Autor
|
Poruka
|
BlackOrchid
|
27.02.2014. 22:10
Poštovani doktore!
Naime, poslednja menstruacija mi je bila 29.30.2014god. Odnose sam imala 14.02.2014, koji je trajao otprilike 5min, partner je tek nakon nekih 10ak minuta ejakulirao daleko od vagine (nikako nije doslo do kontakta izmedju ejakulacije i vagine), i nakon toga takođe jedan kraći odnos 18.02.2014 od 5min, gdje nije došlo do ejakulacije. Jedino nismo sigurni da li je preejakulat dospio kontakt sa vaginom, ali sam se educirana i saznala da on u suštini, ne sadrzi spermatozoide u sebi,
Trebala bih da dobijem za dan-dva, međutim danas je počeo da izlazi sekret koji ima u sebi svijetlo braonkastu boju, jako je svijetao.
Imam simptome za dobitak mjesečnice, upaljeno lice, blago osjetljive grudi, osjećaj nadutosi. Inace meni je pojačan sekret pred menstruaciju, ali sad je baš svijetlo braon boje.
Interesuje me Vaše mišljenje, da li postoji mogućnost trudnoće?
Zahvalna pacijentica,
Black orchid.
Srdačan pozdrav!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
28.02.2014. 09:55
Ne radi se o mogućnosti trudnoće.
|
BlackOrchid
|
28.02.2014. 13:55
hvala na odgovoru. imam neredovne menstruacije. jutros kada sam se probudila na vešu je opet bilo braon sekreta, šta mislite, zbog čega je to? da li moze biti zakašnjela ovulacija ili implantacijsko krvarenje ? mnogo brinem, hvala doktore
|
|
01.03.2014. 00:50
Odgovorio sam vam. Ne brinite.
|
BlackOrchid
|
01.03.2014. 09:50
Izvinite doktore, i hvala Vam puno...mjesečnica izgleda da polako počinje.
Srdačan pozdav!
|
|
01.03.2014. 15:05
Molim.
|
Asi009
|
06.03.2014. 09:20
Dobar dan,meni je kasnila menstruacija par dana napravila test pozitivan,otišla gin.i vidi se mala gest.vrecica nakon tjedan dana prokrvarila i ponovo otišla na utz i ginekolog rekao da je trudnoča napredovala u tih tjedan dana normalno u maternici se nevidi nikakvo krvarenje i nema pojma od kuda krv jer se ne vidi prijeteći spontani ja i dalje krvarim kao normalna menstruacija samo blaže i nemam nikakve bolove inače imam troje dijece i nikad mi se nije to desilo pa neznam šta da mislim dali je moguće da bude spontani a da nema bolova i da je slabija menstruacija,molim vas odgovor jer sam stvarno zbunjena.Unaprijed hvala!
|
|
06.03.2014. 11:20
Moguć je spontani pobačaj svakako.
Savjetujem strogo mirovanje i gestagenu terapiju te kontrolu za tjedan dana ako ne bude u međuvremenu jačeg krvarenja.
|
Anicaa
|
06.03.2014. 12:05
Poštovani doktore danas mi je 29 dan i mengu još nisam dobila ovaj mjesec sam imala sve zaštićene odnose tokom jednog odnosa je dečko svršio u meni ali smo imali zaštitu i bilo je sve uredu nije pukla zaštita a ostali odnosi su isto bili sa zaštitom ali prije nego sto ce svrsiti izvadio je van. UVjek smo imali zaštitu i nikad do sad nije pukla zaštita uvjek smo dobroprovjerili u uvjek je bilo sve uredu. I danas je 29 dan menga mi još nije došla ali prije par dan me ja malo bolio stomak. Dali mogu ostati trudna hoće li doći menga? hvala vam unaprijed. Lijep pozdrav.
|
hellomi
|
06.03.2014. 12:55
Zadnja menstruacia mi je bila 16.2. Koristili smo zaštitu - kondom. Nakon toga smo se oprali, a ujutro smo prije samog odnosa iamli blagi peting-prije odnosa je ušao u mene,i zadržao se cca 5 min, te smo stavili kondom i nastavili odnos. Svršio je u kondom. Dali se trebam brinuti?
|
|
06.03.2014. 23:45
Anica, ako je bilo kao opisano naravno da se ne radi o trudnoći.
|
|
06.03.2014. 23:45
Helomi, šansa za trudnoćom je vrlo mala. Mislim da se ne bi trebali brinuti jer je prošlo dosta vremena između dva odnosa.
|
Anicaa
|
07.03.2014. 10:50
Poštovani doktore znači nema razloga za brigu?
