Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

harambasa123

27.12.2013. 01:25

Pozdrav.
Imala sam odnos s deckom za vrijeme menstruacije, svrsio je u mene drugi i treci dan, a menstruacija mi inace traje 5 dana i redovita mi je svaki 28 dan. Dali postoji mogucnost da sam trudna?
Hvala

jash58

27.12.2013. 11:35

Imala sam odnos s deckom tijekom ovulacije
Nije ejakulirao u mene,ali mu je ostalo ejakulata na prstu..i stavio ga je u vaginu
mogu li ostati trudna???

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.12.2013. 18:55

Harambasa, ne postoji.

27.12.2013. 19:00

Jash, možete.

jash58

28.12.2013. 00:20

Kolika je vjerovatnost

28.12.2013. 14:50

U praksi vrlo mala, premda sam vidio takvih slučajeva.

nela000

29.12.2013. 06:20

Poštovani,
unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru.
Situacije je sljedeca, prošlu menstruaciju imala sam 25.11. i nakon toga nekoliko odnosa s deckom bez zastite. Pocetkom 12. mjeseca imala sam poteskoca s mokrenjem sto sam pripisala upali mjehura kao i povisenu temperaturu koja se pri tom javljala. Međutim, sredinom ciklusa počeli su mi se javljati simptomi poput povećanih i osjetljivih grudi, bjelkastog gustog iscjedka, povecanog apetita, a kasnije i umora te gadenja prema ponekoj vrsti hrane. Kod ginekologa sam bila prije 10ak dana i sve je bilo u redu.
Ciklus mi je inace redovit, 23-25 dana, rijetko kasnjenje . Prvi dan je bolan, a drugi i treci krvarenje nesto obilnije, dok cetvrti i peti bude sasvim slabo.
Međutim, ovaj mjesec kada sam trebala dobiti imala sam samo svijetli smeckasti iscjedak jedan dan i nastavak gore navedenih simptoma uz temperaturu 37,1 ili 37,2, nikada vise. Tijekom tog vremena imala sam i bolove kao pred mjesecnicu, samo ne ostre nego tuplje i blaze u desnom i lijevom jajniku ( inace me uvijek boli lijevi jajnik).
Tocno tjedan dana nakon toga iscjedka,26.12. dobila sam menstruaciju, bol u lijevom jajniku me probudila u noci, bilo mi je uzasno hladno i muka. Krvarenje je manje obilno no inace i 28.12. vec slabo.
Zanima me postoji li mogucnost trudnoce ili je rijec o nekom drugom poremecaju te da li je potreban posjet ginekologu?
Hvala

sramotasam18

29.12.2013. 06:20

Postovani, imam 18 godina i prvi spolni odnos sam imala u 6. mj. Prakticiram siguran seks sa deckom. Ciklus mi varira od 27-31 dan. Zadnju menstruaciju trebala sam dobiti najkasnije 26.12. Naime 27.12. imala sam spolni odnos sa kondomom koji nije bio puknut te sam ujutro slijedeceg dana imala nezasticen "odnos " tj
sjedila sam na nj i nije imao kondom no bio je doslovno suh ko barut a decko mi ima problem sa svrsavanjem tj dugo mu treba tako da sam sigurna da nije svrsio. Menstruacija mi kasni 3 dana, natecene su mi dojke te me jako bole i imam uzasna probadanja u donjem dijelu trbuha. Je li moguce da sam trudna?

29.12.2013. 13:05

Nela, ne radi se o trudnoći. Kad završi vidjet ćete da li ćete imati kakave smetnje.
Ako budu javite se na pregled.

29.12.2013. 13:05

Sramotasam, ako je ovo bio jedini nezaštićen odnos u ovom ciklusu naravno da se ne radi o trudnoći.
Menstruacija će doći za koji dan.

04.01.2014. 02:10

Poštovani, zadnju menstruaciju sam dobila 23.12., ciklus mi obično traje oko 30 dana, a ova menstruacija je došla 25 dana nakon prethodne. Imala sam odnos 1.1. i koristili smo zaštitu (kondom). Nakon par sati osjećala sam mučninu. Ta mučnina se ponovila 2 dana kasnije. Postoji li mogućnost da je to simptom trudnoće?

