Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Queen B

04.10.2013. 14:15

Poštovani,

menstruaciju sam imala 15.9. i inače imam cikluse od 27-28 dana. Danas sam imala odnos s partnerom, pri čemu nam je kondom pukao, ali on je ejakulirao vani. U suštini, tek smo tada i skontali da je pukao. Pa da li je moguće trudnoća, tj. da li postoji potreba za pilulom za dan poslije? Po mom proračunu, ne bih trebala biti u plodnim danima, a i popila sam pilulu prije mjesec , pa se ne bih baš igrala opet. I svakako uskoro prelazim na kontracepcijske pilule, jer očigledno kondom nije dovoljan.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.10.2013. 03:15

Ne treba dodatna zaštita jer nije bilo ejakulacije.

mandic007

05.10.2013. 13:40

Postovani! Koristim kontracepcijske pilule Belara vec 8 mjeseci.Prije 16 dana zaboravila sam popiti tabletu,ali sam narednih tjedan dana koristila dodatnu zastitu uz kontracepcije.menstruacija nije izostala.znaci 16 dana nakon sto sam zaboravila popiti tabletu,imala sam spolni odnos bez dodatne zastite(samo kontrcepcije) te je moj partner ejakulirao.zanima me da li postoji sansa za trudnocu? Molim Vas za brz odgovor! hvala puno!

s_pf

05.10.2013. 14:15

Poštovani,

pijem pilule (Logest), uredno 4 mjeseca, svaki puta u isto vrijeme (dva puta sam popila tabletu sat vremena razlike od uobičajenog vremena), no zbog velikog straha od trudnoće koristim i dodatnu zaštitu. Sinoć nam je pukao kondom i dio ejakultata je ipak završio u meni. Večeras trebam dobiti mjesečnicu. Znam da se ne bih trebala bojati trudnoće, ali htjela bih ipak biti sigurna Vašom potvrdom.

Hvala unaprijed.

mandic007

05.10.2013. 15:40

Postovani,
Zaboravila sam napomenuti da se odnos dogodio jucer znaci 16 dana nakon te zaboravljene tablete ,a 2.dan nakon zavrsetka menstruacije.Molim vas za savjet!

06.10.2013. 11:30

S pf, dakako da nema šanse za trudnoćom.

06.10.2013. 11:30

Mandic, nema šanse za trudnoćom.

24.10.2013. 20:25

Postovani doktore,
Da li je moguce da ukoliko je decko svrsio na MOJE gacice dok smo se skupa tusirali, ja sam bila odjevena u donji ves ali me svejedno strah.
Da li se na taj nacin cak i teoretski moze zatrudniti, te da li sperma moze tako da dodje u kontakt sa intimnim dijelovima?

Ja sam to saprala ali me strah da nije moglo proci kroz gacice koje su bile potpuno mokre od vode. Molim Vas da mi odgovorite jer me strasno hvata panika. Da naglasim da sam jos uvijek djevica,nisam nikada imala spolni odnos.

Unaprijed hvala! L.p.

24.10.2013. 23:40

Trudnoća nije moguća. Neću vam više odgovarati na takva pitanja jer sa 21.godinom vaši vršnjaci su jako dobro upućeni da ne postavljaju takva pitanja.

Ivanovna

25.10.2013. 10:10

Postvani,

zamolila bih Vas za pomoc. Naime jucer mi se pojavio krvav iscjedak da sam pomislila da sam dobila menstruaciju. Nije bio obilan, oskudniji i isprva je bio crven kasnije smed. Poslije toga vise nista. Vjerujem da nisam trudna, nisam imala nikakvih spolnih odnosa sa deckom ovaj mjesec jedino smo se oralno zadovoljavali ali znam da to ne dolazi u obzir. Svaki put kada bi svrsio uredno bi se oprala. Jucer mi je bio 21 dan ciklusa. Inace mi ciklusi dosta variraju, znaju biti izmedu 23-35 dana. Prepadnuta sam s ovim jucerasnjim krvarenjem jer se isto dogodilo i mojoj majci kad je ostala trudna. Drugih simptoma nemam, nikakvih.
Postoji li mogucnost da sam ostala trudna ako sam se obrisala(oprala) nakon sta je momak svrsio te zatim isla tusirat? Kolike su sanse za trudnocom? Jesam li trudna? Ako nisam, sto znaci taj iscjedak?

anaa07

25.10.2013. 11:30

Poštovani,
Najprije se ispričavam na mom, možda glupom pitanju, ali budući da sam još poprilično neiskusna što se spolnih odnosa tiče, lako paničarim.
Naime, zadnju menstruaciju sam imala 22.9., a dva tjedna poslije toga, dečko je bio tu, samozadovoljavao se, a zatim mene dirao. Mislim da je obrisao ruke, iako nisam sasvim sigurna da je to učinio u potpunosti.
Mene zanima, je li u mom slučaju moguća trudnoća? Zabrinuta sam jer mi menstruacija kasni, a zadnjih nekoliko mjeseci bila je redovna.
Bila bih vam jako zahvalna kada biste mi odgovorili.