Nekad sam znala imat odnos i jedan iza drugoga sa pola sata razmakom ali uvjek uvjek smo imali zaštitu i uvjek smo napuhali kondom i nikad nije pukao uvjek je bilo sve uredu.Malo me bolio stomak prije par dana ali skroz malo malo i jucer isto jako malo a danas je 30 dan i još je nema. Inače su mi redovne između 28-34 dana bude mi svaka a sad zadnjih par su mi bile 28 i 29 dan a danas je vec trideseti.
To sto je dečko ejakulirao u kondomm a u meni jel se trebam brinuti? Uvjek smo puhali kondom da provjerimo i uvjek je bilo sve uredu. Hvala vam na odgovoru puno mi pomažete zato što sam kod ginekologa naručena tek 2.4. Hvala vam puno.
|
Ama23
|
07.03.2014. 12:50
Poštovani doktore,
imam koliko toliko redovne menstruacije (24-29), sa svim pms simptomima. Ovaj mjesec mi kasni menstruacija 3-4 dana, s tim da suprug i ja radimo na bebi. Nadam se trudnoći, ali me zabrinjava što me ovaj mjesec uopće nisu, niti me imalo bole grudi, kao što to inače bude. Trenutno imam blage menstrualne grčeve, jako bolove u donjem djelu leđa, (pogotovo ujutro). 12 dana nakon posljednje mjesečnice sam osjetla lagane grčiće koje pripisujem ovulaciji, a nakon 9-10 dana nakon ovulacije krenuli su izraženi predmenstrualni grčevi, te sam mislila da će mjesečnica nastupiti svaki dan, međutim grčevi su se smirili al mjesečnice nema. Molim Vas za mišljenje dali je moguća trudnoća, ili pak cista na jajniku (par puta na uzv pregledima bila vidljiva) ? Brine me ako je moguća trudnoća, zašto nema nikakvih simptoma na grudima.
|
|
07.03.2014. 19:10
Ama, napravite test da vidimo radi li se o trudnoći.
|
|
07.03.2014. 19:15
Anica odgovorio sam vam.
|
mario44
|
09.03.2014. 12:00
Poštovani.Imao sam odnos sa curom dva dana nakon završetna menstruacije.2,3 sata prije tog sam ejkulirao,ali sam se otišao okupat i opro sam glavić i onda sam otišao na wc.Koristili smo zaštitu,ali ja kada sam stavljao kondom slučajno sam prstom diorao glavić sa strane.Taj dodir nije trajao duđe od sekunde i onda sam ti prstom išao po kondomu.Menga joj kasni pet dana,a i grudi su joj se povečale i bole ju,ali sam čito da je to normalno prije menstruaciju.Također ima policikličke jajnike pa joj svaki mjesec kasni.
|
|
09.03.2014. 15:40
Ako je bilo kao što ste napisali dakako da se ne radi o trudnoći.
|
amii_w
|
10.03.2014. 10:05
Poštovani, molila bih Vas za mišljenje.
Imam jako neredovite cikluse, prije par mjeseci mi je ciklus trajao čak 50 dana. Inače traje oko 35-40 dana.
Zadnju mjesečnicu sam dobila 6.2. a danas ( 9.3. ) sam imala spolni odnos uz uporabu kondoma. Problem je u tome što je kondom tokom odnosa ostao u meni, no partner još nije svršio. Čim smo primijetili, prestali smo s odnosom. S obzirom na neredovite cikluse, zbilja ne znam jesu li mi bili plodni dani. Kolike su mogućnosti da dođe do trudnoće ako kondom sklizne, s time da partner nije svršio ?
Unaprijed Vam puno hvala.
|
|
10.03.2014. 21:30
Neće doći do trudnoće, ne brinite, jer nije bilo ejakulacije. Savjetujem UZV zbog dugog ciklusa.
|