo tamno smeđe, ponekad svjetlo crveno. Da li je to takozvana lazna menstruacija?
Unaprijed hvala.
|
|
24.01.2014. 23:00
Odstupanje od normalne menstruacije je u obimu i trajanju ali mislim po opisanom da nije lažna.
|
|
25.01.2014. 23:50
Postovanje,
zanima me dali je moguce da moja djevojka zatrudni ako je pukao kondom, sperma je usla u nju ali to je njen 5. dan menstruacije... inace joj u pravilu traje 5 dana. i danas joj je bio taj dan ali nismo primjetili krvarenje na kraju dana. dali je moguca trudnoca? hvala unaprijed na odgovoru.
|
|
26.01.2014. 11:15
Šansa je jako mala ako su joj ciklusi redoviti na godišnjoj razini.
|
Dalmatinka111
|
10.02.2014. 13:40
Poštovanje,zanima me dali postoji mogucnost trudnoce ako sam imala odnos u plodnim danima,dečko nije svršio u mene vec van,grudi su mi natecene i bolne i vidljive su zile plavo/ljubičaste,menstruacija mi kasni 3 dana,inače mi je uredna,a ja iman neki osjećaj da sam trudna mozda iz želje za bebom...dali postoji ikakva mogucnost da sam trudna??
|
|
10.02.2014. 22:00
Šansa ne postoji ako je bilo kao što ste opisali.
|
Melanie_
|
10.02.2014. 22:05
Poštovani,
dva dana nakon odnosa u kojem je bilo svršavanja i prezervativ i bez brisanja ponovni odnos nakon 15-tak min, ali trajao svega par sekundi sam dobila redovnu menstruaciju kada sam i trebala dobiti, ali nešto oskudniju čega sam sam se uplašila i napravila test 18. dana nakon odnosa, koji je bio negativan, mogu li biti sigurna u taj test s obzirom da sam imala jednu menstruaciju prije njega, znam da obično kažu da treba napraviti ako kasni, al kažem s obzirom da je meni jedna prošla, da je bila lažna M da li bi test pokazao trudnoću već tada? Dobila sam i drugu menstruaciju ali je krvi bilo samo 1,5 dan, ovo ostalo smeđe narednih 3-4 dana, nikad mi se to nije dogodilo pa sam uplašena. Ciklusi mi inače traju 28-33 dana. 30.1. je bio odnos i sada imam neku napetost dolje u trbuhu osjećaj kao da mi nešto smeta te me povremeno bole jajnici i imala sam povišenu temperaturu 2 tjedna nije prelazila preko 37,4. Stvarno bi bila zahvalna ako me možete umiriti ili mi dati dodatan razlog za brigu, joj.
Hvala od srca, lp!
|
VAGA14
|
11.02.2014. 13:45
poštovani,
postoji li mogućnost trudnoće ukoliko je zadnja menzis bila prije 22.01 a prije toga nezaštićen odnos za vrijeme plodnih dana.
Naime,menzis je bila možda nešto slabija nego prije....
Ono što me brine je sljedeče.točnije prije 10 dana sam u urinu primjetila ugruške i tamni (krvavi)urin i to samo u jednoj noći te ej nestalo ,pojavilo se u jednom navratu prije par dana i opet nestalo.bila sam na hitnoj i rekli su da je cistitis....brine me da nije posrijedi nešto drugo...Vaše mišljenje molim,hvala
|
tina911
|
11.02.2014. 14:35
Poštovani, imala sam spolni odnos 1.2/2.2. Naime decko je probao 10-15 sek bez kondoma i poslije ga je stavio i svrsio izvan mene. Brinem se jako jer imam neke grceve vec 2 3 daba koje inace u pms-u dosad nisam imala. Jeli moguca trudnoca ? Unaprijed se jako zahvaljujen.
|
|
11.02.2014. 19:20
Melanie, ne radi se o trudnoći. No zaštita i način na koji imate odnose je vrlo riskantan i nemojte se iznenaditi ako vam jednom i izostane menstruacija, zbog trudnoće.
|