04.01.2014. 11:25

Naravno da ne postoji. Ne umišljajte si. Imali ste odnos uz zaštitu i tako rano nema simptoma trudnoće.

mark93

21.01.2014. 22:40

Poštovana,
imala sam nezaštićen odnos 22.12. i popila sam escapelle tabletu u roku 60 sati jer ju nisam mogla dobiti ranije. Menstruaciju sam dobila 7.1. ali je bila čudnija od uobičajene. Sada već par dana imam jake bolove u predjelu jajnika i vrtoglavice ujutro. Zanima me da li postoji mogućnost trudnoće ili je možda u pitanju upala?

afraid22

22.01.2014. 09:45

Postovani doktore, imam neredovite cikluse koji variraju od 30 dana do izostanka mjesecnice (jednom), prosjek je 35 dana. Imala sam odnos s deckom u vrijeme plodnih dana (sluz mi je bila prozirnija i razvlacila se). Odnos je poceo penetracijom nekoliko puta bez kondoma, odmah nakon toga smo nastavili s kondomom i on je nekoliko puta bio blizu vrhunca pa je mozda malo predejakulata zavrsilo u kondomu i samim tim na njegovom penisu...nastavila sam ga "masirati" rukama uljem pa je on u jednom trenutku prosao glavicem po stidnim usnama i ulazu u vaginu, ali nije usao...zanima me je li na taj nacin trudnoca moguca? Hvala

22.01.2014. 10:40

Mark mislim da se nije radilo o menstrualnom krvarenju.
Menstruacija uskoro treba biti pa su vjerovatni bolovi zbog toga.

22.01.2014. 10:40

Afraid, nije moguća trudnoća tim načinom.

tajanina

22.01.2014. 16:10

POŠTOVANI!!
ZANIMA ME DALI JE MOGUĆE KORISTITI KLOMIFEN TABLETE UZ SEROXAT ZA LIJEČENJE NAPADA PANIKE?
U BRAKU SAM 4 GOD. I NIKAKO DA DOĐE DO TRUDNOĆE .

nina nina

22.01.2014. 19:50

Postovanj,

zanimam me dali se radi o trudnoci. Zadnji menzes sam imala 21.12.2013,ciklus je redovan,medjutim jos uvjek nisam dobila menstruaciju.Radila sam test na trudnocu druga linija je bila svijetla.
Pa me zanima dali sam trudna

Hvala

saneah

22.01.2014. 21:15

Poštovani,
ja sam vam vec pisala.. sad vas zelim obavjestiti o daljnjem ishodu i pitati za savjet. dakle, da ponovim, zadnji menstruaciju sam imala 12.12. nezasticen odnos sam imala 23. kad je ddecko svrsio u mene. 24-og mi se pojavljuje oskudni krvavi, smedjkastu iscjedak koji traje oko tjedan dana. 1.1 opet imam nezasticen odnos. menstruaciju sam trebala dobiti 10.01. a nisam pa sam napravila test tri dana kasnije i bio je negativan. medjutim ja jos nisam dobila. vi ste mi rekli da je.sigurno neka upala ili ciste pa sam otisla kod ginekologa koji mi je rekao da je sve u redu, da nemam ciste. rekao je samo da imam gljivice i da mi je ovulacija ukasnila i da bi trebala dobiti kroz dva tri dana, i onda mi je kroz smijeh jos dodao da.je mozda rijec o ukasnjeloj trudnoci ako ne dobijem. no nije vidio nikakav plod a na jajniku mi je zuto tijelo, to znaci da je ovulacija bila. rekao je.da mu se javim ako bude.kasnilo jos 5 dana. Sutra je 5i dan i ja nemam nikakav osjecaj da cu dobit. Pa sto bi onda moglo biti?

22.01.2014. 22:05

Tajanina moguće je.