25.10.2013. 17:45

Ivanovna naravno da niste trudna. Možda je iscjedak rezultat upale, prsnuće ciste, ovulacija, neki vid probojnog krvarenja svakako jest.
Pričekajte kroz par dana pa čete vidjeti hoće li se ponavljati.

25.10.2013. 17:45

Anna naravno da niste trudna. Educirajte se. Tome služi ovaj forum i ove stranice.

Anicaa

26.10.2013. 01:55

Poštovani doktore mena mi je završila u ponedjeljak 21.10 a danas tj 25.10 u petak sam imala spolni odnos bez zaštite dečko prije nego sto će svrširi je izvadio taman što je izvadio i stavio ruku na spolovilo svršio je, nije svršio u mene osjetio bi da je svršio prije nego što će svršiti izvadio je i kako ej stavio ruku tako na svoje spoloviloo tako je svršio ali ne sve odmah je otišao i drkao 10 sekundi i svršio je ostalo.
Dali mogu ostati tudna? Da je otišlo sperme po meni vidili bi a da je svršio u mene on bi osjetzio svršio je izvan.
i odmah nakon toga oprao je ruke pa smo imali zaštićeni odnos ja sam svrsila 7-8 puta a on nije mogao pa smo prestali a ja sam na svome spolovilu vidila nesta bjelo kao neka vodica? sta je to? drugi odnso je bio zasticen i nije svrsio a prvi je bio ne zaštićen i isto nije svršio u mene ni po meni svršio je na posteljinu.Kakve su sanse za trudnoću? s tim da je odnos bio 5 dana poslje menge i s tim da mada je bio ne zasticen nije svrsio u mene.
Možete li mi odgovoriti na pitanja, ispadam glupa ali se brinem, oprostite na smetnji i na mojem izražavanju unaprijed hvala.

mary2010

26.10.2013. 11:35

postovani doktore: mjesečnica mi nije redovita zadnju sam imala 26.10 stoga da sam ju ranije dobila ciklus mi je bio 30 dana a zadnje dvije su mi ranije stigle...imam bol u prsima gornji dio u trbuhu..dali je moguca trudnoca?

26.10.2013. 20:00

Anica , ako je kao što ste napisali onda nema šanse za trudnoćom.
Postoji predejakulat jer je bio kod prvog odnosa vrlo blizu ejakulacije. No to ni vi ni ja ne možemo znati.

26.10.2013. 20:00

Mary mislim da nije.

ivaslika

27.10.2013. 23:25

Poštovani doktore ovo pitanje nije za ovaj forum ali molim ako mi mozete odgovorit i unaprijed hvala.
Koji su najraniji znakovi trudnoće? i kada se pojavljuju?
dali je istina da 5-6 dana poslje odnosa ako smo trudni dobijemo krvarenje? možete li miobjasniti?
hvala vam

28.10.2013. 09:35

Implantacijsko krvarenje je kod neki žena jedan od prvih znakova trudnoće, i često se može zamijeniti menstruacijom, ali je potpuno drugačije i nema nikakvih opasnosti za bebu ako se dogodi. Događa se otprilike 6-12 dana nakon začeća, tako što se embrio uglavljuje u stijenke maternice, i tada dolazi do laganog krvarenja koje traje otprilike 3-4 dana. Zatim je tu izostanak menstruacije, nabrekle grudi, do dva tjedna nakon začeča, zatim jutarnje mućnine koje počnu uglavnom dva tjedna nakon začeča, bolovi u leđima, glavobolje, učestalo mokrenje, želja za hranom, tamnjenje areola dojki, vrtoglavice, povišenje temperature itd.
Isto tako kao što je moguće da su simptomi trudnoće vrlo oskudni i variraju od žene do žene.
Najvažniji simptom kod spolno aktivne žene je izostanak menstruacije.

mary2010

28.10.2013. 09:40

a jel postoji mogucnost da se mjesecnica dobije i u vrijeme trudnoce?