Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.10.2013. 10:10

Dakako da nije.

ivaslika

28.10.2013. 11:05

Imala sam odnos prije 3 dana točnije u petak odnos sam imala 4-5 dana nakon menge. Jesu li to još uvijek neplodni dani? tj manje plodni? ciklus mi je bio 32 dana.
Odnos je bio ne zaštićen ali dečko nije svršio u mene ni po meni. a meni je sinoć bilo muka i danas me grudi bole dali je moguce da je to neki znak? a grudi me bole vec duze vrijeme češće i rastu mozda je zbog toga? dali postoji šansa za trudoćom? s obzirom da je odnos bio 4-5 nakon menge u neplodnim danima i decko nije svrsio u mene ni po meni izvadio je prije toga i svrsio sa strane? i imam još jedno pitanje dali su to neplodni dani 4-5 dana nakon menge?

28.10.2013. 13:00

Dani su vjerovatno plodni a nema razloga za paniku jer nije bio ejakulacije.

29.10.2013. 09:45

Poštovani,
5. i 22. dan ciklusa imala sam nezaštičeni odnos sa ejakulacijom. Ciklusi su mi redoviti, 26-28 dana, kako koji ciklus.
Zanima me da li uopče postoji mogućnost trudnoće? Da li je moguće da se cikus poremeti pa ovulacija nastupi ranije ili kasnije?
Unaprijed hvala.

29.10.2013. 11:05

Neplodni su dani. Šansa za tako nešto je mala.

bokij100

29.10.2013. 15:20

Postovani,
Zadnju menstruaciju sam imala 12.10..sa partnerom sam imala odnos 26.10 pri cemu nam je pukao kondom i on svrsio unutra. Trazili smo da kupimo tabletu dan poslije,ali ne moze bez recepta,a nemam svog ginekologa ovdje. Da li je moguca trudnoca? I da ciklus mi traje 25-26 dana.
Hvala unaprijed.

bokij100

29.10.2013. 16:10

Mislim kolike su sanse

ah2102

29.10.2013. 16:15

Poštovani, posljednja menstruacija bila je 12.9..24.10. sam dobila smeđi iscjedak koji je trajao 3 dana, a sada zadnja dva dana krvarim, ali toliko slabo da na ulošku ni ne ostaju tragovi..nemam nikakve simptome menstruacije, osim odbojnosti prema hrani, što je suprotno od mog pms-a..zanima me o čemu bi se moglo raditi, pošto nisam u mogućnosti otići na pregled jer moj ginekolog trenutno ne radi..

29.10.2013. 17:25

Bokij šanse su vrlo velike.

29.10.2013. 17:30

Ah, da prvo isključite trudnoću?

Rena1990

29.10.2013. 23:10

Postovani doktore, posto ne vjerujem da se radi o trudnoci nije bas pitanje za ovaj podforum, ali ja cu ipak ovdje postaviti pitanje. Naime, zadnja menstruacija mi je bila 1.10.-5.10., inace uvijek mi menstruacija dolazi na tacno 26.dan ciklusa, i potpuno je uredna. Odnose sam imala sa muzem redovno tokom cijelog mjeseca, a izmedju ostalog i na najplodnije razdoblje od 12.10.-14.10. uz prekinuti snosaj. Ocekivana menstruacija je trebala doci 26.10., ali nije, a takodje nisam imala najkarakteristicniji znak mog PMS-a, a to su bolne grudi 4 dana pred menstruaciju, tako da sam odmah znala da ce kasniti. Od nedjelje imam cjelodnevne mucnine iako jedem istu hranu kao i uvijek, tako da sam u ponedjeljak uradila test na trudnocu i bio je negativan. Radila sam ga popodne i prije toga sam pila mnogo tecnosti iako kasnije procitah da se ne bi trebalo piti mnogo, ali vjerujem da to ne utice puno na rezultat. I dalje imam mucninu cijeli dan, posebno ujutro, ali sam jutros prokrvarila, tako da sam iskljucila trudnocu. Medjutim, to pocetno krvarenje koje je izgledalo kao menstruacijsko, odmah je i prestalo nakon te pocetne fleke, te je postalo smedje i ne prlja ulozak, nego samo kad odem u WC i obrisem toalet papirom ostane nesto malo iscjetka na njemu. Dakle, isto kao da je zadnji dan menstruacije, a ne prvi. To mi se nikad nije dogodilo s obzirom da mi menstruacija traje uvijek 5 dana. Zanima me ako ovo nije trudnoca, sta bi drugo moglo biti uzrok ovom svemu? Planiram se sutra naruciti na UZ kod ginekologa, ali se ceka mjesec dana na to, pa samo zelim znati da li je po Vasem iskustvu ovo zabrinjavajuce? Oprostite na predugom objasnjenju, ali morala sam sve potanko opisati da shvatite moje pitanje.
Unaprijed puno hvala na odgovoru! Srdacan pozdrav.

