Autor
|
Poruka
|
|
17.02.2014. 14:20
Poštovani, prvi dan posljednje menstruacije mi je bio 23.01., imam redoviti ciklus u trajanju od 30 dana. 10.02. sam imala nezaštićeni spolni odnos. Od 13.02. do danas primjećujem svijetlo crveni gusti iscjedak, a 14.02. i jako malo krvi na papiru... To mi se još nikad nije dogodilo. Jučer i danas osjećam grčeve (laganu bol). Menstruacija mi treba doći 22.02. No plaši me taj iscjedak. Unaprijed hvala na odgovoru.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
17.02.2014. 16:10
Ne znam zbog ćega je. Možda cista, upala, ozljeda todnice tijekom odnosa ili slično.
|
ANela1
|
17.02.2014. 17:05
Poštovani, pijem pilule Yazz vec 3 godine, nikad nisam imala problema... Sad me zanima sljedece: Imam upalu grla i pijem antibiotike Silapen od cetvrtka,a ja i decko smo imali odnose u nedjelju navecer, ejakulirao je u mene..da li je moguce i kakve su sanse da sam ostala trudna..? Postoji li sansa i da li je opasno popiti tabletu za dan poslije s cinjenicom da pijem pilule? Hvala
|
IS1203
|
17.02.2014. 17:50
Poštovani doktore, ja se unaprijed izvinjavam jer sam svjesna da cete mozda moje pitanje shvatiti kao krajnje glupo i nezrelo ali naprosto moram Vas pitati. Prije 2 mjeseca sam imala peting s deckom, nakon toga se poklopilo par cudnih simptoma trudnoce iako sam ja redovno imala 2 mjesecnice, pa sam posumnjala na istu iako je kucni test bio negativan. Imala sam mucnine, opstipacije,bolove itd itd. Danas kod ginekologa pregledana sam UZV(preko trbuha) jer jos nisam stupila u odnose u pravom smislu te rijeci odnosno nevina sam. Da li bi doktorica i bez prethodne napomene da sumnjam na trudnocu mogla vidjeti zumancanu kesu ili g. kesu u maternici obzirom da sam peting imala u decembru, sto znaci da bi sad bio vec 2-3 mjesec trudnoce? Nalaz je uredan, imam par cista na jajnicima i pise da je maternica normalne velicine. Da li ovo 100% iskljucuje trudnocu? Hvala unaprijed i jos jednom se izvinjavam ako moje pitanje shvatite kao glupo.
|
|
17.02.2014. 22:50
Anela navedeni antibiotik ne umanjuje učinak pilula. Dakle ništa drugo nije potrebno.
|
|
Is1203 naravno da bi se vidjela trudnoća da ste trudni.
Ne brinite, ne radi se o trudnoći.
|
ananov
|
Postovani, zanima me postoji li mogucnost trudnoce u ovome slucaju. Decko je svrsio i vjerojatno imao sperme na prstima koju je potom obrisao, ali nije siguran je li ostalo mozda vrlo malo, u tankome sloju na prstima. nakon nekolika minuta je gurnuo prst djevojci u vaginu. To se dogodilo dan prije sljedece ocekivane menstruacije koja je potom kasnila 10ak dana (u to sam vrijeme bila izlozena i stresu) te sam kasnije jos dobila dvije menstruacije. Puno Vam hvala unaprijed!
|
|
18.02.2014. 09:45
Odgovorio sam vam. Uz jednu opasku. Educirajte se da bi ovakvih pitanja bilo čim manje.
|
cosmo
|
18.02.2014. 10:45
Poštovani, imam pitanje u vezi moguce trudnoce. Decko me prstima zadovoljavao i kasnije je jos dodirivao svoje spolovilo, a zatim me opet zadovoljavao. Ako nije doslo do penetracije jeli moguce da je bila predejakularna tekucina koju je mozda prenio u moju rodnicu prstima, ili sam ja mozda mogla prenijet jer sam i ja njega zadovoljavala i kasnije sebi gurnula prst na sekundu. Mozda je smijesno pitanje ali nadam se da ste shvatili pitanje o mogucnosti trudnoce?
|
sanjasl
|
18.02.2014. 11:35
Poštovani, molim Vaše mišljenje!
12,01.2014. imala sam normalnu menstruaciju, radili smo na bebi u plodnim danima, 31,01, bila sam na ginekološkom pregledu, sve je bilo u redu, kako pregled, tako i papa test. Dva dana prije očekivane menstruacije radila sam 2 testa na trudnoću, jedan je bio pozitivan ( blijeda druga crta, taj test bio je i osjetljiviji), a drugi test bio je negativan. Oba su testirana u istom urinu. Nakon dva dana, 12,02, na dan očekivane menstruacije dobila sam menstruaciju koja je bila slabog intenziteta i trajala je nepuna 3 dana. Obično je obilna i traje 5 dana. Nakon ta 3 dana krvarenje je u potpunosti prestalo, nije bilo nikakvog iscjetka i sl. Međutim, jučer i danas primjećujem na wc papiru nekakav slab iscjedak ( ako se to može tako nazvati) boje bijele kave, što bi moglo biti u pitanju? Hvala.
|
|
19.02.2014. 01:45
Cosmo, šansa za trudnoćom nije moguća. Educirajte se da ne bude više ovakvih pitanja.
|
|
19.02.2014. 01:45
Sanja ne radi se o trudnoći.
|
ananov
|
19.02.2014. 13:15
Mozete li mi molim vas odgovoriti postoji li ikakva mogucnost trudnoce? Ne mogu pronaci odgovor
|
|
19.02.2014. 20:35
Pročitajte malo. Naći ćete još gomilu sličnih pitanja pa ćete sama zaključiti.
|
Beba12345
|
20.02.2014. 15:20
Postovani,
Zadnju menstruaciju dobila sam 24.1., a nezasticeni spolni odnos imala sam 29.1. Iako mj nisu bili plodni dani popila sam EllaOne 15ak sati nakon odnosa. Sada mi menstruacija kasni 2 dana. Imam li razloga za zabrinutost? Postoji li mogucnost da sam trudna?
Hvala unaprijed
|
|
20.02.2014. 20:50
Ne radi se o trudnoći. Može kasniti još koji dan.
|
ANela1
|
23.02.2014. 18:15
Poštovani doktore,
Prije neki dan sam Vas pitala u vezi Silapena i kontracepcijskih pilula.. Kao sto sam rekla vec dugo pijem pilule i menstr ciklus mi traje 28 dana i uvijek menstruaciju dobijem
utorkom, i ovo mi je prvi put u skoro 3 godine koliko ih pijem da sam dobila 2 dana prije , tj.u nedjelju.. Moje pitanje je da li postoji mogućnost da sam
dobila ranije zbog Silapena ili je posrijedi neki drugi razlog?Hvala unaprijed na vašem odgovoru i strpljivosti. Pozdrav
|
|
23.02.2014. 19:40
Vjerovatno je to uzrok. Ne brinite. Samo uzimajte dalje prema ustaljenoj shemi.
|
ana2812
|
24.02.2014. 11:25
Poštovani doktore, nezgodno mi je postaviti ovakvo pitanje no nemam koga pitati drugoga. Imala sam prije 6 dana neku vrstu odnosa s deckom, nije doslo do petinga no bilo je oralnog zadovoljavanja i nakon sat dva prstenjacio me. Da li je moguce da je na rukama bilo sperme ili u pljuvacki? Dobila sam menstruaciju 28. dan ciklusa tj prekjucer no prvi dan je bila poprilicno tamna i ne bas obilna, jucer je bila normalne boje, no i dalje oskudnija a danas je boja skroz smedjasta i kao da je zadnji dan tj kao da prolazi. Imam grceve u stomaku i malo bola u bubrezima a i pritisak u grudima. Prije par dana sam bila na UZV pregledu, doktorica je vidjela neke ciste promjera 9 mm, da li su one mozda prouzrokovale ovakvu mjesecnicu? ili se mozda radi o implantacijskom krvarenju?
Hvala Vam na odgovoru unaprijed
|
|
24.02.2014. 22:20
Dakako da se ne radi o trudnoći. Educirajte se.
|