ah2102

Kolike su sanse da je u pitanju trudnoca?

ivana_26_

Postovani...
od 1. mjeseca ove godine ne pijem kontracepcijske pilule i od tada su mi ciklusi neredoviti pa neznam je li ovaj put kasnjenje zbog trudnoce,naime, u zadnjih par mjeseci pokušavam zatrudnjeti i ovaj mjesec mi menstruacija kasni 11 dana i napravila sam test koji je bio negativan,zatim mi se pojavio smeđkasti iscjedak ali još uvijek nisam dobila menstruaciju pa me zanima da li je moguće da sam ipak trudna iako je test bio negativan? je li mozda prerano da test pokaze trudnocu? i da li bi mozda trebala ponoviti test ako u narednih nekoliko dana ne dođe do menstruacije?
unaprijed hvala

svetlana1212

Inace dobivam menstruaciju oko 20, imala sam nezaštičeni spolni odnos ali nije ejakulirao unutra, no nikad se nezna. Ovaj mjesec umjesto menstruacije sam dobila 17.10 smedi iscjedak s krvi i malim ugrušcima. Danas sam ujutro su me.bolili jajnici i imala sam osječaj ču dobit no nista, ali primjetila sam bjeli iscjedak danas. Grudi me isto bole na dodir vec par dana. Moje pitanje je dali je moguce da sam trudna ili cu ipak.dobit menstruaciju? Inace sam podlozna i upalama mjehura pa neznam dali i to ima neki utjecaj

30.10.2013. 10:20

Ivana, ne radi se o trudnoći. Sumnjam da se kod vas radi o anovulacijskim ciklusima. Sugeriram obradu.

30.10.2013. 10:20

Svetlana mislim da ćete ipak dobiti
Menstruaciju za koji dan.

moreee

30.10.2013. 16:10

Poštovani,

Posljednju menstruaciju sam dobila 29.9. Ciklusi su mi uglavnom redoviti 28-33 dana. 22.10 imala sam spolni odnos bez zaštite i partner je ejakulirao u mene. 22.10 su mi i grudi počele bit osjetljive kao uvijek pred menstruaciju, imam simptome da bih trebala dobit, ali nikako, kasni mi već 3 dana šta u biti nije neuobičajno, ali brinem. Isto tako 23.10, 24.10 i 26.10 mjerila sam jutarnju temperaturu i bila je 36.5. Pretpostavljam da je trebala skočila da je došlo do trudnoće? Da li je moguće da sam ipak trudna? Jel rano za napravit test?

Zahvaljujem na odgovoru, lijep pozdrav.

30.10.2013. 16:20

Trebala se podići temperatura svakako. Ne treba vam test . Ne radi se o trudnoći. Test tek ako ne dođe za tjedan dana. Doći će ne brinite.

BojanaM

31.10.2013. 16:05

Dobar dan, volela bih kada bi mogli da odgovorite na neka moja pitanja. E ovako.. imam odnose sa deckom skoro svaki dan osim za vreme ciklusa.. poslednji ciklus mi je biio od 20.09 - 25.09. i nakon toga pa do sad smo skoro svaki dan imalo odnose, nekada sa zastitom nekada ne. Pre 3,4 dana je poceo da me boli stomak ali ne jajnici nego u sredini i malo iznad i boli tokom celog dana, u nekim trenucima (2-3) puta sam imala blagu mucninu ali nisam povracala. Po mojim propisima opet bih trebala da imam menstruaciju za desetak dana pa verujem da su mi iz tog razloga malo natekle grudi. Da li je moguce da sam trudna? I nakon koliko dana se javljaju jutarnje mucnine i povracanja? I ako mozete da mi napisete koji su sve simptomi u prvim nedeljama trudnoce? Mlada sam i trudnoca nije planirana pa sam samim tim veoma zabrinuta.
Unapred hvala.

01.11.2013. 00:55

Simptome koje ste naveli mogu značiti ranu trudnoću.
Prije par dana napisao sam odgovor na slično pitanje, u svezi ranih simptoma trudnoće.
Svakako napravite za početak test na trudnoću.